Een nieuw avontuur!!

De oplettende bezoeker had het misschien al gezien, anderen misschien nog niet. Het heeft even geduurd voordat we de knoop daadwerkelijk hebben doorgehakt. Wat willen we nou gaan doen? We moesten ons anti-kraak huis uit, onze tijdelijke opdrachten liepen af, alles stond open. Waarom het dan toch even heeft geduurd voordat we een besluit hebben genomen? Ik weet het niet. Soms maakt het feit dat ‘alles’ kan, het juíst moeilijk om een knoop door te hakken.

We gaan weer reizen!!

In 2013/2014 hebben we onze eerste lange reis gemaakt: vijf maanden rondreizen door Zuidoost Azië. Wat hebben we een geweldige tijd gehad. We hebben prachtige plekken bezocht, hele leuke mensen ontmoet en op de meeste geweldige manier het laatste deel van onze reis afgelegd (met vouwfietsen!!). Maar buiten het feit dat we een geweldige tijd hebben gehad, is maanden uit je backpack leven en elke dag weer bedenken waar je gaat eten en slapen, ook best vermoeiend. We hebben toen daarom besloten om Zuid-Amerika even uit te stellen. We waren namelijk van plan om na Zuidoost Azië voor een paar maanden naar Zuid-Amerika te gaan. Maar hé! Uitstellen is absoluut niet afstellen. En in de tussentijd hebben we hele leuke en mooie tripjes gemaakt. Om te beginnen zijn we een maand naar Wenen geweest om een Duits cursus te volgen (bucketlist), hebben we stedentrips gemaakt naar o.a. LondenMaastricht en Brussel, hebben we gehiked in Kroatië en hebben we genoten van drie weken Portugal.

Maar deze week hebben we dan eindelijk de knoop doorgehakt en tickets naar Zuid-Amerika geboekt! Maar waarheen? Dat was nog wel echt een puntje om uit te zoeken. Het goedkoopst vlieg je naar Brazilië (Sao Paulo of Rio de Janeiro), maar is dat ook handig voor ons? Eén ding weten we namelijk zeker: we willen met eigen vervoer rondreizen. We waren eerst van plan om in Nederland een auto/busje te kopen en deze te laten verschepen, maar de kosten van het verschepen bleken toch wat hoger dan we dachten. De optie die dan overblijft is in Zuid-Amerika een auto kopen. Na wat research blijkt dat we dit het beste in Chili kunnen doen. In veel andere Zuid-Amerikaanse landen kan het namelijk voor problemen zorgen als je als buitenlander een auto koopt. Zo mag je bijvoorbeeld in Argentinië soms het land niet uit, als je als buitenlander in een Argentijnse auto rijdt. Oke, daar hebben wij geen zin in. Dan liever wat meer geld uitgeven aan een vliegticket, maar dat de kans op bureaucratisch geneuzel kleiner is. We vliegen dus naar Santiago in Chili!

Donderdag 22 oktober is dé dag. Dit is wel wat later dan gepland, maar kostentechnisch was dit het best. Welke landen op de planning staan? Een echte route hebben we nog niet uitgestippeld, maar de landen die op ons lijstje staan zijn: Chili (natuurlijk), Argentinië, Brazilië (een vriendin opzoeken die daar een sociaal project gaat opstarten!), Uruguay, Bolivia, Peru en Ecuador (vrijwilligerswerk doen).

We hebben nog twee maanden de tijd om ons verder te verdiepen in de route en de plekken die we willen bezoeken. Enne, tips zijn natuurlijk hartstikke welkom!  

17 Thoughts on “Een nieuw avontuur!!

 1. Wauw, heerlijk! Fijn dat jullie de omstandigheden, die iemand misschien als ‘slecht’ kan ervaren (huis uit, even geen werk meer…) gebruiken om een van jullie dromen te beleven. Lijkt mij een fantastisch avontuur! Geniet van de voorpret alvast en aftellen maar tot 22/10!

  • Linda on 23 augustus 2015 at 22:32 said:

   Het is wel iets dat al even op de planning stond hoor. We hebben ook soort van bewust tijdelijke baantjes genomen. Maar toen we daadwerkelijk ‘niets’ meer hadden, was het wel even slikken.

   Dankjewel!!

 2. Danielle on 23 augustus 2015 at 14:49 said:

  Te gek!!! Wat een geweldige plannen…. We gaan jullie volgen (ik ga er vanuit dat er reisverslagen volgen 🙂 ). Veel plezier met de voorbereiding!! X

 3. Wat gaaf zeg!!! Goede beslissing denk ik! Hoe lang gaan jullie deze keer reizen?

  • Linda on 23 augustus 2015 at 22:31 said:

   Jaa, heb er ook heel veel zin in! Ook al besef ik het nog niet helemaal…
   Ruim vijf maanden. Komen eind maart weer terug…

 4. Wow, wat gaaf! Zuid Amerika is te gek!
  Super idee om met eigen auto te gaan reizen; zo kun je nóg meer zien van al die fantastische landen 🙂

  • Linda on 27 augustus 2015 at 16:47 said:

   Jaa, heb er ook heel veel zin in! Zag dat jij ook al wat landen in Zuid-Amerika hebt bezocht, dus ga je artikelen snel lezen 🙂

 5. Wat ontzettend gave plannen! Wat tof om jullie leven zo positief om te buigen naar een werkelijk geweldige reis. Benieuwd naar al jullie avonturen!

 6. Pingback: 5X meest gehoorde opmerkingen over onze reis | One Day Trip

 7. Pingback: 6x nog te regelen voor onze reis | One Day Trip

 8. Wat een heerlijk vooruitzicht zeg!! Ben benieuwd hoe zuid-Amerika gaat bevallen. Zou ook graag een keer die kant op gaan maar kom op één of andere manier steeds weer in Azië terecht 😉 Ik ga jullie avonturen volgen!!

  • Jaa, echt he?! 🙂 Ik ben zelf ook erg benieuwd naar Zuid-Amerika. Zuidoost Azie vonden we echt geweldig, en hebben ook meerdere keren overwogen om weer een ticket daarheen te boeken. Ik verwacht van Zuid-Amerika heel wat anders, maar we zullen zien 🙂

 9. Pingback: Bijna op reis! Eerste bestemming: Chili! | One Day Trip

 10. Pingback: Travel Tag: Mijn Mooiste Reisjaar | One Day Trip

 11. Pingback: One Day Trip is jarig!! (+ kadootje) | One Day Trip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation