Next: Peru! Tips?

Het is alweer tijd voor het volgende land: Peru! Zoals jullie misschien wel op Facebook hebben gelezen, stikte het in Bolivia van de roadblocks. Zo konden we in Uyuni niet meteen de zoutvlakte bezoeken en hebben we een week vastgezeten in Cochabamba omdat alle hoofdwegen waren afgesloten. Niet fijn. Toen de blokkades tijdelijk waren opgeheven (o.a. i.v.m. carnaval), zijn we dan ook direct naar de grens gereden, uit angst dat we binnen de kortste keren weer vast zaten. We hebben genoeg in Bolivia gezien hoor, absoluut, dus nu is het tijd voor Peru!

We zijn er nog maar net, maar zijn nu al verliefd op het land en de mensen! Wat er allemaal op ons lijstje staat?

Cuzco

Cuzco is een stad dat in het hart van het oude Inca imperium ligt. Het beroemde Machu Pucchu vind je dan ook vrij ‘dichtbij’. Op het moment dat ik deze blogpost schrijf, komen we net uit Cuzco vandaan. Wat een té leuke stad!

Machu Picchu

Ik ben heel benieuwd naar Machu Picchu. Dit is eigenlijk een must als je in Peru bent. Is het echt te prachtig en indrukwekkend, of zal het ala Halong Bay in Vietnam zijn (verpest door het toerisme)?

Lima

Lima is de hoofdstad van Peru en wordt de culinaire hoofdstad van Zuid Amerika genoemd. Maar wat heeft zo’n gigantische stad als Lima nog meer te bieden? We shall see

Paracas

In kustplaats Paracas schijn je zeehonden en dolfijnen te kunnen spotten. Ik ben benieuwd. Ook vind je ter hoogte van Paracas de Balestas eilanden, wat de kleine Galapagos wordt genoend. Wie weet kunnen we daar een bezoekje aan brengen…

Huacachina

Zandduinen omringd door bergen, waar je kan sandboarden of een buggytocht kan maken. Klinkt goed toch?

Colca Canyon

We missen het hiken! In Bolivia hebben we vrijwel constant hoog gezeten, dus energie om te hiken heb je dan niet. Weleens van Colca Canyon gehoord? Check het filmpje op reismeisje.nl

Wat mogen we volgens jou écht niet missen in Peru?

Bron foto: www.xplorerlandscape.com

10 Thoughts on “Next: Peru! Tips?

 1. Ah zijn jullie al in Peru, leuk! Ik heb nog geen tips maar deze plekken staan ook op mijn to-dolijst. En Arequipa schijnt ook leuk te zijn! Gaan jullie trouwens nog verder naar Ecuador hierna?

  • Linda on 15 februari 2016 at 03:00 said:

   Arequipa heb ik inderdaad ook op m’n lijstje staan!

   We hebben jammergenoeg geen tijd meer voor Ecuador 🙁 Balen echt, want waren ook van plan om daar vrijwilligerswerk te doen…

 2. Zo leuk! Ben er nooit geweest maar staat zeer hoog op de lijst. Hoop te beginnen met een stedentripje ergens naartoe. Geen tips dus maar wens jullie veel plezier en ik kijk uit naar de foto’s en verhalen!

 3. Geen tips maar lijkt me een prachtig land. En die vrouwen dragen vaak van die gekleurde doeken, fantastisch!

 4. Hoe leeuuk. Ik ben er zelf nog nooit geweest maar echt zo mooi en interessant lijkt het me. Ik kijk al uit naar de reisverslagen!

 5. Oh Peru! Zo mooi! Ik heb nog niet super veel gezien van Peru, maar wat een fijn land! Zulke lieve, oprechte mensen. Prachtige cultuur en natuur! Je gaat er een toptijd tegemoet. En Machu Picchu is echt ADEMBENEMEND! Ga wel zo vroeg mogelijk omhoog, voor de zonsopgang, zodat je de zon op ziet komen (dat licht dat langzaam de vlakte opkomt is te gek) en de hordes toeristen er nog niet zijn. Wij bleven tot net voor de middag en zijn toen weg gegaan. Niet leuk met al die toeristen waar je over valt. En Cusco vond ik ook echt een super leuk stadje. Wel even blijven hangen om aan de hoogte te wennen trouwens. Vriendlief was er goed ziek van 😉

  • Linda on 18 februari 2016 at 03:26 said:

   We blijven ons constant verbazen hoe ontzettend vriendelijk de mensen hier zijn. Echt ongelooflijk.
   We zijn eergisteren bij Machu Picchu geweest. Waren net na opening binnen en hebben het echt open zien trekken. Heel vet.
   Zijn nu weer terug in Cusco omdat een bepaalde route te gevaarlijk was om te rijden. Hebben hier geen last van hoogteziekte want waren hiervoor in Bolivia, waar we heel lang rond de 4.000 meter hebben gezeten. Maar wat heb ik me daar beroerd gevoeld zeg, pff.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation