11x Doen in Boedapest

Al een keer in Boedapest geweest? Nee? Dan moet je er zeker een keer naartoe. Boedapest is zo’n fijne, mooie, indrukwekkende stad, waar genoeg te zien en te beleven valt. Vandaag een overzichtje van elf dingen die in Boedapest te doen zijn. En er zijn er nog zoveel meer…

1. Szent István Bazilika (Sint Stefanusbasiliek) bezoeken

De Szent István Bazilika is een prachtige basiliek, middenin het centrum van Boedapest. Vanaf de koepel heb je prachtig uitzicht over de stad. Aanrader!

2. Over de Kettingbrug lopen

Er zijn meerdere bruggen die het Buda-deel met het Pest-deel verbinden, maar de Kettingsbrug is toch wel de meest indrukwekkende.

3. De kabeltrein nemen

Je kunt ervoor kiezen om de Burchtheuvel aan de Buda-kant op te lopen, maar je kan ook de kabeltrein nemen. Echt wel heel leuk! (Je vindt de kabeltrein aan de voet van de Kettingbrug)

4. Rondlopen op de Burchtheuvel

Het Vissersbastion, de Matthiaskerk en natuurlijk de Burcht van Boeda. Eenmaal boven valt er zoveel moois te bekijken.

5. Genieten van het uitzicht vanaf Gellérthegy (Gellértberg)

Niet alleen vanaf de Burchtheuvel heb je prachtig uitzicht over Boedapest, maar ook vanaf het ernaast gelegen Gellértberg.

6. Een thermaal bad bezoeken

Boedapest staat bekend om zijn thermale baden, met Széchenyi Fürdö denk wel als de meest bekende. Het is gevestigd in een prachtig gebouw, met een groot buitendeel. De geur is wel even wennen, maar ach, alles voor de gezondheid hè.

7. Lángos eten

Weleens gehoord van lángos? Het is denk het best te omschrijven als een grote, platte oliebol, vaak belegd met zure room en kaas. En het is zó lekker! Man, man, man. Dit moét je wel gegeten hebben tijdens je trip naar Boedapest.

8. Taart eten in een cukrászda

Hongaren houden van zoetigheid, heel veel zoetigheid. Je vindt in Boedapest dan ook heel veel cukrászdas, oftewel banketbakkerijen. Ga bijvoorbeeld naar Szamos Marcipán, waar ze heerlijke chocoladetaart hebben.

9. Een biertje drinken in Szimpla Kert

Dit is zo leuk! In Boedapest vind je meerdere ruin bars (bars in verlaten panden), waaronder de welbekende Szimpla Kert. Er hangt een heel gezellig sfeertje en is zeker een bezoekje waard.

10. Het Parlementsgebouwen bezoeken

Het Hongaarse Parlementsgebouw is werkelijk prachtig. Maar naast de indrukwekkende buitenkant, is ook de binnenkant ontzettend mooi. Een bezoek is dus zeker de moeite waard. Meer info over onder andere de toegangsprijs vind je in dit artikel.

11. De Grote Markthal bezoeken

Op zoek naar een leuk souverniertje of typisch Hongaarse gerechten? Ga dan vooral naar de Grote Markthal (Vámház körút 1-3). Wat je er ook vindt is wat je op onderstaande foto ziet. Ra, ra, ra, wat is het?

Wat was het hoogtepunt van jouw Boedapest-trip?

12 Thoughts on “11x Doen in Boedapest

 1. Fijn bericht! Ik ben aan het aftellen tot eind december als we voor het eerst er heen gaan. We hebben een appartementje tegenover de basiliek, so far so good 😉 Zijn de thermale baden gescheiden of gemengd qua man/vrouw? Ik lees er dubbele dingen over.

  • Linda on 26 oktober 2016 at 21:26 said:

   Ahh wat heerlijk! Gaan jullie er met O&N heen? En perfecte locatie inderdaad!
   De thermale baden (iig Szechényi) is gewoon gemengd hoor, met badkleding. Zover ik weet gewoon elke dag, maar kan je misschien nog even checken.

   Alvast heel veel plezier!

   • Yes, we gaan er oud en nieuw vieren. En 1 januari lijkt me een perfecte dag om een beetje rond te dobberen 😉 Thanks!

    • Linda on 27 oktober 2016 at 17:35 said:

     Super leuk! Wil er ook nog een keer O&N vieren. Dit jaar doen we dat in Krakau 🙂

     1 januari lijkt mij de perfecte dag idd! Is het dan wel open?

 2. Boedapest staat nog op ons lijstje, ziet er super leuk uit! Ik heb alleen geen idee wat dat is op de onderste foto… hint?

 3. Ik ben nog nooit in Boedapest geweest. Ik wil in 2017 meer van Europa zien en wie weet zit Boedapest daar tussen en dan neem ik zeker deze tips mee! Bedankt

  • Linda on 2 november 2016 at 23:45 said:

   Kan het je alleen maar aanraden 🙂 Daarnaast vind ik steden als Wenen en Ljubljana ook echt super. Genoeg keuze in ieder geval…

 4. Boedapest lijkt me echt heel leuk, staat zeker op mijn wishlist!

 5. Jaaaaren terug ben ik eens in Boedapest geweest, maar het wordt echt tijd om een keer terug te gaan. Al is het alleen maar om betere foto’s te maken, haha. En het is echt een prachtige stad en erg aantrekkelijk geprijsd… dat was tenminste toen wel zo!

  • Linda on 20 november 2016 at 21:43 said:

   Boedapest is nog steeds goed betaalbaar, maar niet meer zo spotgoedkoop als >15 jaar geleden. Wel is het nog steeds een prachtige stad waar zoveel moois te zien is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation