¡Hola Bolivia!

We zijn in Bolivia! Hè, nu al? Ja, nu al. We waren van plan om ook naar het oosten van Argentinië, Uruguay en Brazilië (klein stukje) te gaan, maar het was gewoon te ver rijden. Daarom hebben we besloten om in plaats daarvan, de bekende Ruta 40 in Argentinië af te rijden. Dat was echt geweldig, waar uiteraard een artikel over zal komen. Maar nu zijn we dus al in Bolivia, leuk! Naja, behalve die hoofdpijn op dag van aankomst dan. Toen zaten we nog ‘maar’ op 3.000 km hoogte, dus dat beloofd wat, in plaatsen als Uyuni, Potosi en La Paz, waar het nog hoger is.

Maar wat we in Bolivia allemaal willen doen?

Zoutvlakte Salar de Uyuni

Dit mag je natuurlijk niet overslaan als je in Bolivia bent. En stiekem zijn we al in Uyuni op het moment dat ik dit schrijf en deze blogpost online komt. Vandaag gaan we met onze eigen Billy de zoutvlakte op! En de hoofdpijn valt nu trouwens heel erg mee!

Potosi

Potosi is ’s werelds hoogste stad (4070 meter), staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en staat bekend om de zilvermijnen. We komen sowieso langs Potosi, weet alleen niet of ikhet zo relaxed vind om de mijnen in te gaan. Schijnt best gevaarlijk te kunnen zijn.

Sucre

Vlak boven Potosi ligt Sucre, en ook deze staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het schijnt inmiddels een gigantische stad te zijn, maar in het centrum vind je nog genoeg koloniale gebouwen. Sucre is trouwens ook de constitutionele hoofdstad van Bolivia.

La Paz

La Paz wordt in de praktijk gezien als de hoofdstad van Bolivia en ligt op 3.660 meter hoogte. Daarmee is La Paz de hoogste hoofdstad ter wereld. Sowieso bizar toch, dat een stad zó hoog ligt?

Isla del Sol in het Titicacameer

Deels in Bolivia en deels in Peru ligt het Titicacameer, het hoogste meer ter wereld (wel veel ‘het hoogste’ hè?). Het water schijnt echt ijskoud te zijn, dus een beetje jammer dat je er niet in kan zwemmen. Naja, alles kan, maar ik sla het denk ik over. Maar een bezoek aan eiland Isla del Sol niet!

Wat mogen wij volgens jou écht niet missen in Bolivia?

9 Thoughts on “¡Hola Bolivia!

 1. Haha, je neemt me de woorden uit de mond met je “nu al?” – my thoughts exactly! Oppassen met die hoogteziekte en rustig acclimatiseren…

  • Linda on 21 januari 2016 at 16:17 said:

   Haha, dat dacht ik al 🙂

   Jaa doen we. Het is even wennen dat je alles zo rustig aan moet doen. Maar je merkt al snel dat het niet anders kan. Je bent gewoon helemaal buiten adem als je een trap op hebt gelopen…

 2. Zoé on 21 januari 2016 at 16:34 said:

  Gaaf hoor jullie reis, jaloers!

  Als jullie in Sucre zijn, moeten jullie zeker een kijkje nemen op het kerkhof. Heel mooi onderhouden en bijzonder om te zien wat Bolivianen allemaal aan hun overledenen ‘meegeven’ (flesje cola, zonneschermen voor de raampjes van de graven).

  • Linda on 21 januari 2016 at 21:08 said:

   Thanks voor de tip! Dat was ons ook al opgevallen op het kerkhof in Tupiza. Ook zo ontzettend kleurrijk, met al die bloemen.

 3. Tof! Lijkt me zo een mooi land! Veel plezier!

 4. Chantal on 23 januari 2016 at 16:35 said:

  Ha Linda! Ik heb via Instagram (@reisverslaafd) je website ontdekt. Heerlijk om mee te lezen!
  Veel plezier in Bolivia!

 5. Ik kan me amper iets voorstellen bij hoogteziekte. Maar het klinkt altijd heel heftig. Maar rustig acclimatiseren. De zoutvlakte lijkt me trouwens te gek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation