Girls Weekend: Maastricht!

Elk jaar ga ik een weekendje weg met Galini, één van mijn beste vriendinnen. Na onder andere de Ardennen, Berlijn en Parijs was dit jaar Maastricht aan de beurt!

Op vrijdag (de dag voordat we vertrokken) regende het echt pijpenstelen, dus ik was al een beetje bang dat het heel het weekend zou gaan regenen. Maar we hadden geluk! Het was droog en af en toe liet de zon zich zelfs even zien 🙂

We hadden een kamer geboekt in Hotel Beaumont (Wycker Brugstraat 2). Echt een toplocatie: tussen het Centraal Station en de Maas . Prima kamer, waar we €136,- voor hebben betaald (inclusief ontbijt). We kwamen rond 11 uur ’s ochtends aan in Maastricht en hadden het geluk dat de kamer al beschikbaar was. We hebben onze rugtassen dus in de kamer gelegd en zijn direct de stad in gegaan.

Het was als eerst tijd om te lunchen. Dit hebben wij gedaan bij Café Zondag (Wycker Brugstraat 42). Een knusse lunchroom waar je lekker kan eten. Ik ging voor de tomaat-paprikasoep, een aanrader!

Een leuke zijstraat van de Wycker Brugstraat is de Rechstraat. Dit is een heel gezellig straatje met leuke winkeltjes en eettentjes. Een aanrader is Villa Trèpetie, waar ze onder andere leuke woonaccessoires en brocante servies verkopen.

Een stukje verder (de straat gaat over in de Hoogbrugstraat) vind je De Verwondering. Alleen de naam is toch al leuk?! Hier vind je naast woonaccessoires, ook sieraden en zonnebrillen.

We zijn een stukje langs de Maas gaan lopen, waarna we over de brug naar de overkant zijn gegaan. Daar ligt  het grootste deel van het centrum.

Inmiddels vonden we het wel tijd kopje koffie en wat lekkers. Hiervoor zijn we naar Taart (Helmstraat 2a) gegaan. Ik nam de chocolade-hazelnoottaart en hij was herlich! Je betaalt €5,50 per punt, wat ik best prijzig vind. Maar hij was wel errug lekker. Je kan hier trouwens ook terecht ook voor het ontbijt of een high tea.

We hebben ook even een kijkje genomen in de Dominicanenkerk, waar een boekhandel en espressobar Coffeelovers in gevestigd zijn.

Als ik in Maastricht ben, heb ik toch een beetje het gevoel dat ik in het buitenland ben…

’s Avonds hebben we tapas gegeten bij Los Amigos (Cörversplein 9). Lekker eten, de bediening was een beetje vreemd.

Ook de volgende dag hadden we nog wat tijd om van Maastricht te genieten. In de loop van de ochtend hebben we een theetje gedronken bij Van de Kaart (Onze Lieve Vrouwenplein 28). Ze hebben een super leuke inrichting! Ook grappig: op alle tafels liggen ‘dagboeken’ waarin gasten een stukje kunnen schrijven of tekening kunnen maken.

Na een beetje te hebben gewinkeld, zijn we gaan lunchen bij Cachet (Boschstraat 104-106). We namen beiden de kokossoep met rivierkreeftjes en spitskool, erg lekker.

Na de lunch was het alweer tijd om naar huis te gaan. Het was, uiteraard, weer een super gezellig weekendje!

Ook leuk!

Heb je wat meer tijd en houd je van het filmhuis? Bekijk dan een film bij Lumière!

Meer tips waar je lekker kan eten en drinken in Maastricht vind je in dit artikel

Weten jullie nog leuke bestemmingen voor een weekendje weg met vriendinnen?

10 Thoughts on “Girls Weekend: Maastricht!

 1. Ik voel me ook altijd een beetje in het buitenland in Maastricht. Leuk om je belevenissen te lezen!

 2. Maastricht is leuk he! Klinkt als een fijn weekendje 🙂

  • Linda on 20 maart 2015 at 19:06 said:

   Zeker weten! En zo anders dan de Randstad (waar ik zelf woon). Een weekendje weg met een goede vriendin is altijd fijn 🙂

 3. Maastricht is een beetje ver weg vanuit het noorden, maar het is een heerlijke stad. Snel maar weer eens naartoe!

  • Linda on 28 maart 2015 at 10:51 said:

   Haha, voor jou is het inderdaad van de ene kant van het land, naar de andere. Natuurlijk wel weer een goede reden om er meteen een heel weekend van te maken 😉

 4. Pingback: Een nieuw avontuur!! | One Day Trip

 5. Pingback: Travel Tag: Mijn Mooiste Reisjaar | One Day Trip

 6. Pingback: Een weekend naar Gent! | One Day Trip

 7. Pingback: 14 reisvragen die ik mezelf heb gesteld… | OneDayTrip

 8. Pingback: Doen in eigen land | OneDayTrip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation