Het verlaten dorp Doel

“Misschien kunnen we op de weg terug naar huis nog wel ergens langsrijden”, zei Paul toen we in Brugge waren. “Ja, ik weet wat! Het verlaten dorp Doel!”, antwoordde ik.

Ik had er een keer over gelezen: een dorp in België, dat helemaal verlaten is. Bizar toch? Dat moesten we zien. Het dorpje Doel ligt ongeveer 25 kilometer linksboven Antwerpen en het enige dat je ziet zodra je de snelweg afgaat is industrie. Vind je het gek dat het dorp verlaten is?! Zodra we het dorp binnenrijden, zien we een bord hangen waarop staat dat de rust van de bewoners moet worden gerespecteerd. Bewoners? Is het dorp dan niet helemaal verlaten?

Al snel zien we aan de linkerkant van de weg inderdaad een huis staan dat er best bewoond uitziet. Later komen we nog twee huizen tegen, met een briefje op de deur waarop staat dat het huis bewoond is. Maar ondanks de drie bewoonde huizen, is het toch echt een verlaten dorp.

Oh en trouwens, de medewerkers van het naastgelegen industrieterrein kunnen in Doel wel terecht voor hun vrijdagmiddagborrel. Want ja, de dorpskroeg wordt nog wel bezocht…

Ben jij weleens in Doel geweest? Of ken je een ander verlaten dorp in Nederland of België?

10 Thoughts on “Het verlaten dorp Doel

 1. Ik heb Doel al jaren op mijn lijstje staan, maar op de een of andere manier trekt het me niet genoeg ofzo om die kant op te rijden. Heel stom, want het is echt maar een uurtje rijden vanaf mijn woonplaats. Maar toch, misschien gewoon eens doen. Ik ben namelijk gek op urbexfotografie, dus waarom ik dan nog niet in Doel ben geweest…

  • Linda on 5 september 2015 at 14:06 said:

   Het is inderdaad niet ver, al helemaal niet vanaf Rotterdam. En ook leuk om te combineren met bijvoorbeeld Antwerpen…

 2. Wat grappig! Ik had nog nooit van Doel gehoord. Lijkt me een vreemde gewaarwording zo’n verlaten dorp. Misschien inderdaad een keer langs gaan als ik toch in de buurt ben.

 3. Ik heb wel eens van dit dorp gehoord en wou er altijd nog graag heen. Maar als ik deze foto’s zie weet ik het toch niet meer zeker, ik denk dat het me tegen gaat vallen zeker als ik speciaal daarvoor die kant op rij…

 4. Ik wil hier al een tijd naartoe, lijkt me leuk om eens te zien. Wij wonen in het zuiden, maar naast het werk zijn de weekenden snel gevuld. Blijft voorlopig nog even een wens….

 5. Ik heb er een tijdje terug over gelezen, grappig om het nu tegen te komen op jouw blog. En blijkbaar een toeristische trekplaats, gezien de vele briefjes 😉

  • Toen wij er waren was er echt helemaal niet, maar dat lag misschien ook aan het weer. Maar die briefjes zullen er inderdaad niet voor niets hangen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation