Een stedentrip naar Praag • Tips gevraagd!

Lief, je mag de komende weken even niet op m’n blog kijken.”. Volgende maand zijn Paul en ik drie jaar getrouwd, dus de perfecte reden om een verrassingstripje te organiseren. Ik heb nog zóveel bestemmingen op m’n wishlist staan, maar omdat we nu druk bezig zijn met settelen (ik haat dat woord) in Nederland, dacht ik, laat ik verstandig doen en voor een stedentrip gaan. En het is geworden: Praag!!

Helemaal logisch is het niet dat Praag op mijn wishlist staat, want ik ben er namelijk al een keer geweest. Ik was 15 jaar en zat in de derde klas van de middelbare school. Ik was echt zo’n typisch pubermeisje, dat vooral gaf om leuke make-upjes en kleding, en in Praag dus niet veel meer heeft gezien dan de Mango en de Zara. Los van de verplichte activiteiten dan. Ik had de tijd van m’n leven, maar of dat nou per se aan de bestemming lag, valt te betwijfelen. Nu, 13 jaar (even serieus!) later, minder geïnteresseerd in make-upje en kleding, maar héél erg geïnteresseerd in al het moois dat de wereld te bieden heeft, is het tijd voor een herkansing. Nu klinkt het alsof Praag die 13 jaren geleden is tegengevallen, maar ik bedoel uiteraard dat ik mijzelf een herkansing geef om deze prachtige stad te ontdekken. Want óh, wat heb ik te mooie foto’s van Praag voorbij zien komen.

We hebben vier dagen om Praag te ontdekken en ik kan niet wachten! Nu kan ik natuurlijk alle bezienswaardigheden en toeristische restaurantjes uit de reisgids bezoeken, maar het is natuurlijk veel leuker om de verborgen pareltjes te ontdekken. Ik ben dus op zoek naar tips! Wat zijn de leuke buurtjes? In welk tentje kan je heerlijk eten? Waar moet je zijn om in de late uurtjes een dansje te wagen? Let me know! Ohhh, ik heb er zin in!!

Wat mogen wij volgens jou echt niet missen tijdens een stedentrip naar Praag?

12 Thoughts on “Een stedentrip naar Praag • Tips gevraagd!

 1. Merel Slijp on 28 juli 2016 at 13:55 said:

  Praag heeft een super gezellig centrum, het Oudestadsplein. Dit is gewoonweg niet te missen. Ongetwijfeld zullen zich honderden toeristen scharen onder aan het historisch uurwerk. Elk uur komt er een poppetje uit het klokkenhuis.. maar really.. zoveel stelt het niet voor haha.

  Een ander bekend plein in Praag is het Wenceslasplein. Dit plein is vooral bekend van de fluwelen revolutie in 1989, het verzet tegen het communisme. Je moet de beelden maar ’s op zoeken op youtube. Er is flink wat openbaar geprotesteerd en gevochten op dit plein.. raar om er zelf rond te lopen.

  Nog een aanrader is het Museum voor Communisme.. Je kan hier allemaal leuke souveniertjes kopen van Stalin en Lenin. Ze laten allemaal attributen zien uit de tijd van het communisme. Ook wordt er in een obscuur zaaltje een video met beelden van de fluwelen revolutie gedraaid. Ik vond dit museum zelf erg leuk en interessant, want het laat heel goed een belangrijk stuk geschiedenis zien van Praag en z’n bewoners. Grappig trouwens.. het museum zit midden in het centrum en ironisch genoeg, boven de McDonald’s 😉

  Super mooi is de Karelsburg.. Deze brug is net een sprookje..

  Ook raad ik je aan om een bezoekje te brengen aan de Oude Joodse begraafplaats. De graven dateren uit 14e tot 17de eeuw. Joodse graven mogen namelijk niet geruimd worden. De stenen zijn daarom enorm oud en staan schots en scheef. Best wel bijzonder om te zien! Om in Joodse sferen te blijven.. Breng een bezoekje aan de Spaanse Synagoge. Deze ziet er van binnen heel indrukwekkend uit, alles is van goud verguld en kleurrijke patronen. Heel mooi en ook erg leuk om een keer een synagoge van binnen te bezichtigen!

  Om 12.00 stipt (kan elke dag) moet je bij de Burcht van Praag zijn. Dan is de wisseling van de wacht. Dit is echt een spektakel! Dit militaristisch vertoon kennen wij in Nederland niet meer, en die Russische rotkoppen maken het al helemaal af. Voor ongeveer een kwartier wordt je vermaakt met Praags machtsvertoon, trompetblazers, mooie uniformen en glimmende zwaarden. Doen!

  Als jullie dan nog energie over hebben.. dan is het Praagse uitgaansleven ook zeker de moeite waard.
  Ik ben er zelf helaas niet geweest maar ik heb veel positieve reacties gehoord over club Karlovy Lazne. Deze club telt 5 verdiepingen, elke verdieping heeft een ander muziekgenre, dus voor ieder wat wils.
  Dan zat er bij ons hostel nog een voortreffelijke cocktail bar: El Moijto Cafe. Voor 4/5 euro worden de lekkerste brouwsels voor je gemaakt… En erg fijn: Tien stappen de deur uitzetten en je kan gelijk door naar club Roxy. Deze club zat naast ons hostel (traveller’s youth hostel; mocht je nog geen slaapadres hebben, is dit hostel echt prima en cheapo). Deze club was volgens kenners ook helemaal geweldig.

  Heel veel plezier alvast!!!

  • Linda on 28 juli 2016 at 14:10 said:

   Ahh, bedankt voor de tips Meer! Deze ga ik allemaal onthouden. Veel bekende plekken heb ik toen tijdens de trip met het Ashram ook wel gezien, maar niet heel bewust in me opgenomen.
   Een slaapplek hebben we al. Dit keer niet in een hostel, want wilde wel wat romantisch gezien de aanleiding van dit tripje 😉

   Dankjewel!!

 2. Praag is zó leuk voor een citytrip! Je kan heel goedkoop een sloepje met privegids huren voor een tochtje over de Moldau (ik weet niet meer welke organisatie wij hadden, maar we stapten naast de Karelsbrug op in de wijk Kampa). Erg leuk én verkoelend!

 3. Wat superleuk! Ik was ook zo’n 13 jaar geleden in Praag, met school gingen we daarheen. Ik kan me herinneren dat het een heel mooie stad was en dat de enige keer tot nu toe in mijn leven was waar ik ben gerold. Was ook de eerste keer ver buiten Nederland haha 😛 Wat een herinneringen! Ik heb dus geen tips 😉 Veel plezier alvast! Praag is zo romantisch, dat gaat hoe dan ook goed komen 😀

  • Linda on 29 juli 2016 at 12:18 said:

   M’n broertje is ook in Praag gerold tijdens een trip met school. Dat is dan weer een mindere herinnering.

   Dankjewel!! 🙂

 4. Leuk Praag! Naast de toeristische highlights die (ondanks de drukte) zeker de moeite waard zijn, vond ik het wel grappig om de provocerende kunstwerken van kunstenaar David Černý te bekijken. Bijvoorbeeld plassende mannen voor het Kafka museum, ‘evil’ baby’s die tegen de televisietoren kruipen en een ridder die een ondersteboven hangend paard berijdt in de Lucerna passage.

 5. Leuke verrassing! Hopen dat hij het echt niet leest, hihi! Praag is zooo leuk! De John Lenon wall en het smalste straatje ter wereld (met stoplicht) moet je natuurlijk bezoeken. En de wisseling van de wacht om 12 uur bij de burcht is gaaf om te zien.

  • Linda on 29 juli 2016 at 13:04 said:

   Heb nadrukkelijk gezegd dat hij de komende weken niet op m’n blog mag kijken, en gelukkig is hij niet zo actief op Facebook, dus laten we het hopen 🙂

   Het smalste straatje ter wereld? Ga even opzoeken waar die zit. Super grappig, dat er zelfs een stoplicht bij staat, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation