6x Eten & Drinken in Krakau

Krakau heeft mijn hart gestolen. De afgelopen jaarwisseling hebben wij in Krakau gevierd en wat was het fantastisch. Met een bevriend stel huurden we voor drie nachten een appartementje en hebben we genoten van de mooie stad, de vriendelijke mensen en, niet te vergeten, de vele restaurantjes en barretjes. Ik heb zes tips waar je lekker kan eten en drinken in Krakau. Komen ze…

1. Ontbijten bij Soho Coffee (Karmelicka 41)

Een chille plek, met goede koffie en lekker eten. Wij gingen voor een panini (die met feta en spinazi is een aanrader!), maar ze serveren ook een lekker eitje, soep en salades.

2. Lunchen by Mlynek (Plac Wolnica 7)

Wil je lunchen met typisch Pools eten? Ga dan naar café Mlynek. Wij gingen onder andere voor de pierogi Ruskie, oftewel Russische dumplings, en de quiche met rode biet. Heel lekker!

3. Glühwein (of bier of koffie of thee) drinken bij Mleczarnia (Beera Meiselsa 20)

Dit is zo’n leuk en gezellig tentje! We kwamen er per toeval langs, liepen naar binnen en gingen er een hele tijd later weer weg. Het heeft de sfeer van een knusse woonkamer, waarvan de muren vol hangen met oude portretten. We bestelden glühwein en hebben kaartspelletjes gespeeld met zacht muziekje op de achtergrond. Echt een must visit als je in Krakau bent. (Credits voor de foto gaan naar mijn lieve vriendinnetje Merel 🙂 )

4. Trdelnik eten op het pleintje met foodtrucks (Ciemna 4)

Ondanks dat het koud was, namen we plaats op de houten bankjes, legden een warme deken op onze schoot en genoten van de trdelnik met kaneel. Zo leuk!

5. Een hapje en een drankje bij Bunkier Café (Plac Szczepanski 3a)

Dit is zo’n relaxte tent! In de winter zit je binnen met kaarslicht, in de zomer gaan de tentdoeken open en zit je buiten op het terras. Bij Bunkier Café serveren ze naast normale formaat hoofdgerechten, ook gerechtjes om te delen, wat ik veel gezelliger vind. Aanraders zijn de vegetrarische tortilla, de pretzel met salami en de köfte met naan.

6. De avond afsluiten bij Nowa Prowincja (Bracka 3-5)

Nowa Prowincja zit in een zijstraatje van de Grote Markt en is onwijs knus en gezellig. Kortom, de perfecte locatie om je dag in Krakau af te sluiten.

Benieuwd naar wat er in Krakau allemaal te doen en te zien is? Lees dan dit artikel even door…

Heb jij nog goede tips voor leuke tentjes in Krakau? Deel ze!

9 Thoughts on “6x Eten & Drinken in Krakau

  1. Bedankt voor de tips! Ik ben nog niet in Krakau geweest maar hoor hier alleen goede dingen over.

    • Linda on 13 januari 2017 at 13:03 said:

      Ik vind het echt een geweldige stad. En er is nog zoveel meer te doen en te zien dan wij hebben gedaan/gezien, dus wil er heel graag nog een keer naar terug.

  2. Oeh, fijne tips! Aangezien Remco al eens in de stad geweest is, zullen Wei niet snel nog eens gaan, maar lijkt me wel een fijne stad.

  3. Wat een fijne plekjes! Ik wil graag een keer naar Krakau dus ik sla dit artikel zeker even op!

  4. Pingback: Ontdek Krakau in de winter | One Day Trip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation