6 redenen waarom je Zuidoost Azië niet mag missen

Ik mis Azië. We hebben daar zo’n fijne tijd gehad. Regelmatig kijk ik foto’s en filmpjes terug en luister ik naar liedjes die mij aan die reis doen denken. Ik vind Zuidoost Azië een hele fijne regio, waar je écht een keer heen moet.

1. Heel goed betaalbaar (zeg maar, goedkoop)

Je hoort het misschien wel steeds meer, maar nog steeds niet vaak dat mensen op vakantie gaan naar Zuidoost Azië. Frankrijk, Duitsland en Spanje behoren nog altijd tot de populairste vakantiebestemmingen onder de Nederlanders. Mensen zien het denk toch als een dure vakantie. Maar hé, je vliegt er al voor een paar honderd euro heen, eten voor een euro is geen uitzondering en voor nog geen €20,- vertoef is een prima hotel of bungalow (ga je voor low budget, dan heb je voor €10,- al een heerlijk bedje). Je moet er wel minimaal 12 uur voor vliegen, dat dan weer wel.

2. Veilig

Geen moment heb ik me onveilig gevoeld in Azië. In mijn eigen woonplaats ga ik liever niet ’s avonds laat alleen over straat, maar in Azië vond ik dat echt geen probleem (met Singapore als toppunt). Ook zie je er genoeg meisjes alleen reizen.

3. Makkelijk in rond te reizen

Zuidoost Azië is een relatief kleine regio, dus de afstanden zijn niet zo groot. Daarnaast is het openbaar vervoer echt prima. Ook al rijden er niet overal treinen, bussen zijn er in overvloed. Hierin kan je weer kiezen van de goedkope, lokale bus, tot de luxe touringcars inclusief dekentje en eten. Ze rijden er wel als gekken, jammer genoeg.

4. Vriendelijke mensen

Oke, hier moet ik wel meteen even een kanttekening maken: het ligt er wel aan waar je bent. Neem bijvoorbeeld de Thai, die zijn op toeristische plekken niet altijd even vriendelijk. Of ze doen wel vriendelijk, maar enkel met als doel om op welke manier dan ook geld van je te krijgen. Maar los van dat, zijn de Thai super vriendelijk en behulpzaam. Het wordt niet voor niets het land van de glimlach genoemd (je moet er alleen nog even achter komen of het de echte of neppe is 😉 ).

5. Heerlijk eten

Ik houd van Aziatisch eten, het is absoluut mijn favoriete keuken. Vijf maanden Zuidoost Azië was dus echt heaven voor mij. Phad Thai in Thailand, Spring Rolls in Vietnam, Indian Curry in Maleisië, Khmer Curry in Cambodja. Lekker, lekker, lekker.

6. Zennn

Loop door een straatje waar locals wonen en je ziet het ze gegarandeerd doen: straatje vegen. Waarom? Omdat het, naast het hebben van een schoon straatje, ook heel rustgevend werkt. In het Westen doen we aan yoga of gaan we naar de psycholoog, de Thai vegen hun straatje schoon om zen te worden 😉

Ben jij weleens in Zuidoost Azië geweest? 

4 Thoughts on “6 redenen waarom je Zuidoost Azië niet mag missen

  1. Misschien deze winter; afhankelijk van de tickets die wij vinden 🙂 Het enige stukje Azië wat ik tot nu toe bezocht heb, is Japan. En dat is geloof ik niet te vergelijken met de rest van Azië.

    • Cool! Waar willen jullie heen?

      Ik ben weer niet in Japan geweest, maar denk inderdaad dat het niet te vergelijken is met Zuidoost Azie. Ik wil heel graag een keer naar Japan. Lijkt me een heel vet, beetje bizar, land.

  2. Wat leuk! Ik heb onlangs een soortgelijk artikel geschreven en kan niet anders dan me hier volledig bij aansluiten. Zuid-oost Azië is ge-wel-dig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation