Onze reis door Zuid Amerika • Week 6

Maandag 23 november

Vandaag vertrokken we weer uit Pichilemu, en gingen we op weg naar een camping middenin een natuurgebied. Maar eerst langs de mall in Santa Cruz, waar ze volgens de meneer van de camping in Pichilemu wel een bak voor in de pickup zouden verkopen. Maar helaas, niet gevonden.

Op naar de camping. De camping stond aangegeven op de kaart van Maps.me, en we wisten dat de weg op een gegeven moment zou overgaan in een onverharde weg. Wel een beetje jammer dat hij echt onverhard was, vol met grote stenen. De camping zou er op een gegeven moment wel moeten zijn, maar niets te zien. We kwamen op een gegeven moment op een smal, steil weggetje terecht, met naast ons de afgrond. Uhh, dit is niet zo verstandig. Een ook was de tank bijna leeg! Zitten we hier, in the middle of nowhere. Oke, omkeren. De dichtsbijzijnde bezinepomp was 25 km verderop. Heel zuinig rijden dus en hopen dat we het gaan halen…

Gelukkig. Voordat we het wisten waren we in Curico, waar we konden tanken. Hebben voor die nacht maar een kamer geboekt, want het was al te laat om nog een camping te zoeken.

Dinsdag 24 november

Vandaag gingen we naar nationaal park Siete Tazas (zeven cups). We kwamen wederom op een onverharde weg terecht, maar alles stond netjes aangegeven, dus we wisten zeker dat we dit keer niet in the middle of nowhere terecht zouden komen. Eenmaal in het nationaal park vonden we al snel een camping. Hij was officieel nog gesloten, maar het hek stond open dus we konden er gewoon onze tent opzetten. Er was nog iemand op de camping: een vrouw uit Duitsland die rondreist op haar motor die ze heeft laten verschepen. Super stoer.

Woensdag 25 november

Paul was ziek, dus we hebben vandaag werkelijk niets gedaan. Of naja, gechillt en een boek uitgelezen. Het is zo’n relaxte camping…

Donderdag 26 november

Vandaag gingen we het nationaal park verkennen. Soms een beetje irritant, maar vooral heel grappig. Paul is degene die het best Spaans spreekt van ons twee, dus hij doet meestal het woord. Door mijn uiterlijk denken ze hier echter dat ik degene ben die Spaans spreek. Ze antwoorden dan ook altijd aan mij. Toen we kaartjes voor het nationaal park gingen halen, en ik niets meer zei dan: ‘Hola, dos personas por favor.’, kregen we kaartjes voor locals (wat een stuk goedkoper is) in plaats van voor toeristen.

Het park was niet al te groot, maar wel heel mooi om te zien. En echt, wat heerlijk dat het hoogseizoen nog niet is begonnen. Het is daardoor nog heerlijk rustig.

Een dezer dagen wilden we met Thomas en Mirjam afspreken. We konden ze echter niet bereiken, en omdat zij ergens boven ons waren, wilden we niet te ver naar het zuiden rijden. We zijn daarom naar de kust gereden, waar we voor een nachtje een cabaña hebben gehuurd.

Vrijdag 27 november

Niet verkeerd, al zeg ik het zelf. Wakker worden en een kopje koffie drinken met dit uitzicht.

Inmiddels hebben we contact gehad met Thomas en Mirjam, en afgesproken om vandaag naar Constitucion te komen. Wij zouden er eerder zijn dan hen, dus hadden de opdracht om een camping te zoeken. Die we vonden, wederom aan het strand. Het was super leuk om ze weer te zien!

Zaterdag 28 november

Vooral Thomas en Mirjam moesten nog wat aan de auto werken, dus gingen we naar een rustige camping, waar we twee nachten wilden blijven. Het werd camping El Molino in het dorpje Pelluhue. Hele nette, schone camping, met zwembad. Hier houden we het wel even uit.

Paul en Thomas gingen vlees halen voor de barbecue. Ik weet niet wat, maar iets ging niet helemaal goed met bestellen. Ze kwamen namelijk terug met bijna twee kilo biefstuk. Viel een beetje duur uit. Maar was wel heel lekker.

Zondag 29 november

Een dagje chillen. Om te beginnen gingen we uiteraard het zwembad uitproberen. We gingen aan het begin van de middag, waardoor het water nog niet echt was opgewarmd, maar het was wel even lekker. Toen we met z’n allen bij de tent zaten, kwam Lucas, de 15-jarige zoon van de camping, vragen of we een stuk wilden wandelen. Leuk! Hij bracht ons naar een riviertje waar het heerlijk rustig was. Het was een heerlijke zondag.

 

5 Thoughts on “Onze reis door Zuid Amerika • Week 6

 1. Ziet er superfijn uit allemaal! Net op weg en al zoveel moois gezien 🙂

 2. Leuke foto met die kleurrijke stoelen en parasols! Ziet er allemaal heel relaxed uit. Heerlijk wakker worden aan het water. Haha, die twee kilo biefstuk doet me denken aan mijn vader die ooit op een Italiaanse camping kip ging halen en terug kwam met 8 hele kippen… Ik las dat jullie nu (waarschijnlijk) in Argentinië zijn. Ik heb geen tips voor jullie, maar wens jullie wel veel plezier!

  • Linda on 12 december 2015 at 15:15 said:

   Jaa, het was ook absoluut heel relaxed! Haha, acht kippen, dus je hebt dagen lang kip gegeten toen? 🙂

   Het is helaas nog niet gelukt de grens over te komen (autopapieren nog niet helemaal op orde). Maar dankjewel!

 3. Pingback: De mooiste natuur, de vriendelijkste mensen, het lekkerste eten…Zuid Amerika | One Day Trip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation