Onze reis door Zuid Amerika • Week 2

Wat vliegt de tijd zeg! Op het moment dat ik dit schrijf, zijn we ruim 1,5 week onderweg. Het voelt echter al weken. Kan me echt niet meer voorstellen dat we nog in Nederland waren. Hoe onze tweede week op reis eruit zag?

Maandag 26 oktober

Maandagmiddag hebben we de bus naar havenstad Valparaíso genomen, wat maar 1,5 uur rijden vanaf Santiago is. Eenmaal aangekomen bij het busstation, moesten we nog een lokaal busje naar het hostel nemen (hadden we die ochtend geboekt). Het busje tufte vooruit. Valparaíso bestaat namelijk uit weet ik niet hoeveel heuvels. Ons hostel bevond zich op Cerro Alegre (heuvel Alegre), in de super kleurrijke straat Calle Templeman. Nice!

Dinsdag 27 oktober

Het eerste wat we vandaag gingen doen, was langsgaan bij de Registro Civil, om een RUT aan te vragen. Maar waar we al bang voor waren, was het geval: de staking was nog in volle gang. Pfff.

Om half 3 zijn we naar Plaza Sotomayor gaan lopen, waar de verzamelplek was voor de wandeltour met Tours4Tips. Het was een hele leuke tour, met veel interessante informatie. Wel een beetje jamer dat het overduidelijk was dat ze samenwerken met verschillende horeca in de stad. Het draait ook allemaal om de poen…

Terug in het hostel ontmoetten we de Belgische jongen Remi, die we twee dagen later heel dankbaar zullen zijn 🙂

Woensdag 28 oktober

Vanmorgen heb ik een lesje yoga gedaan. Het was weer heerlijk! Wel een beetje jammer dat ik heel de tijd één oog open moest doen, omdat ik er naast inhalo en exhalo niet veel van verstond 😉

Terug in het hostel hebben we met behulp van Remi (die voor ons vertaalde) de hosteleigenaar duidelijk gemaakt dat we écht een RUT nog hebben, en dat het niet zo is dat het onmogelijk is voor toeristen (zoals hij de dag ervoor beweerde). Onze volhardendheid had effect, want nadat hij het op internet had gecheckt, kwam hij tot de conclusie dat er inderdaad een RUT speciaal voor toeristen is. En hij had ook nog eens goed nieuws: we konden hem aanvragen bij een kantoor dat níet aan het staken was! Yeahhh, eindelijk een beetje schot in de zaak! Het kantoor was maar tot half 2 open, dus we wisten wat we de volgende ochtend gingen doen…

Donderdag 29 oktober

D-day! Remi was zo lief om met ons mee te gaan. Ondanks dat Paul al best een woordje Spaans spreekt, was het wel fijn dat Remi meekwam. Zijn Spaans is heel goed, wat toch wel handig is als je iets officieels moet regelen. Tja, wat zal ik zeggen? Voor we het wisten stonden we weer buiten, met RUT!

Om Remi te bedanken zijn we een taartje gaan eten bij Leche. Lekkerrrr.

’s Avonds was het nog super gezellig in het hostel. We hebben biertjes gedronken met Remi en twee medewerkers van het hostel. Een jongen en meisje van beiden 19 jaar, die vrijwel geen Engels spraken. Zat ik daar als enige tussen, die maar een paar woordjes Spaans spreek. Maar degenen die mij kennen weten wel: ik zorg er op de één of andere manier wel voor dat ik een gesprek met mensen kan voeren 🙂

Vrijdag 30 oktober

Vandaag zijn de naar de naastgelegen stad Vina del Mar gegaan, waar veel autodealers zouden zitten. We kwamen er echter al snel achter dat ze voornamelijk nieuwe auto’s verkopen. Ook kwamen we tot de conclusie dat het aanbod van tweedehands auto’s in Santiago vele malen groter is dan in Valparaíso. We hebben daarom besloten om de volgende dag terug naar Santiago te gaan.

Maar niet voordat we ’s avonds wat wijntjes hebben gedronken met een groep Chilenen die er was voor het afscheid van een hostelmedewerker (die naar z’n liefje in Duitsland gaat).

Zaterdag 31 oktober

Vanmorgen hebben we rustig aan gedaan, en voor de laatste keer de té lekkere empanadas bij het bakkertje in de straat gehaald.

We hebben voor drie nachtjes een appartementje in Santiago geboekt. Bij aankomst hebben we eigenlijk niet veel anders gedaan dan gechillt voor de tv. Oh en zoooo jammer dat we geen snoep hadden gehaald! Er belden allemaal super schattige Chileense kindjes aan.

Zondag 1 november

Oke, werk aan de winkel. Vandaag gingen we naar zo’n grote autopark, vol met tweedehands auto’s. Er zaten wel wat potentiële auto’s tussen, en één was wel heel vet: een Ford Explorer (ik noem het een jeep achtige auto. Meisjes hè 😉 ). Maar voordat we hem daadwerkelijk zouden kopen, wilden we op internet nog wat (technische) gegevens opvragen. Het is niet echt een zuinige auto, maar wel super vet. Morgen maar terug naar het autopark. En, wat denk je: zal alles voorspoedig verlopen…?

Niets missen van onze reis door Zuid Amerika? Volg One Day Trip op Instagram en Facebook!

Lees ook het dagboek van de eerste week van onze reis!

11 Thoughts on “Onze reis door Zuid Amerika • Week 2

 1. Ja een RUT, weet er alles van. Ook in Colombia hebben ze dat. Wel toffe week gehad trouwens! Ben benieuwd of het doe auto gaat worden!

  • Linda on 5 november 2015 at 13:22 said:

   Die RUT was uiteindelijk dus eigenlijk geen probleem. En wat betreft de auto: ik kan je alvast vertellen dat we hopen dat de staking van Registro Civil snel voorbij is..

 2. Ford Explorer, heb hem even geggoogled. Wel een mooie auto!. Ben benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden.

  • Linda on 6 november 2015 at 21:09 said:

   Jaa, wel stoere bak hè? Hebben net gekeken voor een Nissan Pathfinder. Misschien dat de huidige eigenaar ons toestemming gaat geven om er de grens mee over te gaan. Dan kunnen we de auto pas later nog per onze naam zetten (als de stakingen voorbij zijn).

 3. Danielle on 5 november 2015 at 18:36 said:

  Gave foto’s. Zo kleurrijk daar! Hoop dat de auto inmiddels onderdeel is van jullie reisgezelschap. X

 4. Wij zijn ook super geïnteresseerd in wat jullie gaan kiezen. Wat ik hier in NL heb kunnen nagaan is dat je met een Toyota of Mitsubishi ook goed af bent. Het zijn zowiezo technisch goede auto’s. Succes en we kijken uit naar het volgende bericht.

  • Linda on 6 november 2015 at 21:14 said:

   Jaa, Japanse auto’s zijn over het algemeen heel goed en betrouwbaar, maar daardoor helaas ook duurder 😉
   Hebben net voor een Nissan gekeken.
   Dankje! Keep you posted! 🙂

 5. Gewoon ff een auto gaan kopen in zuid-Amerika….hoe gaaf!! Ben benieuwd wat het uiteindelijk wordt. Succes!!

 6. Pingback: Onze reis door Zuid Amerika • Week 3 | One Day Trip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation