Ontdek het prachtige Den Haag!

Eerst had ik niet zoveel met Den Haag, kwam er eigenlijk alleen om familie te bezoeken. Mijn mening is echter volledig bijgesteld nadat we er een half jaar anti-kraak hebben gewoond (zooo jammer dat het maar zo kort was). Den Haag is zo’n fijne stad, met heel veel leuke eettentjes en barretjes en de meest prachtige buurten.

Afgelopen maand hadden we iets te vieren, dus hebben we een leuk hotelletje geboekt en weer even genoten van het mooie Den Haag. We sliepen in Hotel Mazaïc (Laan Copes van Cattenburch 38). Een heel fijn hotel, een paar minuutjes lopen vanaf het centrum en om de hoek van het Vredespaleis.

We waren in Den Haag om ons huwelijksjubileum te vieren, dus hoe kan je de dag dan beter beginnen dan met taart?! We gingen voor de overheerlijke homemade taart van Bloem (Korte Houtstraat 6). We namen de strawberry cheesecake en hemelse modder, en wat waren ze lekker! De bediening is ook supervriendelijk, dus absoluut een aanrader voor als je in Den Haag bent.

Na de taart zijn we op ons gemakje rond gaan lopen. We hadden zo’n geluk met het weer! Heel het weekend was regen voorspeld, maar wij hebben geen druppel gehad.

Een leuk straatje in Den Haag is Het Noordeinde, met het Noordeinde Paleis. Je vindt er heel veel boetiekjes en kunstgalerijen. En vergeet vooral niet af en toe een zijstraatje te nemen.

Kennen jullie de Paleistuin achter Paleis Noordeinde? Het is een heel relaxed en rustig parkje, met aangrenzend de Koninklijke Stallen. De stallen kan je helaas niet bezoeken, maar je kunt er wel een glimp van opvangen vanuit de Paleistuin.

Nadat de taartjes een beetje waren gezakt, was het tijd voor ijs. Paul nam me mee naar  de beste (wat men zegt) en bekendste ijssalon van Den Haag: Florencia (Torenstraat 55). Je moet geen hip ijstentje verwachten. De ijssalon is een familiebedrijf en bestaat al sinds 1932, wat het ook wel uitstraalt. Maar het ijs is lekker, daar gaat het uiteindelijk om!

Let’s continue. Ook al heb ik het al zo vaak gezien, het blijft mooi om te bekijken: Het Binnenhof. En met een beetje geluk spot je er een kamerlid. Is toch leuk? 🙂

Inmiddels begonnen we wel trek te krijgen, dus zijn we een Pita Gyros gaan eten bij Irodion (Grote Markt 19). Op de eerste verdieping vind je het restaurant, maar op de begane grond zit de ‘kantine’ versie. Dat klinkt veel shabbier dan is het. Het is heel modern ingericht en het eten is echt heel erg lekker (zegt iemand die niet van vlees houdt). Zeker een aanrader!

We sloten de dag af met een biertje bij onze favoriete kroeg in Den Haag: The Fiddler (Riviervismarkt 1, naast de Grote Kerk). Ze hebben een heel groot aanbod aan (speciaal)biertjes, dus er zit vast wel wat tussen dat je lekker vindt.

Komende zondag vindt de Swan Market in Den Haag plaats, waar ik zelf ook op sta. Ga jij ook? Gezellig als je langskomt!

9 Thoughts on “Ontdek het prachtige Den Haag!

  1. Haha, “hemelse modder” 😀 Den Haag lijkt mij een gezellige stad en fijn om zo jullie huwelijksverjaardag te vieren 🙂

  2. Ik vind Den Haag een van de leukste steden van Nederland! Het heeft een internationale sfeer door alle ambassades, instanties en diplomaten die er zitten. Ik zie mezelf er later wel wonen. 🙂

  3. Den Haag is echt een superleuke stad! Ik liep er stage in het Museon voor een halfjaar en kwam er drie keer per week. Had er nooit zoveel verwachtingen bij, maar heeft me echt positief verrast.

  4. Pingback: 5x Eten en Drinken in Den Haag! | One Day Trip

  5. Pingback: 10 reisbloggers over de mooiste plekken in Nederland

  6. Pingback: Instagram Best Nine 2016 | One Day Trip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation