Onze reis door Zuid Amerika • De laatste weken

Over twee weken (geschreven in maart) is het alweer zover, dan zit onze ge-wel-di-ge reis door Zuid Amerika erop. Dus tijd om onze Billy te verkopen. Zo geen zin in!

Ookal hebben we nog ruim twee weken te gaan, het voelt toch of onze reis tot een einde is gekomen. Voor het geval we tegen problemen aanlopen met de verkoop van de auto, hebben we twee weken voor ons vertrek terg naar Nederland (eind maart) afgesproken om onze Billy te verkopen.

Maandag 14 maart was het zover. Vandaag hebben we afgesproken met de Belgische An en Peter. Hoe we elkaar hebben gevonden? Via mijn blog! Half februari heb ik een blogpost online gezet, waar nog diezelfde dag door Peter op werd gereageerd. Met als resultaat dat zij de nieuwe ouders van Billy worden!

En wat is het een leuk stel! We vinden het toch wel erg leuk dat wij Billy aan andere reizigers verkopen, en al helemaal aan onze buurtjes. Ze waren helemaal blij en tevreden met Billy, dus we gingen vandaag direct naar de notaris om het papierwerk te regelen. Binnenkort zal er een artikel online komen over hoe de aankoop en verkoop van een auto in Chili te werk gaat. Want er komt net wat meer bij kijken dan in Nederland.

De papieren zullen komende donderdag klaar zijn. Omdat An en Peter zo snel mogelijk met Billy op pad wilden, hebben wij aangeboden om in Valparaíso te blijven totdat de papieren klaar zijn, welke wij naar hen toe zullen sturen. Wij hadden immers toch niet veel meer op de planning staan en zo konden zij aan het geweldige avontuur gaan beginnen! We kregen allebei toch best een brok in onze keel, toen we An en Peter weg zagen rijden in ‘onze’ Billy…

Doordat de verkoop van Billy zo ontzettend makkelijk en snel is verlopen, hadden wij twee weken ‘over’. Wat zullen we gaan doen? Omdat de auto al verkocht was en we nu meer met ons hoofd bij het naar huis gaan zaten, voelde de laatste twee weken meer als afwachten en waren we eigenlijk niet zo actief meer. En wat doe je dan? Chillen in een kustplaatsje!

En zo geschiedde. We huurden een bungalowtje in surfdorpje Pichilemu, waar we werkelijk niets anders hebben gedaan dan gechillt, gechillt en nog eens gechillt. Met elke ochtend een bezoekje aan een koffietentje waar ze té lekkere espresso hebben.

Heb ook even de namen van de winnaressen van het kleinigheidje uit Zuid Amerika in het zand geschreven…

Maar we blijven stadsmensen, dus na een weekje aan de kust hadden we wel weer zin in de stad. Dus op naar Santiago! Aan het begin van onze reis zijn we hier natuurlijk vrij lang geweest, dus inmiddels kenden we Santiago wel aardig. We boekten een kamer in een hele fijne bed and breakfast in de wijk Barrio Brasil. Zeker een aanrader als je in Santiago bent. We hebben de laatste week van onze reis genoten van Santiago, afgesproken met Fransico (de Chileen die we hebben ontmoet tijdens de hike naar La Junta en bij wie we later hebben gelogeerd) en volgens traditie als afsluiter uitgebreid sushi gegeten.

En toen was het zover. We gingen terug naar Nederland. Hier hadden we zo geen zin in! Tijdens onze vorige lange reis (vijf maanden Zuidoost Azië) hadden we aan het eind best wel zin om weer naar huis te gaan. Nu hadden we dat helemaal niet. We voelden ons eigenlijk best wel thuis in Zuid Amerika.

Na een lange, hele lange reis, kwamen we eindelijk aan in Nederland. Pff, wat was het een verschrikkelijke vlucht. Of in ieder geval, de vlucht zelf was wel prima, maar ik heb werkelijk geen minuut geslapen. We vlogen met Air France en zij vonden het nodig om andere stoelen in het vliegtuig te zetten, die echt maar een paar centimeter naar achteren kunnen. Met als resultaat: te rechtop zitten om te kunnen slapen. En dat op een vlucht van ruim 12 uur. Niet leuk, Air France!

Zoals je ziet heb ik in de laatste weken niet heel veel foto’s gemaakt. Maar tijdens de overige vijf maanden uiteraard wel. Meegenieten? Volg One Day Trip op Instagram, waar ik (bijna) dagelijks foto’s post!

8 Thoughts on “Onze reis door Zuid Amerika • De laatste weken

 1. Wat is dat snel gegaan zeg! Wel superfijn dat jullie het zo leuk hebben gehad in Zuid-Amerika 🙂 Ook tof dat een ander stel reizigers Billy hebben kunnen overnemen, zou leuk zijn als ie daarna weer naar andere backpackers gaat. Een echte travelwagen wordt het dan. IK probeer Air France altijd te vermijden, vooral omdat het in Parijs altijd zo een zooi is. Heb al meerdere keren moeten rennen om een vlucht te halen bij het overstappen. Ik vlieg graag met KLM of Avianca. Nu zijn jullie dus weer thuis: waar gaat de volgende reis heen? 😛

  • Linda on 9 mei 2016 at 13:23 said:

   De tijd is werkelijk voorbij gevlogen! En we hebben echt een geweldige tijd gehad.

   Naar Zuidoost Azie vlogen we met Turkisch Airlines, waar we ook niet echt tevreden mee waren. Daarom dachten we, laten we nu voor Air France gaan. Dat zal wel hetzelfde zijn als KLM, dus helemaal prima. Op de heenweg ging het nog wel, maar op de terug, echt. Zo slecht. Op een lange vlucht moet je toch normaal je stoel naar achteren kunnen doen zodat je kan slapen?

   We zijn inmiddels niet meer thuis in Nederland, maar al in Berlijn! Eerst hier even settelen enzo voordat we weer een reisje gaan plannen 🙂 Heb jij nog wat leuks op de planning staan?

   • Ohja jullie gingen naar Berlijn! 😀 Ja logisch om eerst even daar op ritme te komen haha. Hier staat eigenlijk niks op de planning… Alleen dat er als het goed is later dit jaren een vriendin en daarna mijn ouders naar Colombia komen, dus ik kan met hen hier wat rondreizen. Erg veel zin in! Jullie veel geluk in Berlijn! x

 2. Jeetje, en dan ben je dus gewoon zomaar weer thuis. Gelukkig hebben jullie de foto’s nog. 😉 O ja en lekker weer in Europa. Wat fijn dat Billy weer nieuwe reizigers heeft gevonden om mee verder te toeren. Succes met opnieuw settelen!

  • Linda on 10 mei 2016 at 01:06 said:

   Jaa, zó jammer. En vooral ook heel bizar hoe snel het alweer een eeuwigheid geleden lijkt. Inderdaad, gelukkig hebben wij de foto’s nog en is Billy nog steeds op avontuur 🙂

   Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation