Wist je dat… Peru

Vier landen hebben wij tijdens onze reis door Zuid Amerika mogen ontdekken. Na Chili, Argentinië en Bolivia was Peru het laatste land in het rijtje. Last, but definitely not least. Ik houd van Peru en de Peruaanse mensen!

Wist je dat…

… de Peruanen echt zo ontzettend vriendelijk zijn?!

… wij ons daar constant over verbaasden?

… ze in Peru, van de vier landen die wij in Zuid Amerika hebben ontdekt, het duidelijkst Spaans spreken?

… je in Peru echt super lekker kan eten?

… wij het lekkerst hebben gegeten bij een wegrestaurant, in de buurt kan Cusco?

… we daar voor het eerst alpaca hebben gegeten (met uitzicht op de schattige alpacas van op de foto)?

… zelfs ik, als niet vlees lover, het echt wel lekker vond?

… er, naast highlights als Machu Picchu en de Colca Canyon, niet héél veel in Peru te zien is?

… wij werkelijk honderden kilometers lang niet veel anders hebben gezien dan zand, zand en nog eens zand?

… we ook op wegen hebben gereden die deels waren weggespoeld door de vele regen die is gevallen?

… ondanks dat, Peru een geweldig land is en zeker het bezoeken waard?

Ben jij al een keer in Peru geweest? Wat is jou daar opgevallen?

12 Thoughts on “Wist je dat… Peru

 1. Leuke weetjes! Ik dacht juist dat er megaveel te zien was in Peru hahaha. Lekker vooroordeel van al die verhalen misschien haha 😛 Toch maak je me wel nieuwsgierig. Peru (en Ecuador) staan al langer op de lijst, en ben heel benieuwd wat daar aan te treffen. Het schijnt trouwens zo te zijn dat de Argentijnen heel onduidelijk Spaans spreken en ergens in het noorden van Zuid-Amerika, dus Colombia en misschien ook wel Peru, men het duidelijkst Spaans spreekt. Ik vind Bogotá misschien zelfs wel het beste te verstaan, veel beter dan Spanjaarden trouwens.

  • Linda on 19 mei 2016 at 14:07 said:

   Naja, weet je wat het is, als je met de auto rondreist, maak je natuurlijk elke kilometer bewust mee (in tegenstelling tot wanneer je met bijvoorbeeld een nachtbus reist). In Chili, Argentinie en Bolivia was er gewoon heel veel te zien, maar in Peru daarentegen, waren er zo vaak gigantische stukken waar werkelijk niets was. Dat zou je misschien eerder van Argentinie verwachten, maar daar was het landschap echt prachtig en veranderde constant. In Peru hebben we vooral veel zand gezien.

   Ohhh, de Argentijnen! Uiteindelijk spreken de Chilenen denk wel echt het onduidelijkst (zeggen ze zelf ook), maar in Argentinie moesten we heel erg wennen aan de zj (hoe ze ‘ll’ uitspreken). En heb inderdaad ook gelezen dat ze in Colombia het duidelijkst Spaans spreken. Jij kan het weten 🙂

 2. Ah nee, je hebt zo’n beestje opgegeten? Dat wist ik niet haha! Wat sneu voor het diertje. Maar alle andere fijne dingen herken ik zeker! Ideaal land om Spaans te leren, zo duidelijk als ze spreken.

  • Linda on 19 mei 2016 at 19:06 said:

   Jaa, sorry, ik weet het. Het is ook sneu, maar wilde het toch proberen. Erg he?
   Peru was ons derde land, dus op een gegeven moment dacht ik: heb het Spaans inmiddels aardig onder de knie. Maar toen kwamen we weer terug in Chili, haha. Wát zeg je?

 3. Leuke weetjes, arme schattige alpaca. 🙂 Wij vulden met die highlights toch 3 en een halve week en hebben de jungle in het noorden niet gezien.

  • Linda on 20 mei 2016 at 18:24 said:

   Jaa, ik weet het (schaam schaam).

   Misschien komt dat ene feitje ook een beetje verkeerd over. Peru is prachtig, absoluut, en je kan je er zeker een maand vermaken, maar tussen alle mooie plekken in, is er ook heel veel niemandsland. In de andere drie landen werd je constant verrast door prachtige natuur etc.

 4. Dianne on 27 mei 2016 at 00:39 said:

  Wij reizen nu ruim vier weken rond in Zuid-Peru en hebben er nog 1 of 2 te gaan, grappig hoe herkenbaar de meeste dingen nu zijn! Alleen dat weinig te zien ben ik het absoluut niet mee eens. Als je de panam (grote snelweg langs de kust) hebt gereden kan ik het me voorstellen. Maar alles in het binnenland vind ik werkelijk prachtig, ook na bijna 5 maanden Chili en Argentinië. Het dagelijkse leven ziet er hier zo anders uit dan in die landen, dat er in elk minidorpje wel weer iets nieuws is waar we ons over verbazen. Prachtige bergen, rotsformaties, zelfs rijstvelden. Het duurt natuurlijk wel veel langer om de slingerweggetjes te nemen, maar het is het meer dan waard!

  • Linda on 27 mei 2016 at 01:22 said:

   Hai! Is het allemaal gelukt met de auto?! Vast wel 🙂

   Het is natuurlijk sowieso persoonlijk, maar vergeleken met de andere drie landen, hebben we in Peru hele stukken gehad waar niets was en de omgeving minder indrukwekkend. En nee, we hebben niet alleen over de Panamericana gereden 😉

 5. Ik ben erg benieuwd naar Peru! Alpaca, ik wist niet dat ze dat aten. Heb je ook cavia geprobeerd? Dat is ook een delicatesse daar toch?

  • Linda on 28 mei 2016 at 19:42 said:

   Peru is echt wel een heel fijn land, dus zou het zeker aanraden! En ja, ze eten er alpaca. Cavia hebben we niet geprobeerd. Wilden we wel, naja, Paul dan, maar uiteindelijk er niet van gekomen. Ik eet vrijwel geen vlees, dus alpaca was echt een uitzondering, haha.

 6. Leuke post! Ik ga in oktober en heb er onwijs veel zin in. Wat vond je het gaafst in Peru?

  • Linda on 4 juni 2016 at 23:57 said:

   Dankjewel! En wat ontzettend vet dat je naar Peru gaat! Voor hoe lang ga je? Ik vond Cusco echt een hele leuke stad en ook de Colca Canyon is absoluut een bezoek waard. Wat ik echt het fijnst vond aan Peru, zijn de ontzettend vriendelijke mensen. Super lief.

   Alvast heel veel plezier!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation