5-daagse roadtrip over het prachtige Sardinië

We zijn net terug van een lang weekend Sardinië, en wat was het fijn! Heerlijk om er even tussenuit te zijn. Ik laad dan echt even helemaal op. En hoé fijn om een paar dagen rond te toeren over een prachtig eiland, waar de zon nog volop schijnt en het even helemaal niet erg is om elke dag pizza te eten.

We hadden vijf dagen de tijd om het eiland te verkennen. Sardinië is qua oppervlakte iets groter dan de helft van Nederland. Het is echter een stuk minder vlak, dus je hebt wel even nodig om heel het eiland rond te rijden. Wij kozen ervoor om een rondje te maken over het noordelijke deel van het eiland.

◊ Slapen met prachtig uitzicht op de bergen

Na een vertraging van twee uur, kwamen we eind van de middag aan in Olbia, Sardinië. Het ophalen van de huurauto ging heel vlotjes en binnen een half uur kwamen we aan bij de prachtige B&B Terre e Smeralda. Hoe fijn om hier te slapen. Weg van de drukte en chaos, in de heerlijke rust en prachtig uitzicht om ons heen. Superfijn.

◊ Het strand van Li Cossi en het dorpje Castelsardo

De volgende dag kon onze roadtrip dan echt beginnen. De eerste stop was het strand van Li Cossi. Je parkeert je auto en na een paar minuutjes lopen kom je op het strandje terecht. Het jammere is dat wij niet de enige waren die dit strandje wilden bezoeken, waardoor je weinig meekrijgt van de schoonheid. Maar alleen al het pad er naartoe is al meer dan de moeite waard.

Na een heerlijke duik (en gewoon vooral niet in de richting van het strand kijken, maar genieten van de prachtige omgeving), reden we door naar het dorpje Castelsardo. Vanaf de op de heuvel gelegen Castello dei Doria heb je prachtig uitzicht op het dorpje en de omliggende bergen. Heel mooi.

◊ Overnachten in een agriturismo bij Alghero

We merkten al snel dat we veel meer van het prachtige binnenland genoten dan van de drukke kust(plaatsjes). Voor de tweede nacht zijn we daarom op zoek gegaan naar weer zo’n fijne plek in de stilte, weg van de drukte. Het werd Agriturismo Valverde di Naitana Rita. In plaats van ’s avonds te gaan eten in het centrum van Alghero, hebben we lekkere dingetjes gehaald in mijn favo supermarkt (hoé fijn dat er een Lidl zit) en hebben we onder het genot van een koud biertje genoten van de stilte om ons heen. Heel chill.

◊ De indrukwekkende kustweg van Alghero naar Bosa

Het ene indrukwekkende uitzicht na het andere. De kustweg die van Alghero naar het stadje Bosa loopt is echt adembenemend mooi. Om de paar minuten stopten we om te genieten van de plek waar we waren.

Eenmaal in Bosa hebben we heerlijk geluncht bij Bacco Bistrot. Je kan hier zelf je broodje samenstellen (op typisch Sardijns brood), maar ze serveren ook salades en foccacia. Echt ónwijs lekker!

◊ Hiken in het Supramonte gebergte

Dit was toch wel het hoogtepunt van ons tripje; hiken in het Supramonte gebergte. Als je googlet op ‘hiken op Sardinië’ zul je in de meeste gevallen Gola di Gorropu bovenaan de zoekresultaten zien staan. Dit is één van de diepste kloven van Europa en ligt in het Supramonte gebergte. Maar bovenaan de zoekresultaten van Google betekent veel mensen en veel mensen betekent niet leuk (als je het mij vraagt dan). Manlief ging daarom op zoek naar een andere hike en vond Monte Corrasi. Het was fan-tas-tisch. Meer over deze prachtige hike in een nieuwe blogpost…Ik vond het totáál niet spannend om met keiharde wind op Punta Corrasi te zitten (ahum).◊ Pure ontspanning op een superfijne plek bij het dorpje Dorgali

Moe maar zeer voldaan kwamen we na zes uur hiken terug bij onze auto. “Hoe fijn zou het zijn als we nu ergens slapen met een zwembad“, zei manlief. Niet wetende dat ik voor onze laatste nacht op Sardinië een kamer in de superfijne vakantieboerderij Borgo Rurale Cares had geboekt. Met zwembad, uiteraard.

Tip! Ook zin in een roadtrip over dit mooie, Italiaanse eiland? Ga dan op zoek naar een goede verhuurder, zonder kleine lettertjes en gedoe achteraf. En als het kan ook nog tegen een mooi prijsje. Vergelijkingssites als Easyterra.nl kunnen hierbij een handje helpen en vergelijken de verschillende aanbieders voor je. Errûg handig.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Easyterra.nl. Het bevat echter enkel mijn eigen mening en ervaringen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation