Traveltag: top 5 favoriete eettentjes in… Zuidoost Azië!

I loveeee Asian food! Dus je snapt dat vijf maanden Zuidoost Azië heaven was voor mij. En niet alleen om het eten trouwens. Wat mis ik Azië…

Het ene gerecht was nog heerlijker dan het andere. Pad Thai, fried rice, papaya salad, spring rolls, curry… Ik houd ervan. Ik hou van eten. Daarom heb ik een nieuwe traveltag in het leven geroepen: Top 5 favoriete eettentjes in… Vul zelf maar in! Een stad, een land, een continent, de wereld, you name it. Ik heb een top 5 samengesteld van de lekkerste eettentjes in Zuidoost Azië!

 1. Sri Ananda Bahwan (Georgetown/Penang, Maleisië)

In de post over Penang schreef ik er al over: Sri Ananda Bahwan. Dit restaurant is echt by far mijn favoriet in Zuidoost Azië. We konden er geen genoeg van krijgen. Houd je net zo van Indiaas eten als ik en ben je in Georgetown? Dan moét je echt naar Sri Ananda Bahwan!

 1. Heng Leap (Kampot, Cambodja)

Aan het eind van de straat waar ons guesthouse in lag (Guesthouse street, ja echt waar), verscholen achter wat planten, vonden we Heng Leap. Wat was het moeilijk kiezen tussen de overheerlijke Khmer curry en de pompoensoep. Ohh, wat zou ik die graag weer willen eten!

 1. Light Candle (Hoi An, Vietnam)

Haha, is toch geniaal? Niet candle light, maar light candle. Ik vond het te grappig. Maar goed, dat is niet de reden dat hij in mijn top 5 staat. Waarom wel? Om de té lekkere spring rolls! The best I’ve ever had, serieus. Ze worden niet gerold in de loempiavellen zoals je ze bij de loempiakraam krijgt, maar van aan elkaar klevende mihoensliertjes. Lekker vaag omschreven, haha. Ach, je moet ze gewoon proeven als je in Hoi An bent!

DSCN0415

 1. Mr. Kai (Chiang Mai, Thailand)

Dit is de plek waar ik de papaya salade heb ontdekt. Met lekker veel knoflook, heerlijk. Naast papaya salade hebben ze hier ook te lekkere shakes en verse kokosnootsap. Lekker, lekker, lekker.

 1. Food Night Market (Krabi, Thailand)

Ik hou van food markets. Keuze uit talloze tentjes, waar het voedsel vers wordt bereid en je plaatsneemt aan één van de vele tafeltjes met kleine stoeltjes (die verbazingwekkend lekker zitten). Neem vooral verschillende gerechtjes en deel je eten. Teveel lekkers om uit te kiezen (en dat voor maar €1,- tot €2,-).

Ik ben heel benieuwd naar de top 5 van:

– Bianca van foodtravelphotography.com

– Anouk van mydeliciousjourney.com

– Lizette van reismuts.nl

– Eva van eighty7.nl

– Robert van traveljunks.nl

Superleuk als je mee wil doen! Je mag erbij vermelden dat onedaytrip.nl deze tag is begonnen 🙂 Post je een foto op Instagram? Doe dat dan met #top5favoeettentjes en #traveltag! Ik ben errug benieuwd naar jullie top 5!

9 Thoughts on “Traveltag: top 5 favoriete eettentjes in… Zuidoost Azië!

 1. Mmmmm, krijg er al trek van als ik je top 5 lees! Leuke tag en dank voor het doorgeven, ik ga er eens goed over nadenken. Vind Aziatisch eten verrukkelijk, dus twijfel of mijn top 5 alleen Azie wordt of misschien toch wereldwijd… mmmm

  • Linda on 13 augustus 2015 at 14:22 said:

   Ben heel erg benieuwd naar jouw top 5! De Aziatische keuken is ook echt mijn favoriet. Al helemaal omdat ik niet zo’n vleeseter ben, en er echt zoveel vegetarische opties zijn…

 2. Je foto’s zien er stuk voor stuk njammie uit 🙂 Krijg er honger van! 🙂

 3. Leuke tag dit! Origineel om zo je favorieten onder de aandacht te brengen. Ik heb lang niet overal foto’s gemaakt, maar ik zal eens nadenken over mijn top 5!

  • Linda on 29 augustus 2015 at 12:15 said:

   Dankjewel!

   Haha, nee het was in mijn geval ook een wonder hoor, dat ik overal foto’s van had. Dat ‘probleem’ had ik ook bij de top 5 favo accomodaties tag. Maak bijna nooit foto’s van accomodaties…

 4. Pingback: 6 redenen waarom je Zuidoost Azië niet mag missen | One Day Trip

 5. Pingback: Mijn vijf favoriete Italiaanse restaurants

 6. Pingback: 20x Reisdillemma’s | OneDayTrip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation