Een stedentrip dicht bij huis: Brussel!

Toen ik 18 jaar was, ben ik een keer eerder in Brussel geweest. Ik vond er toen niet heel veel aan. Nadat ik met Paul een weekendje naar Brussel ben geweest voor zijn verjaardag, is mijn mening echter volledig bijgedraaid. We hebben het superleuk gehad!

We gingen het laatste weekend van februari en hadden heel echt onwijs geluk met het weer. Het was dan misschien niet heel erg warm, maar het zonnetje scheen, en daar maak je mij al erg blij mee. We gingen met de trein naar Brussel, wat ik het meest ideaal vind. Je komt aan in het centrum, en hebt geen gedoe met het vinden van een parkeerplek. Ik had trouwens heel erg geluk met de treinkaartjes. Normaal betaal je rond de €50,- voor een retourtje Den Haag-Brussel (voor ≥ 26 jaar en 40% korting op NS-traject), maar de NS had een Valentijnsactie waardoor je voor €50,- met z’n tweeën heen en weer kon. Scheelt weer 🙂

We stapten uit bij Brussel Noord, want het hotel waar we sliepen lag daar een paar minuutjes lopen van vandaan. We sliepen in Hotel Bloom! Een heel leuk, fris en hip hotel, op een prima locatie. Elke kamer heeft een unieke muurschildering, gemaakt door een jonge, Europese kunstenaar. Mooi concept!

Na ingecheckt te hebben, zijn we direct de stad in gegaan. We zijn aan het begin van de middag in Brussel aangekomen, dus het was als eerst tijd om te lunchen. Dit hebben wij gedaan bij The Food Box (Grétrystraat 47). Een superleuk tentje, waar ze voornamelijk burgers serveren. Ik houd over het algemeen niet heel erg van burgers, maar deze was echt heel lekker. Ik ging niet voor een traditioneel rundvlees burger, maar voor de Mexican burger met o.a. kipfilet, verse guacamole en veldsla. Lekkerrr! Mocht je echt helemaal niet van burgers houden, dan kan je hier ook terecht voor een salade, pasta of hotdog.

Na de lunch was het tijd om de stad te verkennen. Heerlijk ronddwalen door de verschillende wijkjes, ik houd ervan.

We liepen als eerst richting de Antoine Dansaertstraat en de Sint-Katelijnekerk. Weet je wat ik zo leuk vind aan België (hetzelfde zie je in veel andere Europese landen)? Dat eten en drinken zo’n grote rol speelt. Zo stond het Sint-Katelijne plein vol met sta-tafels waaraan mensen stonden te genieten van verse vis en een glas champagne. Puur genieten.

Hierna liepen we via de Oude Graanmarkt naar de Sint Gorikshallen. Je kunt bij de Sint Gorikshallen niet alleen terecht voor een hapje en een drankje, maar ook vinden hier verschillende kunstexposities plaats. Rondom de Sint Gorikshallen vind je trouwens ook genoeg cafeetjes en terrasjes.

Als je in Brussel bent, mag je de Grote Markt natuurlijk niet missen. We zijn hier alleen overheen gelopen. We vonden het een beetje te druk…

En door de straatjes van Brussel lopen vind ik veel leuker…

Op naar het Albertinaplein en de Kunstberg, waar vandaan van je prachtig uitzicht over Brussel hebt.

Vanaf het Koningsplein zijn we over Regentschapsstraat naar het Justitieel Paleis (welke helaas in de steigers stond) gelopen. Je komt dan ook langs de Grote Zavel, een prachtige kerk.

De laatste bestemming was het wijkje de Marollen. Absoluut één van mijn favorieten. Het is een heel knus en gezellig wijkje, waar je veel leuke winkeltjes en een vlooienmarkt kan vinden.

Na alle plekken die op m’n lijstje stonden te hebben bezocht, zijn we weer richting het centrum gaan lopen om de dag af te sluiten met een lekker taartje bij Pain Quotidien (o.a. in Sint-Hubertusgalerijen). We waren hier immers voor Paul’s verjaardag!

Ook leuk!

Wat ons heel erg is opgevallen, is dat veel eettentjes prop en propvol zaten. We liepen langs verschillende leuke tentjes, waar helaas geen plek meer was. Wellicht wel als jij er bent!

Ciabatta Mania

Deze knusse lunchroom vind je  bij de Kunstberg. De broodjes en salades zagen er erg smakelijk uit!

Cafe de Sablon

Deze vind je aan de Regentschapsstraat, tussen het Koningsplein en het Justitieel Paleis.

Aksum

Zin in een koffie of theetje? Ga naar dit Turke koffiehuis (Rue des Eperonniers 60)!

Arcadi cáfe

Hier hebben we ontbeten. Het is dat ik erover had gelezen, anders was ik er denk niet snel naar binnen gelopen. Het ziet er op het eerste gezicht heel krap en muf uit, maar het is een heel gezellig tentje dat vol zit met locals. Het ontbijt was niets bijzonders, maar het tentje zelf vond ik echt heel leuk!

La suite design gift store

Niet om wat te eten of drinken, maar wel om rond te kijken voor een kadootje of een leuk gadget voor jezelf.

Stripwandeling

Op verschillende foto’s zien jullie striptekeningen op de muren. Een leuke manier om de stad te verkennen is door de striptwandeltocht te gaan lopen!

Wat vinden jullie van Brussel? Of zou je er een keer heen willen?

8 Thoughts on “Een stedentrip dicht bij huis: Brussel!

 1. Mooie foto’s zeg, je hebt echt prachtige stukjes Brussel vastgelegd! Ik vind Brussel leuk, zou er zeker weer eens naartoe willen. Gaaf hotel, die komt dan op mijn lijstje. Ik ga volgende week voor ’t eerst naar Gent. Ben benieuwd!!!

  • Linda on 1 april 2015 at 22:07 said:

   Dankjewel! Een deel van de credits wat betreft de foto’s gaan ook naar m’n vriend 😉
   Ik was serieus heel erg verrast dit keer. Er zijn zoveel leuke wijkjes. Zeker een aanrader!

   Veel plezier in Gent! Ben daar twee keer geweest, een heel gezellig stadje. Ik wil graag nog een keer naar Brugge. Best grappig, dat zelfs bestemming die dichtbij liggen op je wishlist kunnen staan… 🙂

 2. Heel leuk verslag! Brussel moet je even leren kennen, maar dan is het echt een leuke stad. Toen ik ooit in Parijs woonde, woonde een vriendin in Brussel en ging ik vaak op en neer. Zelfs eens oud en nieuw gevierd! Leuk dat je zo’n tof weekend hebt gehad!

  • Linda on 2 april 2015 at 09:50 said:

   Dankjewel!!

   Dat is het denk echt he? Toen ik vrienden/collega’s vertelde dat we naar Brussel gingen, reageerde niemand eigenlijk heel enthousiast. Maar Brussel heeft zulke leuke wijken!

   Super leuk! Jaa, heb echt een heel leuk weekend gehad! 🙂

 3. Ik wil ook nog heel graag een keer naar Berlijn! Ben er nog nooit geweest, ik schaam me diep.. Enne die Mexicaanse burger die je hebt gehad klinkt bijzonder lekker! Ik ben zelf ook niet zo van de dikke vette vleesburgers. Fijn dat je er zoveel foto’s bij hebt gedaan, geeft een goede impressie. Topweertje zo met die zon!

  • Linda on 2 april 2015 at 12:52 said:

   Je bedoelt Brussel? 😉

   Ik heb dat met Brugge. Wil er super graag heen. Het ligt om de hoek, dus vraag me niet waarom ik er nog niet ben geweest, haha.

 4. Wat een fijne foto’s en een leuk verslag! Brussel moet je denk ik even aan wennen… je wordt niet meteen verliefd, maar een tweede of derde keer geven je vaak wel een ander inzicht, grappig he? Handig ook die adresjes! Sla de post op:)!

  • Linda on 8 april 2015 at 15:29 said:

   Dankjewel! Jaa, dat is het he. En blijf vooral niet hangen in het winkelgedeelte. Er zijn zoveel mooiere plekjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation