Hikes in Europa die op mijn wishlist staan

Het is inmiddels denk wel duidelijk dat ik best van hiken houd. Mijn liefde ervoor is sinds Zuid Amerika alleen maar groter en groter geworden. Wat hebben wij daar fantastische hikes gemaakt. Een nieuw tripje naar Zuid Amerika zal nog even op zich laten wachten, maar gelukkig zijn er ook in Europa prachtige hikes om te maken. Ik fantaseerde erop los en heb een lijstje opgesteld.

Caminito del Rey – Spanje

Ik las erover in het KLM-krantje op de vlucht naar Praag. Het is dan misschien niet een hike in traditionele zin, maar het lijkt mij wel prachtig en, niet te vergeten, best avontuurlijk. De Caminito del Rey, oftewel het Koningspad, is een drie kilometer lang pad dat aan het begin van de 20e eeuw is ontstaan om spullen en arbeiders bij de hydraulische centrale te krijgen. Oh, en het bevindt zich 100 meter boven de El Chorro rivier en is maximaal een meter breed. De veiligheid van het pad was dan ook ver te zoeken, maar daar is de afgelopen jaren verandering in gekomen. In 2015 is het wandelpad heropend en voor €10,- te bewandelen. Lijkt me echt super vet.

Velebit – Kroatië

Velebit is een gebergte langs de Dalmatische kust in Kroatië. Tijdens onze wandelvakantie hebben we al prachtige plekken van Kroatië mogen ontdekken, maar het Velebit is toch nog wel een stapje verder. Je vindt er verschillende (meerdaagse) wandelroutes en berghutten om in te overnachten.

Nationaal Park Durmitor – Montenegro

Montenegro is zo’n pareltje in Europa, dat nog niet door het toerisme is overspoeld. De natuur is er werkelijk prachtig en het land heeft meerdere nationaal parken. Eén van de bekendste is Nationaal Park Durmitor. De hoogste top van het nationaal park is de Bobotov Kuk (2.523 meter), waar vandaan je prachtig uitzicht hebt over onder andere Crno Jezero (het Zwarte Meer).

Santiago de Compostella – Spanje

Dit is denk toch wel de hike der hikes. Santiago de Compostella, de pelgrimsroute naar het noordwesten van Spanje. Wat lijkt het mij een ontzettende uitdaging en een hele prestatie om deze wandeltocht te volbrengen. Ooit wil ik deze wandeling gaan maken.

Dolomieten – Italië

Ook Marcella van marcellamolenaar.nl houdt van hiken. Van Canada tot Nieuw Zeeland, van Frankrijk tot België. Maar waar zij mij echt enthousiast over heeft gemaakt, is de Dolomieten in Italië. De Dolomieten is een bergketen in het noorden van Italie en echt adembenemend mooi.

Welke hike in Europa moet ik volgens jou echt een keer gemaakt hebben?

Bronnen: 12

10 Thoughts on “Hikes in Europa die op mijn wishlist staan

  1. Durmitor in Montenegro ben ik geweest en is echt heel mooi! Welke ook in het rijtje kan is een wandeling op de Noordkaap. Weet even niet meer hoe die heet. Ik zou die in Spanje en de Dolomieten graag willen doen trouwens!

    • Ik ben eigenlijk pas sinds kort bekend met dit nationaal park, maar het lijkt mij echt prachtig. En ja, de Noordkaap zou ik ook heel graag een keer naartoe willen 🙂

  2. Gave lijst! De Caminitodel Rey lijkt mij zeker een mooie uitdaging om eens te lopen, maar ook de Dolomieten spreken mij aan. Ik kan je Corsica ook aanraden. Daar heb je de GR20, een prachtige zware lange afstand wandeling dwars door de Corsicaanse bergen. Ik heb zelf alleen delen gewandeld en gezien maar het is zeker de moeite waard 🙂

  3. Je hebt er wel goed over nagedacht, dit zijn wel hele toffe hikes! Sinds afgelopen reis in Oostenrijk is de liefde voor hiken bij mij ook weer helemaal terug gekomen. Het lijkt me ook super tof om een keer een hike in stukjes te doen. Van Pieterburen naar de St Pieter in Rome of zo.

    • Inderdaad, voor als je niet de tijd (en energie) hebt om het in één keer te doen. Oostenrijk is ook wel prachtig he? Weleens in Zwitserland gehiked? Schijnt ook heel mooi te zijn…

  4. Jaaa, liefde voor de Dolomieten! Jouw andere aanraders maken we trouwens ook wel nieuwsgierig! Ik hou van hiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation