Best in Europe volgens de Lonely Planet (2016)

Ahh, je wil niet weten hoe erg het weer begint te kriebelen. Hoe graag ik weer een volgend reisje wil boeken. Ik heb nog zoveel bestemmingen op m’n travel wishlist staan! Lonely Planet heeft weer een lijst samengesteld met Europese bestemmingen die je in 2016 moét bezoeken. Ook zo benieuwd?

1. De Peloponnesos

De Pelopo-wat? Ik had er werkelijk nog nooit van gehoord, maar het is het grootste schiereiland van Griekenland. De Peloponnesos bestaat grotendeels uit bergachtig landschap, waar verschillende hike trails doorheen lopen. En wow, ik ben echt wel verrast!

2. Aarhus

Nog zo’n bestemming waar ik nog nooit van heb gehoord. Het is een stad in Denemarken en European Capital of Culture en European Region of Gastronomy 2017. Aarhus is een echte studentenstad en het thuis van de vikingen. Hmm, ik weet niet of ik snel een ticket naar Aarhus zou boeken. Iemand die hier ooit is geweest?

3. Venetië

Venetië is zo’n bestemming waar je ooit een keer geweest moet zijn, maar ik zou niet snel iemand aanraden om naar Venetië op vakantie te gaan. Het is leuk voor een weekendje weg, maar als je het mij vraagt zijn er zoveel leukere Europese steden om te bezoeken. Volgens de Lonely Planet is 2016 het perfecte jaar om een bezoekje aan Venetië te brengen, omdat dit jaar de 500-jarige geschiedenis van de Venetiaanse ghetto wordt herdacht. Leuk om geweest te zijn, maar ik zou Venetië niet in deze top 10 plaatsen.

4. De Dordogne

Er zijn zoveel plekken in Frankrijk waar ik nog nooit ben geweest. Na Parijs en Nice houdt mijn lijstje al snel op. En ja, de Dordogne is zo’n bestemming waar ik heel graag een keer naartoe zou willen. En houd je van ‘local produce, homemade’, dan ben je in de Dordogne op de juiste plek. Toch maar een keer een tripje naar Frankrijk plannen, dacht ik zo. (bron foto)

5. Lviv

Lviv is dé festivalhoofdstad van Oekraïne en staat vol met de meest prachtige architectuur. Ik ben nog nooit in Oekraïne geweest, maar weet ook niet of ik in deze tijden er snel heen zou gaan. Hoe denk jij hierover? (bron foto)

6. Warwickshire

Ik weet niet waarom, maar Groot Brittannië trekt me niet zo heel erg. Ik zou er niet heel snel een reisje naartoe boeken (al zag ik vandaag op Instagram een foto van Isle of Skye voorbij komen, waardoor ik die bestemming direct op m’n wensenlijstje heb geplaatst. Zooo mooi!). Warwichshire is een graafschap in Engeland en doet een beetje middeleeuws aan. Hmm, ik weet het niet.

7. Extremadura

Jaa, hier word ik wel weer blij van! Extremadura is een regio in het westen van Spanje. In de stad Mérida vind je prachtige Romeinse ruïnes en in de provincie Cáceres vind je pittoreske dorpjes in de heuvels. I like! (bron foto)

8. Oostkust van Tenerife

Wow! Ik ben überhaupt nog nooit op Tenerife geweest, maar de oostkust van het eiland lijkt mij prachtig. Je vindt er onder andere de Macizo de Anaga gebergte en El Medano, waar een prachtig strand is, dat in tweeën is gesplitst door een vulkanische heuvel. (bron foto)

9. Texel

Haha, ik vind het toch best grappig dat Texel in het rijtje staat. Onze schattige, kleine Texel. Zelf ben ik maar één keer op Texel geweest en vond het echt wel leuk. We gingen er met onze vouwfietsen heen, zodat we er geen fietsen hoefden te huren. Hebben jullie weleens de Ronde van Texel bezocht, de grootste catamaran race van de wereld? (bron foto)

10. Noord Dalmatië

Jaaa! Noord Dalmatië hoort absoluut in het rijtje thuis. Onder Noord Dalmatië valt onder andere het Velebit gebergte en de stad Zadar. Toen wij lang de Kroatische kust gingen hiken, wilden we heel graag een stuk van Velebit meepakken, maar omdat we er ruim voor het hoogseizoen waren, waren veel slaapplekken nog gesloten. Heel erg jammer, maar Velebit staat zeker nog op mijn lijstje. En Zadar, I love Zadar!

Welke Europese bestemming hoort volgens jou absoluut in dit rijtje thuis?

En pssst, op de website van Lonely Planet kan je een gratis Secret Europe e-book bestellen!

10 Thoughts on “Best in Europe volgens de Lonely Planet (2016)

 1. De extremadura (nog nooit van gehoord) en Dordogne zien er fantastisch uit! Zou ik graag eens heen gaan. Venetië begrijp ik niet helemaal in dit lijstje, super bekend, heel leuk maar ook wel zo toeristisch dat inderdaad een weekendje meer dan genoeg is. En Texel, onze trots, haha! Ik ben er nog ooit geweest, wordt hoog tijd dan… 😉

  • Linda on 25 mei 2016 at 20:50 said:

   Ik ook echt niet, maar ben nu wel heel nieuwsgierig. Grappig hé, hoe je nieuwe bestemmingen in Europa blijft ontdekken? En wat betreft Venetie: helemaal mee eens! 🙂

 2. Ha grappig ik ben alleen op Texel geweest uit dit rijtje haha 😀 De rest lijkt me erg mooi trouwens! Wat mij betreft mogen de Lofoten ook in dit rijtje!

  • Linda on 25 mei 2016 at 20:51 said:

   Nog genoeg te ontdekken in Europa dus 🙂

   En wow! Heb meteen even gegoogled hoor, maar de Lofoten mogen wat mij betreft ook absoluut in dit rijtje! Mijn wishlist blijft echt groeien en groeien…

 3. Interessante lijst! Pim is in Lviv geweest, we hebben er laatst een blogpost over gemaakt. Echt een verrassing! Al zouden wij op dit moment liever niet die kant op reizen.
  Leuk dat ons eigen Texel erin staat 😀

  • Linda on 25 mei 2016 at 20:53 said:

   Ow, daar ben ik heel benieuwd naar! Ga meteen even kijken 🙂 Zou heel graag nog een keer naar Oekraine willen, maar wacht er toch liever even mee…

 4. Zo grappig dat Texel in het lijstje staat. Ik ben er dus nog nooit geweest. Uberhaupt nog nooit op de Waddeneilanden. Wordt echt eens tijd. Ik vind Zadar ook te gek 🙂 Pelopo-wat ziet er trouwens ook prachtig uit 😉

  • Linda on 26 mei 2016 at 19:30 said:

   Echt he?! Heeft blijkbaar toch iets bijzonders 🙂 En zo grappig hoeveel Nederlanders nog nooit op de Waddeneilanden zijn geweest. Ik ben ook echt maar één keer op Texel geweest, een paar jaar geleden.
   Ik ga deze zomer als het goed is weer naar Kroatie, maar dan naar Istrie, waar m’n oma woont. Super veel zin in!

 5. Ik mis de Plitvice meren in Kroatië! Zo mooi.

  Ik ben net terug uit Albanië en dat zou ook niet misstaan in deze lijst. Maar dat is nog zo onbekend dat er niet eens een echte Lonely Planet van is…

  • Linda on 31 mei 2016 at 14:14 said:

   Jaa, goede!

   Oh Albanie, daar ben ik ook wel heel benieuwd naar. Echt nog een onbekende bestemming inderdaad… Ga je erover schrijven op je blog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation