8x Bizarre dingen die op reis gebeurden

Toen ik gisteren een artikel op Facebook deelde, werd ik er weer aan herinnerd hoe bizar heilig de Thaise koning is. Dit werd tijdens ons verblijf in Thailand meerdere malen duidelijk. Maar er zijn wel meer bizarre dingen die ik op reis heb gezien, of bizarre situaties waar ik op reis in belandde. Denk aan door een naakte man om de weg worden gevraagd, of een vrij heftige landing met Turkisch Airlines. Ik heb acht bizarre gebeurtenissen op een rijtje gezet.

1. Stop waar je mee bezig bent en ga opstaan! Het Koningslied!

Laten we maar meteen met de Thaise koning beginnen. De eerste keer dat we hiermee werden geconfronteerd, was op het treinstation van Ayutthaya in Thailand. Ik stond in de rij om kaartjes voor de nachttrein te kopen. De twee mensen voor mij waren aan de beurt en namen plaats. Op een gegeven moment stopt de caissière met waar ze mee bezig is en gaat staan. Ik draai me om naar Paul en zijn broer om te zeggen hoe vreemd het is dat de mensen niet verder worden geholpen. “Stilstaan!”, zegt Paul. Uhhh? Zodra het Koningslied voorbij is, vertellen Paul en zijn broer dat twee keer per dag het Koningslied wordt gedraaid en men stil moet staan totdat deze is afgelopen. Dit gebeurd in de meeste openbare gelegenheden. En ga je naar de bios? Dan begint de film uiteraard niet voordat de videoclip van het Koningslied is gedraaid.

2. Slapen in een bungalow die niet voor slapen is bedoeld

Toen we van Bangkok naar de grens met Maleisië gingen fietsten, sliepen we meestal in bungalows die we onderweg tegenkwamen. En die waren echt prima. Vaak heel schoon en pal aan het strand. Ahh, ik wil terug! Toen we van de oostkust overstaken naar de westkust,  merkten we wel dat het aanbod aan leuke bungalows minder groot was dan aan de kust (niet zo raar natuurlijk). Maar toen zagen we een bordje dat we verderop bungalows konden vinden. Naast de bungalow was plek om je auto te parkeren, achterin zat de ingang, er hing een spiegel boven het bed en de condooms lagen klaar op het nachtkastje. Ach, schoon was het er wel 🙂

3. De Pingpongshow in Bangkok bezoeken

Dit is eigenlijk niet alleen iets heel bizars, maar ook iets ontzettend triests. Toen we drie jaar geleden in Bangkok waren, kwamen we twee bekenden tegen. Na een paar Changs (biertjes) ontstond het idee om een Pingpongshow te gaan bezoeken. Gezien de jolige toestand, stemden iedereen hierin mee. We vroegen een taxichauffeur om ons erheen te brengen (als je met de tuktuk gaat word je afgezet, en dat wilden wij natuurlijk niet). Het begon al bij de ingang. De taxichauffeur moest ons naar binnen brengen. We mochten niet naar binnen zonder dat hij ons bij de ingang had afgezet. Zo raar. En toen begon de show. In één woord verschrikkelijk. Die arme meisjes die van alles uit hun geslachtsdeel halen. En wáárom wilden wij naar deze show? We hielden het al snel voor gezien…

4. De Ladyboy show in Chiang Mai

Oke, de laatste van Thailand. Toen we op de grote markt in Chiang Mai kerstkadootjes voor elkaar aan het kopen waren, liepen we ook langs het podium waar Ladyboy shows werden gegeven. Het zag er allemaal niet zo verschrikkelijk en triest uit als de Pingpongshow, dus laten we gaan kijken. Nou serieus, er zaten werkelijk prachtige ladyboys tussen, waarvan je echt niet zou zeggen dat het eigenlijk mannen zijn. De show was helemaal vrolijk en gezellig, maar ook hier zit een triest randje aan. Het schijnt dat veel ladyboys zijn verstoten door de familie of juist op pad worden gestuurd om geld te verdienen. Het was in ieder geval best bijzonder om te zien.

5. Doorrijden terwijl er net een ongeluk is gebeurd

Hoe er soms werd gereden in Zuidoost Azië, doodsangsten heb ik uitgestaan. We zaten in een minibus die ons van kustplaats Mui Né naar Da Lat (Vietnam) bracht. De choof scheurde over de weg, totdat we een vrouw naast haar scooter op de weg zagen liggen. De choof minderde snelheid, maar in plaats van te stoppen, reed die lullo gewoon door. Heh?! Ik kon wel janken. Moeten we die vrouw niet helpen?! Laten hoorde ik dat het best vaak gebeurd dat er een ongeluk in scène wordt gezet, zodat mensen uitstappen en vervolgens beroofd worden. Hopen dat er ook in dit geval niets aan de hand was.

6. Heftige landing met Turkisch Airlines

Onze reis door Zuidoost Azië zat erop en we vlogen, via Istanbul, weer terug naar Amsterdam. De landing werd ingezet en voor we het wisten herkenden we de snelwegen en boerderijen rondom Schiphol. “Hè, vliegen we al zo laag? Dan gaan we toch nog veel te snel?”, zei Paul op een gegeven moment. Zijn gevoel klopte. Zodra het vliegtuig de grond raakte, begon de piloot keihard te remmen. We moesten ons vasthouden aan de stoel voor ons, de bagageluiken vlogen open en ook de deur naar de cockpit bleef niet dicht. Uhh, volgens mij was dit niet helemaal de bedoeling. Gelukkig kwam het toestel veilig tot stilstand.

7. Bepakt en bezakt over een naaktcamping lopen (met kleding aan uiteraard)

Over naar Kroatië. In Kroatië heb je nog best veel naaktcampings. Toen wij vorig jaar langs de kust van Kroatië gingen hiken, belandden we op een geven moment op een naaktcamping. En dán voel je je bekeken, als je met je wandeloutfit en backpack over een camping loopt waar allemaal naakte mensen gezellig een potje zitten te kaarten.

8. Een naakte man die je de weg vraagt

Kroatië en naakte mensen, ik weet niet wat het is. Het is inmiddels alweer een paar jaar geleden dat ik met een vriendin vanaf het huis van mijn opa en oma, naar het strand liep. Er stopte een auto naast ons, die ons de weg wilde vragen. Althans, dat dachten we. Zodra ik de auto inkeek zag ik al snel dat de beste man poedeltje naakt was. Mijn lieve vriendin had niets door, dus toen ik haar wegtrok keek ze me raar aan. “Zag je niet dat die man in z’n nakie achter het stuur zat?!”. Zo bizar…

Wat is het meest bizarre dat jij op reis hebt meegemaakt?

10 Thoughts on “8x Bizarre dingen die op reis gebeurden

 1. Wat een bijzondere verhalen, ik moet er ook echt wel om lachen hoor! Heerlijk om te lezen!

 2. Heel bijzonder allemaal haha. Die pingpongshows zijn echt verschrikkelijk volgens mij, wij hebben ze maar vermeden. Van dat ongeluk in scene hoorde wij in Zuid Afrika ook heel regelmatig, ook daar reden ze gewoon door, Behoorlijk bizar inderdaad!

  • Linda on 24 juli 2016 at 23:42 said:

   Haha, echt he?! En ja, goed dat je de pingpongshow hebt vermeden. Als ik het over mocht doen, was ik er ook absoluut niet heengegaan.
   Vond dat echt zó bizar dat het busje gewoon doorreed. Wat als het wel een echt ongeluk had? Van Zuid Afrika heb ik het inderdaad ook weleens gehoord. Ook dat je in sommige buurten niet eens moet stoppen voor het stoplicht, maar gewoon door moet rijden omdat stilstaan te gevaarlijk is (geen idee of dat klopt hoor).

 3. Bijzondere ervaringen, niet altijd even leuk,’zoals die show in Bangkok, maar gelukkig meestal wel de meest lachwekkende verhalen thuis, haha!

 4. Wat een leuk artikel. Haha, die naakte man achter het stuur 🙂 Ik heb vooral in Kenia wel een paar bizarre dingetjes meegemaakt. Bijvoorbeeld een taxichauffeur die ineens op de rem trapte, toen uitstapte om een voorbijganger een klap te verkopen en vervolgens weer vrolijk verder reed. Misschien dat ik binnenkort ook eens mijn bizarre dingen op een rij zet

  • Linda on 25 juli 2016 at 13:58 said:

   Dankjewel!

   Heh, dat is wel heel bizar, van die taxichauffeur, haha! Hij gaf jullie verder geen toelichting ofzo? Leuk als jij ook je bizarre dingen deelt! Misschien maak ik ook nog wel een versie II. Er blijven dingen in m’n hoofd opkomen… 🙂

 5. Oh jeetje inderdaad bizar! Ik vind het nog steeds zo apart dat ze ook in Colombia overal het volkslied zingen. Sterker nog, elke ochtend is er een buurman van ons die het lied ten gehore brengt. Elke dag weer bij het ontbijt. En bij elk congres wordt eerst het volkslied gezongen. Ik raak eraan gewend, maar het blijft toch iets aparts. Ik vond ook de uitgebrande busjes langs de wegen in Ghana bizar. Er gebeuren daar zoveel ongelukken dat er altijd een soort priester in de bus kwam om te bidden dat we niet zouden verongelukken.

  • Linda on 26 juli 2016 at 13:16 said:

   In Thailand is het dus niet het volkslied, maar echt een lied ter ere van de koning. Haha, maar elke ochtend? Wat een gezelligheid 😉
   Heh?! Een priester in de bus? Bizar toch, dat er zo vaak ongelukken gebeuren, dat de priester het nodig vindt om te komen bidden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation