Onze reis door Zuid Amerika • Week 21

Als je weet dat de reis er bijna op zit, ga je extra genieten. En dat hebben we deze week gedaan, want óh, wat hebben we weer prachtige dingen gezien en op bijzondere plekken geslapen. En we gingen wildkamperen!

Maandag 7 maart

Na twee dagen gechillt te hebben in nationaal park Pan de Azúcar (het was er zó fijn!), was het weer tijd om verder te rijden. Richting het zuiden. Want over een week hebben we afgesproken met de nieuwe eigenaren van Billy, in Viña del Mar. Vandaag was het maar een klein stukje rijden, naar het dorpje Bahia Inglesa. We vonden er een relaxte camping aan het strand. Lekker hoor, een beetje chillen op het strand en om je heen kijken. ’s Avonds hebben we wat gegeten in het stadje en een paar lekkere, koude biertjes gedronken.

Dinsdag 8 maart

Vandaag hebben we weer heel veel zand gezien. Maar we waren onderweg naar de kust, waar nationaal park Llanos de Challe is. Het nationaal park zelf was niet heel erg indrukwekkend, maar de camping waar we op sliepen wel. Aan de kust, helemaal stil, waar we hebben genoten van een prachtige zonsondergang. We beseffen nu maar al te goed dat we over een aantal weekjes weer in Nederland zijn, en dit soort plekken tot het verleden behoren. Naja, voorlopig dan. Maar oh, wat zijn dit soort plekken fijn…

Woensdag 9 maart

Tijd voor de Pisco regio! Pisco is een typisch Chileens sterke drank, dat onder andere wordt gebruikt voor de cocktail Pisco Sour. Wij gingen naar Valle de Elqui (Elqui vallei), waar je prachtige wijngaarden kan vinden. Maar oops, heb er eigenlijk helemaal geen foto’s van gemaakt (sorry!). Het meest toeristisch dorpje van Valle de Elqui is Pisco Elqui, maar wij kozen voor het rustigere, naastgelegen Monte Grande. En we hadden er zo’n fijne camping! Het voelde echt een beetje als een hutje, waar we uiteraard weer gezellig hebben gebarbecued.

Donderdag 10 maart

Vandaag zijn we heerlijk gaan wandelen. Lekker op ons gemakje. Dat moest ook wel, want het was echt super warm. Ik vind het echt zo vreemd dat ik geen foto’s heb gemaakt. Had het vast te druk met relaxen… 😉

Vrijdag 11 maart

We gaan Thomas en Mirjam, onze Duitse vrienden die we aan het begin van onze reis hebben ontmoet, weer zien! Super gezellig! Ook zij hebben in dezelfde periode als wij een auto gekocht in Chili, maar om de één of andere reden stond de auto nog steeds niet op hun naam. Heel bizar. Terwijl wij alweer op het punt staan om Billy alweer te verkopen. Thomas en Mirjam zijn echte avonturiers en stelden voor om te gaan wildkamperen aan een meertje. Ja, gaan we doen!

Zaten we dan, aan een meertje, niemand om ons heen, prachtige zonsondergang, barbecue’tje, biertje….

Zaterdag 12 maart

We besloten ook komende nacht ergens samen te slapen, maar een plek waar je normaal naar de wc kan gaan en kan douchen is wel fijn. Daarom reden we vandaag naar Reserva Nacionaal Los Chinchillas. En ja, er waren chinchillas! Overdag zijn ze moeilijk te spotten, maar er was een informatiecentrum met een donkere ruimte waar chinchillas in zaten. Zulk schattige, harige beestjes. Heel leuk om te zien. En ’s avonds tijdens de barbecue liepen er een paar vosjes langs. Zo bijzonder…

Zondag 13 maart

Voordat we weer verder gingen, zijn we eerst een stukje gaan wandelen in het nationaal park.

Zien jullie Billy staan?

En weet je wat dat rood/bruine op de cactus is? Een parasiet! Bizar toch.

Na de wandeling hebben weer afscheid genomen van Thomas en Mirjam. Het was namelijk tijd om naar Viña del Mar te rijden, waar we morgen hebben afgesproken met de Belgen Peter en An. De nieuwe ouders van Billy

Ik heb nog zoveel meer foto’s om met jullie te delen! Volg One Day Trip daarom op Instagram en geniet mee…

8 Thoughts on “Onze reis door Zuid Amerika • Week 21

 1. Wat mooi weer! En ja ik zie Billy staan haha. Jullie hebben behoorlijk omhoog gelopen 🙂 Die parasiet is ook wel bijzonder inderdaad, dat wist ik ook niet!

  • Linda on 19 april 2016 at 20:42 said:

   Dankjewel! Jaa, best wel. En het was zo heet! Apart he, die parasiet. Ik dacht het is iets van een bloem ofzo, haha.

 2. Haha, ik moest wel even met mijn ogen knijpen om Billy te vinden op de foto 🙂 Heerlijk dat je ook een dag even geen foto’s hebt gemaakt en gewoon hebt genoten (zou ik ook vaker moeten doen). Heerlijk dat plekje aan het meer, wat een vrijheid! Inmiddels al een beetje gewend in Nederland?

  • Linda on 21 april 2016 at 12:03 said:

   Hahah 🙂 Jaa, dat is ook zo. Maar als je dan weer thuis bent en foto’s aan het uitzoeken bent, denk je ineens van , huh, hebben we helemaal geen foto’s van dit of dat. Maar inderdaad, ik zou het ook echt wel vaker moet doen. Even niet bezig zijn met het maken van foto’s en de omgeving gewoon in je op laten nemen.
   Uhh, we willen hier niet echt wennen eigenlijk. Binnenkort meer op m’n blog (flauwww) 🙂

 3. Ohoooowwww, wat een heerlijke camping daar! Perfecte plekjes bestaan nog echt. 🙂 Weer wat geleerd trouwens over die cactus. Ik heb er ook zo 1 op de foto, maar dacht dat het bloemen waren. Jullie zullen Billy gaan missen!

  • Linda on 21 april 2016 at 12:00 said:

   Jaa, fijn he?! Het was echt zo’n afgebakend stukje, met een tafel en leuke, gemozaiekte krukjes. Heel fijn.
   Haha, ik dacht eerst ook dat het bloemen waren. Geen idee dat het eigenlijk een parasiet is. Wel interessant.

 4. Ha, leuk dat jullie in de Piscoregio waren! Hebben jullie zelf ook nog pisco gedronken? 🙂 Ik merk dat ik zelf ook steeds minder foto’s maak en kieskeurig word in wat ik wel en niet fotografeer… misschien dat je op een gegeven moment een beetje verzadigd bent van alle mooie dingen die je ziet en daardoor vergeet foto’s te maken?

  • Linda on 21 april 2016 at 12:01 said:

   Jaa, het is een hele mooie regio! Ik durf het bijna niet te zeggen, maar we hebben daar niet eens pisco gedronken. Kan eigenlijk niet he, haha. Maar het is denk een beetje als het maken van minder foto’s. Op een gegeven moment heb je niet echt ‘zin’ meer om dingen te moeten uitzoeken enzo. Dan ben je inderdaad een soort van verzadigd, en vind je het allemaal wel prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation