5 dingen die mij zijn opgevallen in Lissabon

Inmiddels zitten we een ruime week in Lissabon. In die week zijn mij dingen opgevallen, die ik graag met jullie wil delen.

1. De straten van Lissabon (groot en klein) liggen vol met glas, heel veel glas.

Dat een uitgaansstraat vol ligt met glas, is nog een soort van te begrijpen. Het is mij echter opgevallen dat het in heel veel straten vol ligt met kleine stukjes glas. Let dus vooral goed op waar je loopt, want een stuk glas in je voet is niet fijn.

2. De wijn is errûg goed betaalbaar

Loop een supermarkt binnen en probeer een fles wijn te vinden van boven de €5,-. Ik heb er één gevonden, voor +- €5,50. Er stond nog één tussen van in de €4,-, maar de rest was allemaal eronder. Het zal er wel mee te maken hebben dat het allemaal Portugese wijnen zijn (die overigens prima smaken)…

3. Er is heel veel verkeer

Wat staan de straten vol met auto’s! En dan bedoel ik niet alleen geparkeerde auto’s, maar ook straten die vaststaan met ‘rijdende’ auto’s. Dit is voornamelijk is het commerciële deel (Baixa), wat daar rondlopen minder relaxed maakt.

4. Divers

Maar gelukkig is Lissabon meer dan de wijk Baixa. Lissabon is op te delen in zeven delen, met voor mij de oudste wijk Alfama als favoriet. In de smalle straatjes van deze wijk vind je geen auto’s, dus kan je in alle rust genieten van de meest prachtige huisjes.

5. Je vindt er heel veel patisserieën

Ben je in Lissabon, dan kan je niet om de pastelaria’s heen. Op elke straathoek vind je er wel één. Je moet dan wel heel sterk in je schoenen staan om er niet binnen te lopen, en een overheerlijke Pastel de Nata te halen.

Herkennen jullie deze punten? Wat is jullie nog meer opgevallen in Lissabon?

11 Thoughts on “5 dingen die mij zijn opgevallen in Lissabon

 1. Lissabon staat nog op mijn lijstje, ik ben er heel nieuwsgierig naar. Maar waarom ligt er overal glas op straat?

  • Linda on 3 juli 2015 at 21:13 said:

   Geen idee, zo raar. Op een gegeven moment begon het mij op te vallen. Toen ging ook Paul er op letten en inderdaad, overal kleine stukjes glas. Misschien omdat (voornamelijk in de zomer) veel buiten wordt gedronken?

 2. En gebouwen met veel tegels op de muren! Vond ik tenminste zo mooi om te zien!

 3. Annemarie on 5 juli 2015 at 17:44 said:

  De allerbelangrijkste: de portugezen zijn altijd vriendelijk (behalve als ze in de auto zitten)! En de mooie tegeltjes op de huizen!

 4. Het glas is mij nooit opgevallen; maar misschien inderdaad omdat men buiten meer drinkt dan binnen, en gebroken glazen en flessen niet opruimen? Nederland is vergeleken met de meeste landen (en vergeleken met België!) ook erg schoon, ik denk dat onze standaarden gewoon anders zijn 😉

  • Jaa, kan me niet echt een andere reden bedenken. Nederland is inderdaad ook wel schoon, maar dat vond ik van de rest van Lissabon eigenlijk ook wel. Hmm, blijft gewoon een beetje vreemd, dat glas 🙂

 5. Ergens anders op je blog las ik dat jullie 12 dagen in Lissabon zijn geweest. Wat hebben jullie in die tijd precies gedaan en was 12 dagen niet te lang? Ik ben groot voorstander van langer op een plek blijven, helemaal sinds we kinderen hebben, maar had zelf een dag of 7 in gedachten voor Lissabon en omgeving… ben benieuwd hoe jullie die 12 dagen hebben ingevuld…

  • Linda on 2 november 2015 at 23:29 said:

   Jaa, dat was een bewuste keuze. Wilden de stad op ons gemakje leren kennen en een beetje ervaren hoe het is om er te wonen (hadden een appartementje gehuurd).
   Maar die 12 dagen heb je niet perse nodig hoor. Zeven dagen is zeker genoeg. Dan heb je ook tijd om Sintra te bezoeken en de bezienswaardigheden meer buiten het centrum (Cristo Rei en Belém). Heb meerdere artikelen over Lissabon geschreven. Weet niet of je die al hebt gelezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation