Genomineerd voor de Liebster Award!

Vorige week werd ik door Anita van reisvlinder.nl genomineerd voor de Liebster Award. Super leuk!! De Liebster Award is in het leven geroepen om beginnende bloggers in het zonnetje te zetten en beter te leren kennen. Anita heeft mij elf vragen gesteld. Benieuwd naar mijn antwoorden? Lees verder!

Even de regels van de Liebster Award op een rijtje:

 1. Beantwoord de 11 vragen van de blogger die jou heeft getagd
 2. Verzin zelf 11 vragen
 3. Tag zelf een aantal bloggers die jouw 11 vragen mogen beantwoorden

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Vanaf oktober 2013 zijn wij vijf maanden door Zuidoost Azië gaan reizen. Om de mensen thuis op de hoogte te houden van onze avonturen, ben ik een blog bij gaan houden op waarbenjij.nu. Wat vond ik dat leuk! Normaal gesproken houd ik het schrijven in mijn reisdagboek niet lang vol, maar tijdens deze reis schreef ik er vrijwel dagelijks in (wat natuurlijk input was voor mijn online blog). Daar komt bij dat ik best vaak vragen krijg naar tips voor plekken die ik al heb bezocht. Eén en één is twee, dus ben ik een eigen blog gestart. Het is zo bijzonder als je merkt dat mensen (die je niet kent) jouw blog lezen!

Wat is je grootste droom?

Wat ik heel graag een keer zou willen, is een Bed & Breakfast beginnen (ik ben er nog niet over uit waar 😉 ). Ik run dan de Bed & Breakfast en Paul onderhoudt  de moestuin… Maar nu nog niet. Eerst wil ik nog de rest van de wereld ontdekken (zoals met de Transsiberie Express reizen!).

Wat was je meest indrukwekkende reis?

Het laatste deel van onze reis door Zuidoost Azië. We hebben toen in Bangkok vouwfietsen gekocht, waarmee we naar de grens met Maleisië zijn gaan fietsen. Dan leer je het échte Thailand kennen. Een geweldige ervaring. Binnenkort lees je er trouwens meer over op Reismuts.nl!

Als je nooit meer een grens over mocht steken, in welk land zou je dan gaan wonen?

Dit is een moeilijke! Ik ben namelijk niet een persoon die heel haar leven in Nederland wil blijven wonen, maar nooit meer een grens over mogen steken? Oke, om het mezelf makkelijker te maken sluit ik Nederland even uit. Als ik dan een ander land moest kiezen, ga ik voor Oostenrijk. En niet zozeer om het land, maar om Wenen! Ik hou van Wenen

Wat is je meest teleurstellende vakantiebestemming?

Wat ik echt verschrikkelijk vond, is Sihanoukville in Cambodja, maar dat heb ik al in een eerder bericht genoemd. Als ik dan nog een andere bestemming moet noemen is het Düsseldorf. Ik vond er gewoon echt niets aan…

Op welke blogpost ben je het meest trots?

Als ik kijk naar het aantal views, is het 5x Doen in Kroatië! Maar als ik kijk naar waar ik met het meeste plezier aan heb gewerkt, is het Lovely Ljubljana en de post over Penang. Deze bestemmingen behoren dan ook echt tot mijn favorieten.

Wat vind je het leukst aan bloggen en wat vind je minder leuk?

Wat ik het leukst vind aan bloggen, is om mijn ervaringen met anderen te delen. Het is niet zozeer dat ik iets niet leuk vind, maar waar ik wel voor moet waken is dat ik niet te streng ben voor mezelf. Ik ben iemand van de planningen. En als ik dan een blogpost voor een bepaalde dag heb ingepland, moét het ook echt die dag online komen. Als het om de één of andere reden niet kan, word ik heel erg onrustig. En ik vind het heel moeilijk om te stoppen. Zonder dat ik het doorheb zit ik u-ren achter elkaar aan mijn blog te werken.

Wanneer stapte je voor het laatst buiten je comfort zone?

Oke, ik weet dat dit helemaal niets met reizen te maken heeft, maar wat het eerst in mij opkomt is de ratjes van mijn nichtje vasthouden. Ik ben best een schijterd en als ik iets niet wil of durf, doe ik het ook gewoon niet. Ook al is er niets gevaarlijks aan. Eerst vond ik het al eng om de ratjes op een kussen op m’n schoot te laten lopen, nu durf ik ze vast te houden 🙂

Wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Mijn fotocamera! In ieder geval, ervan uitgaande dat ik er ook weer af kom. Zo niet, dan zou ik boeken meenemen.

Welke plek staat er boven aan jouw bucketlist?

Ik heb een hele lange bucketlist, maar waar ik heel graag heen wil, is Buenos Aires! Haha, en weet je sinds wanneer ik daar graag heen wil? Sinds ik jaren geleden de serie Julia’s Tango heb gezien. Kennen jullie die serie? Maaaaar, laat ik nou het geluk hebben dat ik heel snel dan eindelijk Buenos Aires ga bezoeken!

Waar word jij gelukkig van?

Samen zijn met mensen van wie ik hou, spontane feestjes en nieuwe plekken ontdekken… Ow, en Indiaas eten! 🙂

Het leuke is dat ook ik nu een aantal bloggers mag nomineren voor de Liebster Award!

– Leonie van Troikatripper.nl. Blogt nu ruim een jaar, is net zo’n Oost-Europa lover als ik en vertrekt 1 januari op wereldreis!

– Lotte van Scratchingmymap.com. Dit jaar heeft ze al o.a. Kuala Lumpur, Australie, Lissabon en Wenen mogen afstrepen.

– Michiel en Marije van Onzedroomreis.com. Wow, wat hebben zij een mooie website!

Ik wil jullie de volgende vragen stellen:

 1. Omschrijf jezelf in drie woorden
 2. Wanneer ben je begonnen met bloggen en waarom?
 3. Hoeveel talen spreek je (en welke)?
 4. Wat is je favoriete stad in Europa?
 5. Wat is de mooiste plek waar je ooit bent geweest?
 6. Wat is het meest bizarre dat je ooit hebt gegeten?
 7. Bier of wijn?
 8. Fietsen of wandelen?
 9. Wat is de meest toffe reisfilm die je ooit hebt gezien?
 10. Welke reisjes heb je gepland staan?
 11. Als je moest kiezen: nooit meer bloggen of nooit meer foto’s maken?

Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!

6 Thoughts on “Genomineerd voor de Liebster Award!

 1. Leuk om zo meer van jou te weten te komen! En zo gaaaaf dat je Buenos Aires gaat bezoeken. Ik ken die serie, en wil sindsdien ook naar Argentinië. Lijkt me echt prachtig!

  • Linda on 29 augustus 2015 at 14:22 said:

   Ben zo benieuwd naar Buenos Aires! En ook naar de rest van Argentinie natuurlijk. We moeten nog even kijken of we ook naar Patagonie gaan…

 2. Leuk dat je me getagd hebt! Dus als ik het goed lees zien we je over een aantal jaar terug bij ‘Ik Vertrek’? 😉

 3. Super leuk om je antwoorden te lezen en leuke vragen heb je bedacht. Wat ontzettend gaaf dat jullie van Bangkok naar Maleisië zijn gefietst. Dat van die planning van je blogberichten en dat onrustige gevoel herken ik wel. Ik probeer niet te streng voor mezelf te zijn, want het is tenslotte maar een hobby en die moet wel leuk blijven 🙂 Wenen staat trouwens hoog op m’n bucketlist, lijkt me echt een leuke stad.

  • Linda on 1 september 2015 at 22:00 said:

   Dankjewel!

   Jaa, dat was zo ontzettend vet. Absoluut het hoogtepunt van onze reis.

   Jaa inderdaad, je moet ook niet te streng zijn, maar het is soms zo moeilijk om iets even niet volgens planning te doen.

   Wenen is een super vette stad! Ik zou er wel echt in de lente of zomer heengaan. In de winter heeft ook zo z’n charme, maar het is er dan vaak zo koud. En één van de pluspunten aan Wenen vind ik de vele parken, waar je met lekker weer super relaxed zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation