Change of plans: Gent it is!

Weet je nog dat ik vertelde dat ik drie stendentrips gepland heb staan? Nou uhh, de plannen zijn iets wat gewijzigd. Ons reisje naar Krakau zit er inmiddels op (het was fantastisch!) en ik ga ervan uit dat ook Wenen gewoon gaat gebeuren (zin in!). Hamburg zit er helaas niet meer in. Zo jammer, want ik had er echt heel veel zin in. Waarom we niet meer gaan?

“Lin, we hebben een probleem.”, begint vriendin Galini het telefoongesprek begin deze week. “Ahh, nee! Wat dan?!”. “In Duitsland zijn winterbanden verplicht en mijn auto heeft geen winterbanden.”.

Pfff, het is echt geen seconde in ons opgekomen dat dit in Duitsland verplicht zou kunnen zijn. Wat nu? Denken, denken, denken. Kennen we iemand die wél winterbanden heeft en van wie we de auto zouden kunnen lenen? Nee. Is de bus een optie? Nee, want we gaan maar voor een nachtje, dus dat schiet niet op. Met de trein dan? Pff, treinkaartjes zijn zo duur als je last minute boekt.

“Lin, we kunnen anders ook het hotel in Hamburg annuleren en naar België gaan. Daar zijn winterbanden niet verplicht.”

Zoo jammer dat we niet naar Hamburg gaan! Ik had er echt heel veel zin in. Ben zo benieuwd naar deze stad. Maar om nou heel veel geld kwijt te zijn aan treinkaartjes is ook een beetje onzin. En uiteindelijk gaat het erom dat we een gezellig weekendje samen hebben. Hamburg kan altijd nog. Maar waarheen in België? Vriendinlief kwam met Brugge, maar daar ben ik 1,5 jaar geleden nog met manlief geweest. Ook Brussel viel om dezelfde reden af. En omdat we al eerder samen naar Antwerpen zijn geweest, is het uiteindelijk Gent geworden. Ook hier ben ik al eerder geweest, maar beide keren heb ik voor mijn gevoel niet heel veel van de stad gezien. Kortom, nog genoeg te ontdekken.

En ik ben dus wederom op zoek naar tips! Ben jij al eens in Gent geweest en weet je de leuke wijkjes, de lekkere restaurantjes en de gezellige kroegjes? Vertel! Ik ben benieuwd…

Bron foto

6 Thoughts on “Change of plans: Gent it is!

 1. Ook leuk!! 😀 Ik ben toen met de trein naar Hamburg geweest, maar dat is ook niet goedkoop nee. In Gent ben ik eens bij Belgische vrienden op bezoek geweest. Ook alweer jaren geleden (echt elke keer weer besef ik hoe oud ik al ben, al die herinneringen gaan steeds verder terug haha), maar was superleuk! Mooie, gezellige stad. Echte tips kan ik je helaas niet geven, maar jullie gaan het zeker hartstikke leuk hebben!

  • Linda on 20 januari 2017 at 13:46 said:

   Vooral niet als je last minute boekt. Als je op tijd bent (+- drie maanden van tevoren) kan het nog wel voordelig zijn, maar helaas.
   Haha, echt he?! Zovan acht jaar geleden (!!) ben ik daar en daar geweest. Time flies he 😉

   Het gaat inderdaad vast helemaal goedkomen. Als je met een goede vriendin bent is het al snel goed… 🙂

 2. Wat jammer dat Hamburg niet door kan gaan, maar dat komt dan vast wel een andere keer (in de zomer ;))! Ik ben nog nooit in Gent geweest, dus ik kan je geen tips geven, maar wel alvast heel veel plezier wensen! 😀 Ik ben benieuwd naar je verhalen!

  • Linda on 24 januari 2017 at 16:14 said:

   Jaa, onwijs jammer! Had er heel veel zin in en ben er zo benieuwd naar. Maar inderdaad, komt absoluut een andere keer!
   Inmiddels zit het tripje naar Gent er alweer op, was er afgelopen weekend. Het was heel gezellig, klein en knus.

 3. Spijtig dat je trip naar Hamburg niet door gaat maar een excuus om later in het jaar te gaan? 😉 Ik woon in België maar kan je spijtig genoeg geen tips over Gent geven, sorry, haha. Maar Gent is echt mooi. Je gaat het zeker naar je zin hebben 🙂

  • Linda on 20 februari 2017 at 12:44 said:

   Inderdaad, een tripje naar Hamburg gaat zeker nog komen!

   Het weekendje Gent zit er inmiddels alweer even op. Morgen komt er een artikel over online 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation