Een weekend naar Gent!

Afgelopen maand was ik met vriendinnetje Galini een weekendje in Gent. Je weet wel, datzelfde vriendinnetje met wie ik ook naar Maastricht ben geweest voor een girls weekend. Dit keer gingen we naar Gent en wat was het leuk!! Het was heerlijk weer, frisjes, maar de zon maakte het helemaal goed. Wat we vooral hebben gedaan? Gegeten, heel veel gegeten. En een aantal pintjes gedronken uiteraard.

We sliepen in een hotelletje aan het rand van het centrum. Maar Gent is niet zo groot, dus met een paar minuutjes lopen stonden we op de Korenmarkt. Maar eerst de auto parkeren, rugtassen in de hotelkamer leggen en beginnen met een kopje koffie. Hiervoor hoefden we niet ver te lopen, want verderop in de straat zit Bidon (Bisdomkaai 25). Wat is dit een leuke tent! Het is heel gezellig ingericht met een verzameling van tweedehands tafels en stoelen. En ben je heel toevallig op zoek naar een fleurige fietshelm of andere fietsaccessoires? Ook dan ben je hier op het juiste adres…

Wat je in Gent moet doen? Gewoon op je gemakje rondlopen en alle (kleine) straatjes ontdekken. Na een heerlijk kopje koffie liepen we via de Nederschelde naar de Sint-Baafskathedraal (Sint-Baafsplein 1A). En echt, wat is dit een prachtige kathedraal. Het is dus ook absoluut de moeite waard om binnen een kijkje te gaan nemen (entree is gratis). Heel indrukwekkend, met prachtige glas-in-lood. Tegenover de Sint-Baafskathedraal staat de Belfort. Ook deze kan je, na het kopen van een kaartje voor €8,-, van binnen bewonderen. Maar wij moesten nog ontbijten/lunchen, dus lieten de imposante toren voor wat het is.

Van tevoren had ik gelezen over een biologisch koffiezaakje, maar eenmaal op locatie was hij nergens te bekennen. Op dezelfde plek zat echter wel een ander zaakje: Giri (Jan Breydelstraat 18). En ook dit blijkt een heel gezellig tentje te zijn, waar ze een kleine, maar heerlijke (lunch)kaart hebben. Aanrader!

Na een lekkere lunch liepen we verder naar Gravensteen, een middelseeuwse burcht middenin het centrum van Gent. De toegangsprijs van €10,- p.p. vonden wij iets teveel van het goede, dus besloten het alleen van de buitenkant te bewonderen en daarna verder te lopen.

Wafels, we hebben zin in wafels! Zo’n toeristisch kraampje vonden we wat minder leuk, maar toen liepen we langs Juffrouw Strik (Groentenmarkt 19). Van de buitenkant ziet het er al heerlijk zoet en meisjesachtig uit en van binnen kom je al helemaal terecht in wafel/bonbon heaven. De wafels worden versgemaakt en zijn overheerlijk. Bij je kopje koffie of thee krijg je ook nog eens twee pralines erbij, dus je wordt er heerlijk verwend. De perfecte plek voor een Belgische wafels dus!

Een stukje verderop ligt het graffitistraatje, oftewel de Werregarenstraat. Komen we daar aan, straat afgesloten. Een beetje jammer weer. Maar gelukkig konden we spieken door het gaatje…

Ik zei het al, dit weekend stond voornamelijk in het teken van eten (en drinken). Dus na nog wat rondjes in de oude binnenstad te hebben gelopen, vonden we het tijd voor een Belgisch pintje. Per toeval liepen we langs de Trollenkelder (Bij Sint-Jacobs 17). Alleen die naam al. Top. Het is echt zo’n gezellige kroeg, waar je voor bij je biertje een lekker, simpel kaasplankje kan bestellen. Oh, en ze hebben er meer dan 200 speciaalbiertjes, dus keuze is reuze.

Tijd voor het avondeten. We vinden het veel gezelliger om eten te delen dan ieder een eigen bord voor zich te hebben, dus het zou óf tapas óf sushi worden. Het werd sushi en echt, het was lékker! We gingen naar Tokyo Sushi (Botermarkt 10) en hebben heerlijk gegeten. Dus houd je van sushi, dan is dit zeker een aanrader!

De avond was nog jong, dus laten we een gezellige bar opzoeken. Ik had gelezen over Bas des Amis (Vlasmarkt 5), wat een chille, ruime bar blijkt te zijn. En ons hotel lag op een paar stappen verderop. Is dat even fijn.

Gent is eigenlijk maar heel klein, dus wat doen we de volgende dag? Wederom rondlopen om eigenlijk alleen maar dezelfde plekken te zien, of ergens anders heenrijden? Ik stelde het verlaten dorp Doel voor, waar ik al eerder ben geweest maar vriendinlief nog niet. Doen we! Maar niet voordat we lekker hebben ontbeten, dit keer bij Barista (Meerseniersstraat 16). 

Doel blijft zo bijzonder…

Het was een heerlijk, relaxed weekendje, waarin we hebben genoten van het lekkere eten en drinken. Gent is een heel mooi stadje, waar je binnen één dag al heel veel kan zien. Maar ik merk ook dat ik toch echt een stadsmens ben, dus welke Belgische stad mijn voorkeur heeft? Dan ga ik toch voor hoofdstad Brussel.

En jij? Wat is jouw favoriete stad in België?

15 Thoughts on “Een weekend naar Gent!

 1. Jaaa, Gent is zo leuk! Wij waren er in oktober. Jullie hebben leuke dingen gedaan. En onze favoriete stad van België? Gent, absoluut!!

 2. Woah, Doel en Gent! Hartstikke gaaf. Ik was vorig jaar september in Gent. Inderdaad je kan er heerlijk eten en drinken. Fijne studentenstad waar je heerlijk kan struinen 😉 Leuk weekend hebben jullie gehad!

 3. Leuk dat je Gent leuk vond en gek om toch te horen dat je Brussel net iets leuker vind. Brussel is nou echt mijn stad niet! haha.

  • Linda on 22 februari 2017 at 16:58 said:

   Het grappige is dat ik zoveel minder positieve reacties over Brussel hoor. Ik ken weinig mensen die het een leuke stad vinden, haha. Maar ik vind het echt een hele mooie stad, met hele leuke buurtjes.

   En ik ben denk ook gewoon echt een stadsmens, die het heerlijk vindt ook door de grote, weidse straten te lopen. In dat opzicht is Gent natuurlijk maar een klein en knus stadje.

 4. Wat een leuke citytrip! Gent staat hoog op mijn lijstje! Doel vond ik ook heel bijzonder, om stil van te worden he!

  • Linda on 23 februari 2017 at 13:43 said:

   Jaa, echt zo bizar is Doel. Heel triest ook. Enne, ik zou zeker een keer naar Gent gaan. Heel dichtbij en erg gezellig 🙂

 5. Leuk terugblikken! Gent is zo’n fijne stad <3

 6. Jeetje wat loop ik achter met het lezen van je berichten. Super leuk om over je weekend Gent te lezen. De burcht hen ik wel van binnen bezocht, (maar volgens mij was het toen goedkoper) en als je echt into marteltuigen en zo bent, is het wel grappig, anders mis je er niet veel aan. En een weekend Gent is niet compleet zonder wafels. 🙂 Mooie foto’s trouwens, meis!

  • Linda on 21 maart 2017 at 17:51 said:

   Het scheelt dat ik de laatste maanden ook minder regelmatig post 😉

   Toen ik een aantal jaar geleden in Gent was, ben ik volgens mij wel binnen geweest. Kan me namelijk wel iets van martelwerktuigen herinneren.

   Dankjewel! Allemaal met m’n telefoon gemaakt 😉

 7. Gent is inderdaad erg leuk, maar zelf verkies ik dan toch Brugge. Ook niet zo groot maar net wat meer te bieden voor een weekendje weg. Of anders Mechelen bijvoorbeeld, ook een erg leuke stad.

  • Linda on 3 april 2017 at 12:40 said:

   Mechelen ben ik nog nooit geweest. Ga die onthouden!
   Toen ik in Brugge was, vond ik de sfeer een beetje tegenvallen. Maar dat kan ook aan het moment of aan mijzelf liggen… 🙂

 8. Pingback: Terugblik op Reisjaar 2017 | OneDayTrip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation