Onze reis door Zuid Amerika • Week 12

Prachtig uitzicht, een dagje niets doen, slecht weer en heerlijke wijn. Yes, het was weer een geweldige week…

Maandag 4 januari

Weet je hoéveel reizigers op de fiets wij tegenkomen op de Ruta 40? Echt ongelooflijk veel. Super vet natuurlijk, maar wel echt afzien hoor. Is het niet berg op, berg af, dan is het wel een gigantische open vlakte waar het keihard waait.

Vlak na vertrek kwamen we bij een uitkijkpunt, waar vanaf we prachtig uitzicht hadden over de bergen.

Vandaag zijn we tot Malargüe gereden, waar we hebben geslapen op een hele nette gemeentecamping (voor nog geen €5,-). Ik weet trouwens niet of ik dat al had verteld, maar de meeste Argentijnse plaatsen (ook dorpjes) hebben een gemeentecamping, waar je normaal gesproken heel goedkoop op kan slapen (denk aan 50-100 Argentijnse Pesos, wat neerkomt op €3,50-€7,-). Ze zijn jammergenoeg niet allemaal even goed, maar dat is in Malargüe niet het geval. Echt een prima camping, inclusief warme douches en Wifi.

Dinsdag 5 januari

Tijd voor een rustdagje, waarop we ook echt niets hebben gedaan. Behalve vriendjes maken met ons 10-jarig buurmeisje Ana, dat mijn Spaans een beetje heeft bijgespijkerd. Zo lief. En kijk wat ze voor ons heeft gemaakt!

Woensdag 6 januari

Bestemming voor vandaag: San Rafael. Vandaag hebben we een stukje níet de Ruta 40 genomen. Dit deel was hij namelijk onverhard en ging hij met een omweg naar San Rafael. Geef ons dan maar de Ruta 144, die wél geasfalteerd is en in een vrijwel rechte lijn gaat.

Maar wow, wat werd het slecht weer! We zagen in de verte al slecht weer aankomen. Donkere regenwolken. Maar het had wel wat, dat grauwe.

Onze eerste indruk van San Rafael? Net Azië. Slechte wegen, veel brommertjes. Maar heel bizar, het centrum ziet er ineens heel netjes en nieuw uit. Gezien het weer was kamperen niet echt een optie, dus zijn naar een hostel gegaan. Hier kwamen we de Nederlandse vriendinnen Tessa en Alie tegen, die in het hostel werken via Workaway. Hun reis zal eindigen in Ecuador, waar ze gaan wonen en een eigen koffiezaakje willen openen. Super leuk!

Het hostel zat echter vol en inmiddels was het gestopt met regenen. Dan toch maar kamperen. We hebben ’s avonds nog wel een drankje gedaan met Tessa en Alie, heel gezellig!

Donderdag 7 januari

Jaa, we gaan naar Mendoza! We zijn beiden heel erg genieuwd naar deze stad. En blijven toch stadsmensen hè, dus hadden ook echt wel zin in een stad. En het leek ons wel weer leuk om een appartementje te huren, zoals we deden. Na aankomst hebben we eigenlijk vooral gechillt en een beetje door de stad gelopen.

Vrijdag 8 januari

Het appartement bevond zich in een hotel, en ook voor ons zat ontbijt inbegrepen. En het werd ook nog eens op de kamer gebracht, super relaxed.

En wat is Mendoza een leuke stad! Met heel veel pleinen. Dit is trouwens bewust zo gemaakt na de grote aardbeving in 1861. De pleinen fungeren nu tevens als evacuatieplekken. ’s Avonds zijn we uiteten gegaan bij ons in de straat. Wel fijn, een beetje romantiek af en toe 🙂

Zaterdag 9 januari

Mendoza is dé wijnstreek van Argentinië, dus een bezoek aan een wijnhuis mag je natuurlijk niet missen. Wij zijn uitgenodigd door Bodega Finca Agostino, een wijnhuis van vier Argentijnse broers die op dit moment in Canada wonen. Echt een prachtige wijnhuis, waar je naast een rondleidingen door de wijnvelden en wijnmakerij, ook kookles van een chefkok kan krijgen. Ik zal nog een apart artikel hierover schrijven met meer info en foto’s, want echt, het is absoluut een bezoek waard als je in Mendoza bent!

Zondag 10 januari

Het heeft vannacht en vanmorgen geregend, dus toen we wakker werden moesten we eerst wachten totdat het droog werd en de tent kon drogen.

Vandaag gingen we naar San Juan. Zo bizar. We reden naar de plek waar volgens de kaart veel campings zouden zitten. Komen we daar aan, was er dwars door de rotsachtige bergen een gloednieuwe weg aangelegd en waren de meeste campings besloten clubs voor de ‘rijkere’. Maar gelukkig vonden we er eentje waar ook wij reizigers welkom waren 🙂

Niets missen van onze reis door Zuid Amerika? Volg One Day Trip op Facebook en Instagram!

10 Thoughts on “Onze reis door Zuid Amerika • Week 12

 1. Zo dat is een donkere lucht… we kunnen hier ook wel wat regen gebruiken! Mendoza is inderdaad een fijne stad. En ook al ben ik niet zo van de wijn, toch interessant die bodegas!

  • Linda on 2 februari 2016 at 16:59 said:

   Jaa, hij was echt heel donker. Is het daar geen regenseizoen?
   Jaa en sommige zijn echt te mooi. Maar het is wel duidelijk waar het geld zit…

 2. Wow, wat een mooie uitzichten! Mendoza is inderdaad fantastisch! Oh die wijn, mmm, misschien overwegen wat thuis te sturen, want die van daar vind je hier niet snel hoor!

  • Linda on 4 februari 2016 at 04:30 said:

   Jaa, prachtig hè?!
   We zitten inmiddels in Bolivia, maar misschien lekkere wijn uit Chili? Sommige hebben we ook in Nederland, maar dan >3 keer zo duur!

   • Hihi, ik heb een doos uit Chili toen laten opsturen, maar wacht er nog op… Als je dat wil, doe het dan zelf op de post! Hoe is het met road blocks?

    • Linda on 4 februari 2016 at 22:20 said:

     Haha, serieus? Maar je was toch een hele tijd geleden in Zuid Amerika?

     Slecht. Nog geen verandering. En de president heeft gezegd niet in gesprek te gaan voor het referendum van 21 februari. De wegen tot dan gesloten houden kan gewoon niet, maar ben benieuwd…

     • Haha, ja jaren geleden, maar de wijn nooit ontvangen helaas. En hij was zo lekker. Gelukkig hebben ze hem hier in NL ook, gewoon in de supermarkt nog wel, maar dan 2x zo duur.
      Ai, succes met de blokkades…

      • Linda on 5 februari 2016 at 20:07 said:

       Ahh, balen! Dat is het hè? Gato bijvoorbeeld, kost in Chili echt geen drol.

       Dankje, hebben we we nodig… 🙁

 3. Pingback: Onze reis door Zuid Amerika • Week 13 | One Day Trip

 4. Wauwww, de eerste foto met jou is echt heel gaaf! Prachtig landschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation