Onze reis door Zuid Amerika • Week 1

¡Hola de Chile! Iets later dan gepland (het internet is hier niet echt je van het), maar hier is het dagboek van de eerste week van onze reis door Zuid Amerika!

Donderdag 22 oktober

Het was eindelijk zover: we gingen naar Zuid Amerika! De dag van tevoren was ik best zenuwachtig. Weet niet goed waarom. Denk gewoon het idee dat we ruim vijf maanden op reis zouden gaan. Benieuwd naar wat komen gaat.

We vlogen via Parijs. Rond middernacht stapten we op het vliegtuig naar Santiago, waar we de volgende ochtend aankwamen. Het was opzich een prima vlucht. We hebben wel wat turbulentie gehad en ik heb niet heel top kunnen slapen. Maar maakt niet uit, want voor het wisten werd de landing ingezet…

Vrijdag 23 oktober

Het hostel in Santiago de Chile hadden we in Nederland al geboekt en was makkelijk te vinden. We hadden een twin superior room geboekt, maar werden in een klein hokje met stapelbed gezet. En zodra we ons hok uitstapten, zaten we direct in de ontbijtzaal/bar. Uhhh? We waren echt zo kapot, dat we geen energie hadden om er iets van te zeggen. Zijn eerst maar de stad gaan ontdekken…


Onze eerste indruk van de Chilenen: wat zijn ze ontzettend vriendelijk! Onze eerst indruk van Santiago de Chile: weten we niet zo goed. Het is een gigantische en drukke stad, met heel veel lelijke gebouwen. Maar zo nu en dan zitten er ook hele mooie gebouwen tussen.

Eenmaal terug in het hostel wilden we eigenlijk alleen maar slapen. Die avond was echter open mic, en aangezien onze kamer aan de ´kroeg´ grenstte, hadden wij geen andere keuze dan van het prachtige gezang te genieten. Rond middernacht waren we het zat, en zijn we naar de receptie gegaan. Zij konden helaas niets voor ons doen, omdat er geen andere kamer beschikbaar was. Wel heeft de jongen achter de receptie op mijn verzoek een e-mail naar de manager gestuurd, want dit was onacceptabel. Toen we de volgende ochtend (we werden al voor achten gewekt door een groep kinderen die in onze achtertuin aan het ontbijten was) wederom naar de receptie gingen, kregen we direct een andere kamer toegewezen. Gelukkig maar, want we waren echt niet te genieten (na vijf uur slaap en een jetlag).

Zaterdag 24 oktober

We wilden natuurlijk het liefst gewoon slapen, want moesten echt wat slaap inhalen, maar het leek ons verstandiger om dit niet te doen, zodat we snel in het goede ritme zouden komen.

We zijn gaan wandelen, en kwamen langs Parque Forestal, waar ze met een grote groep yoga aan het doen waren (en iedereen mag aansluiten!).

We hebben het treintje San Cristóbal Hill op genomen, waar vandaan we prachtig uitzicht over de stad hadden. Santiago de Chile is echt gigantisch!

Aan het eind van de middag konden we echt niet meer, en zijn we terug naar het hostel gegaan voor een middagdutje. Toen we rond 19:00 uur wakker werden, zijn we boodschappen gaan doen en hebben we een heerlijk avondmaal klaargemaakt.

Zondag 25 oktober

We begonnen de dag met een bezoek aan Museo de la Memoria y los Derechos Hermanos, een museum over de tijd van Pinochet. Heel interessant en indrukwekkend. Jammer genoeg stond veel alleen in het Spaans, maar Paul kan al een aardig woordje Spaans, dus die mocht gaan vertalen 🙂

Tegenover het museum ligt Parque Quinta Normal, waar een festival gaande was. Super gezellig, met leuke muziek en lekker eten. Normaal ben ik niet zo van de hotdogs, maar in Chili moet je toch echt een Choripan geproefd hebben (ik had de Italiano genomen, waar avocado en tomaat op zit. Best lekker.).

p.s. het is voor mij moeilijk te zien of de foto´s er mooi uitzien. Dus hebben sommige een rare kleur (of zijn ze raar gecentreerd)? Perdón!

Niets missen van onze reis door Zuid Amerika?! Volg One Day Trip op Facebook en Instagram!

17 Thoughts on “Onze reis door Zuid Amerika • Week 1

 1. Jeffrey on 27 oktober 2015 at 19:40 said:

  Geweldig! Ik mocht vaak de teksten vertalen voor laura, dus ram dat “spaans” er maar snel in, want veel Engels zul je niet tegenkomen 😀

  Veel plezier en geniet er van!

  • Linda on 28 oktober 2015 at 03:35 said:

   Haha, zaten net toevallig met een Belgische jongen te praten, en hij zei inderdaad dat het Engels in Chili nog ´goed´ is. In Bolivia kom je er niet ver mee 😉

   Dankje Jef!

 2. Het avontuur is eindelijk begonnen!! Geniet er van 🙂 De foto’s staan gewoon netjes in het midden en niks mis met de kleuren 😉

  • Linda on 28 oktober 2015 at 03:36 said:

   Haha, dankje voor je feedback! Het internet is hier super sloom en zit op een hele oude desktop met slecht beeldscherm, vandaar 😉

   Dankje!!

 3. Danielle on 27 oktober 2015 at 20:35 said:

  Superleuk om te lezen!! Ik zit in jullie rugzak… EnJoy!!! De foto’s geven de sfeer daar goed weer. En die yoga…ik vind 25 man in de les al veel. Maarja, dat is binnen. Ik ben ook benieuwd naar wat komen gaat…Tot snel! X

  • Linda on 28 oktober 2015 at 03:37 said:

   Dankje Daan! Jaa, maar het lijkt mij wel heel fijn om buiten yoga te doen. Het is dat ik een spijkerbroek aan had…

 4. Choripan, mijn favoriet hier in Uruguay!! En wat leuk die yoga in het park! Hebben jullie nog wat rek en strekoefeningen meegedaan? 😉 Enjoy!!

  • Linda on 28 oktober 2015 at 03:39 said:

   We hebben er net één zelf in elkaar geflanst, met avocado, tomaat en mais. Smaakte best goed 🙂
   Jaa, leuk he?! Beetje jammer dat ik het niet wist en er niet op gekleed was. Voordat we op reis gingen heb ik veel yoga gedaan, dus hoop het ook hier te kunnen doen.

   Dankje!!

 5. Net je blog ontdekt, leuk om te lezen! De foto van de yogales vind ik fantastisch

 6. Veel plezier!!! Het begin is er nu en na wat slaap zal het alleen maar beter worden 🙂 Ben benieuwd naar het vervolg van jullie reis. Wordt vast helemaal geweldig!

 7. Wat onwijs leuk om je eerste verslag te lezen! Gelukkig hebben jullie een andere kamer gekregen, wat een vervelende nachten hadden jullie. Ik wist niet dat de stad zo grooot is, weer wat geleerd. Benieuwd naar deel 2!

  • Linda on 30 oktober 2015 at 17:03 said:

   Leuk! 🙂 Jaa, en nu zitten we al een paar dagen in een onwijs relaxed hostel in Valparaíso, dus is helemaal goedgekomen!

 8. Galini on 2 november 2015 at 00:36 said:

  Hi lieve Lin!

  Net eindelijk de tijd EN internet (snap je frustratie volledig!) gevonden om je blog te lezen. Wat heerlijk he dat jullie er nu dan echt zitten!

  Het deel over de auto lukt mij niet on te lezen op mobiel, maar dat komt waarschijnlijk doordat internet toch nog slecht is.

  Heeeeel veel succes met de auto! En ik hoor wel als jullie richting Brazilië komen 😀

  Xxxx liefs Galien

  • Linda on 2 november 2015 at 23:23 said:

   Haai lief,

   Jaa, en het voelt nu al eigenlijk heel normaal. Heb meer het geval dat ik in Spanje zit, in plaats van in Zuid Amerika.

   Jaa uiteraard! Komen speciaal voor jou naar Brasil! 🙂

 9. Pingback: 5x Eten & Drinken in Santiago de Chile | One Day Trip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation