Een verrassingstripje naar Brugge!

Afgelopen maand waren wij negen jaar samen. Vriendlief (uhh, manlief) zei aan het begin van de desbetreffende week al dat ik het even moest melden als ik een afspraak inplande. Ahaa, hij heeft dus iets georganiseerd. De dag ervoor maakte hij me al helemaal bang door te zeggen dat ik wat we gaan doen, misschien wel een beetje eng vind, en dat ik me warm aan moet kleden. Warm aankleden? Het zou super lekker weer worden! Ik ben een lichtelijke control freak, dus de avond van tevoren wilde ik toch wel graag dat hij zou vertellen wat we gingen doen. Brugge it is!

Met de trein moet je aardig wat keren overstappen, dus Paul had voor twee dagen een autootje gehuurd. Chill! We kwamen aan het begin van de middag in Brugge aan en konden gelukkig meteen inchecken. We sliepen in een hotelletje middenin het centrum, perfecte locatie dus.

Eerst maar een bakje koffie drinken bij Li O Lait, dat naast ons hotel zat.

Het voordeel (of nadeel) van onvoorbereid een stad bezoeken, is dat je niet constant op de kaart kijkt, maar gewoon rondloopt en kijken waar je uitkomt.

Vanaf de Grote Markt zijn we, via onder andere de Snaggaardstraat (waar een school staat met een wel heel bijzondere naam), bij het paadje de Hemelrijk uitgekomen. Je komt dan langs allerlei leuke straatjes en huisjes.

Vanaf de Hemelrijk zijn we richting de Peterseliestraat gaan lopen, waar je langs de waterkant vier oude molens vindt. Het is trouwens ook gewoon een relaxed pad om over te lopen.

Na op ons gemakje door Brugge te hebben gedwaald, vonden we het wel tijd voor taart. We hadden immers iets te vieren! Tijdens de wandeling liepen we er al langs, en na toch even snel Tripadvisor te hebben gecheckt, gingen we voor homemade taart van Vero Caffé aan het Sint-Jansplein. En wat zijn ze lekker!!

Vind je het leuk om met een rondvaartbootje mee te gaan? In de buurt van de Huidenvettersplein vind je er genoeg!

Vlak voordat we weggingen kwamen we bij het Begijnhof en Minnewaterpark terecht. Heel leuk om daar rond te lopen! En op het in de buurt gelegen Walplein vind je genoeg terrasjes voor een lekker, verkoelend pintje.

Een beetje jammer dat het op een gegeven moment begon te regenen. Snel naar de auto dan maar…

Tip!

Kom je ook met de auto en wil je gratis parkeren? Dat kan! Langs de kant van de Bevrijdingslaan (ligt net voor de betaalde zone) vind je gratis parkeerplekken. Staat het al helemaal vol? Kijk dan voor andere P+R parkeerplekken (gratis) in Brugge.

Ook leuk!

Pasta bij Bocca

Ga je voor low budget, maar wil je wel lekker eten? Haal pasta to go bij Bocca (Dweersstraat).

’t Zand

Dit plein lag achter ons hotel en de prima plek voor een pintje op het terras.

Wat is jouw favoriete stad in België?

8 Thoughts on “Een verrassingstripje naar Brugge!

  1. Oooh! Brugge is in de zomer echt veel mooier haha! Ik ben er net na Oud & Nieuw geweest en toen vond ik het al een mooie stad, maar veel grauwer. Het sneeuwde (natte sneeuw) ook nog eens. Goede reden om nog eens terug te gaan. Ik woon in Rotterdam, dus voor mij is het ook helemaal niet eens zo heel ver…

    • Linda on 2 september 2015 at 22:38 said:

      Haha, dat geloof ik graag! Vind het sowieso veel leuker om in de lente/zomer een stad te bezoeken ipv in de kou. Het is inderdaad helemaal niet zo ver. Wij wonen in Alphen a/d Rijn, dus hemelsbreed opzich ook niet zo ver, maar met openbaar vervoer is het niet echt ideaal (o.a. overstappen in Rotterdam)…

  2. Gaaf, zo’n verrassing! En Brugge is ook heel erg leuk! Wij waren er vorig jaar in september, zo fijn om door al die mooie straatjes te slenteren <3

  3. Bocca! Jaaaa! Ik woon nét niet in Brugge, zo’n 15/20 minuten er vandaan, maar ik kom er uiteraard wel regelmatig en je hebt de stad echt prachtig weergegeven! Wat een heerlijke trip!

  4. Pingback: Het verlaten dorp Doel | One Day Trip

  5. Pingback: Travel Tag: Mijn Mooiste Reisjaar | One Day Trip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation