Adembenemend mooie hike in Bosnië

In 2012 was ik voor het eerst in Bosnië. Toen ik drie weken summer university in Ljubljana deed, was er een weekend trip naar Bosnië. Ik heb even getwijfeld of ik mee wilde. Mijn moeder is in Bosnië geboren en het leek mij wel fijn om de eerste keer samen met haar daar naartoe te gaan. Eén van de twee vriendinnen met wie ik in Ljubljana was wilde echter heel graag gaan, dus heb ik besloten om toch mee te gaan. Wat was het super, wat heeft het veel indruk op mij gemaakt. Ik wilde het daarom natuurlijk graag aan Paul laten zien. Toen een vriendin van hem in 2013 naar Mostar verhuisde om bij OSCE (Organization for Security and Co-operation in Europe) te gaan werken, leek het ons een goed en leuk moment om naar Bosnië te gaan. Naast een bezoek aan Sarajevo en, uiteraard, Mostar, kwam Dragana met het voorstel om hiking tour met Green Visions te doen. Ja, doen we!

 “Our vision is to see the wilderness of Bosnia and Herzegovina preserved through both the establishment of legal frameworks and enforcement mechanisms, and through the raising of public awareness and respect for the environment and the vital need for ecological balance.”

De hike was in Sutjeska National Park. Volgens planning zou de rit naar Sutjeska (vanaf Sarajevo) ongeveer twee uur duren. Het duurde uiteindelijk echter vier uur. Een beetje een tegenvaller, maar we hadden wel prachtig uitzicht onderweg.

En wat was het een geweldige hike! Adembenemend mooi. Op de helft van de tocht gingen we lunchen aan het hartvormige meer Trnovačko Jezero. Onze gids Benjamin had het prima verzorgd. Lekker brood met groenten en vlees. Meer heb je niet nodig…

Ga je naar Bosnië en houd je van hiken? Dan zou ik zeker aanraden om deze wandeltocht te gaan maken. Het is elke cent meer dan waard.

Ben jij weleens in Bosnië geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond!

3 Thoughts on “Adembenemend mooie hike in Bosnië

  1. Ik heb Bosnië als vakantieland eigenlijk maar weinig overwogen, maar ik zie er altijd de mooiste foto’s van. Ook jouw foto’s zijn echt wonderschoon. Ik ga Bosnië dan ook zeker eens overwegen voor een fijne trip!

    • Linda on 4 mei 2015 at 09:46 said:

      Ik denk dat veel mensen het toch nog teveel met de oorlog associeren. Zoals ik in de post met mijn top 27 bestemming aangeef, zijn o.a. in Sarajevo de gevolgen van de oorlog nog duidelijk zichtbaar. Het is echter absoluut niet meer zo dat het er onveilig is. Er zijn hele mooie plekken om te bezoeken!

  2. Pingback: Traveltag: Mijn 10 mooiste reisfoto’s | One Day Trip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation