Onze reis door Zuid Amerika • Week 4

Oww, dit was zo’n leuke week! Met heel goed nieuws!

Maandag 9 november

Vandaag wilden we met de Nissan Pathfinder naar automonteur Vito gaan. Hij kon echter pas aan het eind van de middag, dus hadden de hele dag om wat leuks te doen. We zijn als eerst naar paleis La Moneda geweest. Dit is het Presidentieel paleis, dat is gebombardeerd tijdens het Pinochet regime. Het paleis zelf hebben we niet van binnen bezocht, maar wel zijn we naar de expositie van Samurai maskers geweest, dat in het cultuur centrum onder het paleis te vinden was. Zo bizar hoe ontzettend gedetailleerd de maskers en gewaden waren.

Na de expositie zijn we langs de Registro Civil gegaan, om te checken of de staking daadwerkelijk voorbij was. En ja hoor! Al stond er wel een gigantische rij…

Rond drie uur zijn we naar de autodealer gegaan, om samen met een chauffeur naar monteur Vito te rijden. Ik zal er kort over zijn: de Pathfinder had op z’n minst voor €1.000,- aan reparaties nodig. Dat vonden we uiteraard iets teveel van het goede. De autodealer kon +- €400,- van de prijs afhalen, maar alsnog vonden wij €1.000,- aan reparaties te veel. Daar komt bij dat als er in de toekomst meer vervangen zou moeten worden, de onderdelen heel duur zijn. Jammer, maar we hebben de Pathfinder uiteindelijk niet genomen.

Eenmaal terug in het hostel waren we echt heel moe, dus hebben verder niet veel gedaan en zijn vroeg gaan slapen. Rond 1:00 uur werden we echter wakker door een knal, gevolgd door gegil. Ik dacht eerst dat het een schietpartij was, maar dachten, laten we even wachten totdat we sirenes horen, dan weten we zeker dat er iets aan de hand is. De sirenes kwamen inderdaad, gevolgd door gestamp op de trap in het hostel. Kwamen ze iemand uit het hostel ophalen ofzo? Het bleek echter personeel van het hostel te zijn, dat ons kwam verzoeken het hostel te verlaten omdat er brand in het aangrenzende pand was. De brand zelf viel uiteindelijk volgens mij nog wel mee, maar er was voornamelijk veel rook. Na 1,5 uur buiten te hebben gestaan, mochten we weer terug het hostel in, en konden we eindelijk lekker gaan slapen…

Dinsdag 10 november

Het heeft vannacht geregend, waardoor je de Andes heel goed zag liggen (normaal is er super veel smog).

Aangezien de Pathfinder hem niet was geworden, ging de zoektocht naar een auto verder. Vandaag stonden twee autoparken op het programma, waarvan Paul op internet al drie auto’s had geselecteerd. Eenmaal aangekomen, konden we echter geen van de drie vinden. Raar. Eenmaal terug in het hostel hebben we met de verkoper geappt. Twee waren al verkocht, met de derde was hij naar het strand. Haha, ja hoor.

Weer verder zoeken dan maar. Paul vond via internet een auto op hetzelfde autopark als waar de Ford Explorer stond die we een tijdje geleden hadden bekeken. Let’s go there! De auto zag er goed en degelijk uit, en ook nadat we een proefritje hadden gemaakt, hadden we er een goed gevoel over. We mochten er helaas niet mee naar de automonteur rijden (voordat we hem zouden kopen), maar die zat ook aan de andere kant van de stad. We gaven aan dat we erover zouden nadenken. Zal dit hem dan eindelijk zijn…?

Woensdag 11 november

Vandaag gingen we als eerst lunchen met Thomas en Mirjam, het Duitse stel dat ook bezig is met het kopen van een auto. Het was weer super gezellig. En sowieso ook leuk om elkaar te spreken over hoe het ervoor staat. We hadden inmiddels ook besloten om de auto te kopen (yeeaaah), maar hoe moeten we betalen? Een overschrijving in vreemde valuta zou minimaal vijf werkdagen duren, en we konden maar max. €500,- per pas, per dag opnemen. Gelukkig hadden we in totaal vijf pasjes bij ons: twee van mij, twee van Paul en een creditcard (waar we trouwens €750,- per dag mee kunnen opnemen). We konden het geld vrijdag bij elkaar hebben. En via Whatsapp hebben we trouwens nog €400,- van de prijs afgekregen, altijd goed 🙂

Donderdag 12 november

Vandaag zijn we naar het huis van de inmiddels overleden schrijver Pablo Neruda geweest. Echt een ontzettend vet huis, met allemaal verschillende verdiepingen en kamertjes.

’s Avonds hadden we met de Duitse Eva afgesproken, die weer terug in Santiago was. We hadden haar een paar dagen eerder in het hostel van John ontmoet (waar we maandag helaas weg moesten omdat ze volgeboekt waren). Ze zou de volgende dag naar Peru vertrekken, en omdat ze niet heel veel Pesos meer had, stelde ze voor om voetbal te komen kijken bij John in het hostel (waar zij weer zat). Paul had toen ook met John afgesproken dat we de auto op de oprit van het hostel mogen parkeren, achter het hek, super relaxed!

Vrijdag 13 november

Vandaag was het dan ein-de-lijk zover: we gingen de auto kopen! Het is trouwens een pick-up. Een Nissan D21 om precies te zijn. Thomas en Mirjam gingen mee als onze bodyguards ;), we hadden immers best veel cash bij ons. Daarnaast vonden we het sowieso fijn om hen mee te hebben. Al helemaal toen de deur van het hokje op het autopark op slot ging om het geld te tellen. Naast een handtekening moest Paul ook op weet ik veel hoeveel A4-tjes een vingerafdruk zetten. Heel bizar om te zien hoe anders het gaat dan in Nederland.

Hoe nu verder? De mevrouw van het autopark gaat maandag naar de notaris (een beetje jammer dat het net voor het weekend is), die vervolgens dinsdag naar de Registro Civil gaat om de auto op Paul’s naam te zetten. Woensdag kunnen we alle papieren vervolgens ophalen bij het autopark. We hadden ook zelf naar de notaris en Registro Civil kunnen gaan, maar dit is net wat makkelijker.

Na de auto bij Castillo Surfista (het hostel van John) te hebben geparkeerd, zijn we wat gaan eten op La Vega markt. Wat smaakte dat goed zeg! Ook hebben we er fruit gehaald: een halve kilo aardbeien voor omgerekend €0,35. Serieus.

Zaterdag 14 november

Vandaag zijn we weer terug naar Castillo Surfista verhuisd. Het is zo’n gezellig hostel! Die avond zou Brynja (een Nederlands/IJslands meisje dat in het hostel heeft gewerkt) terug naar IJsland vertrekken, dus hebben die avond met haar en Madeline (een Duits meisje dat in het hostel werkt) gegeten. Brynja zou om 3:00 uur door de taxi worden opgehaald, en omdat alleen wachten zo ongezellig is, hebben we samen met haar gewacht. Na haar te hebben uitgezwaaid, zijn we heerlijk gaan slapen.

Zondag 15 november

Ik ben de dag begonnen met een lesje yoga samen met Madeline in Parque Forestal. Wel echt heerlijk hoor, om buiten yoga te doen. Verder hebben we er een relaxte zondag van gemaakt, met als afsluiting een pizza avond in het hostel (en een paar Spritzers -wijn met bubbelwater-).

Nog even een foto van de eerste week erbij. Maar zo zaten ook wij er vandaag bij 🙂

Morgen gaan we met de auto naar de automonteur. Ben benieuwd wat er allemaal aan onze Billy Bob moet gebeuren… Oh ja, zo hebben we hem trouwens genoemd: Billy Bob…

Niets missen van onze reis door Zuid Amerika? Volg One Day Trip op Facebook en Instagram!

6 Thoughts on “Onze reis door Zuid Amerika • Week 4

  1. Tooof! Eindelijk die auto! Gefeliciteerd! 😀

  2. YES, leuk! Hoera voor Billy Bob!

  3. Aaah ik ga de updates allemaal nog even lezen! Helemaal langs me heen gegaan! Wat tof dat jullie nu een auto hebben, wat heeft het uiteindelijk gekost?

  4. Pingback: De kleurrijke havenstad Valparaíso in Chili | One Day Trip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation