Onze reis door Zuid Amerika • Week 13

Alleen op een camping in de bergen, de Dakar Rally tegenkomen, genegeerd worden en de Seven Coloured Mountain bezoeken. Of toch niet…? Lees je mee met onze belevenissen in de 13e week van onze reis?

Maandag 11 januari

De bestemming van vandaag was Chilecito. Het was best een lange rit, en de laatste plek waar we voorlopig konden tanken was het gehucht San José de Jachal. We moesten wel even wachten totdat de benzine gearriveerd was, zo grappig. Voor ons is dat natuurlijk best ouderwets, dat het niet vanzelfsprekend is dat er benzine is, maar er was wel Wifi bij de benzinepomp, dat dan weer wel.
Nadat we getankt hadden, konden we er weer tegenaan. En oh, wat was het weer prachtig. Het landschap ging over van droogte en cactussen, naar gebergten van ruim 2.000 meter met geweldig uitzicht.

Volgens mij had ik wel al verteld dat veel Chilenen en Argentijnen in het weekend met de hele familie naar de camping gaan om te eten en te drinken, maar er niet blijven slapen. Zo ook op de camping in Chilecito. Toen wij er aankwamen was het er helemaal vol, ’s avonds liep het helemaal leeg, totdat we helemaal alleen over waren, op een camping langs een zandweggetje in de bergen…

Dinsdag 12 januari

Wat was het warm vandaag! Ook al stonden alle ramen open (Billy heeft geen airco), de lucht was zo ontzettend warm, dat het totaal niet verfrissend was. Maar we kwamen wel de Dakar Rally tegen! Wel grappig. De eerste paar dagen van de rally waren afgelast in verband met het slechte weer, vandaag was de rally ingekort omdat het te heet was. Begin januari was namelijk El Niño, dit is een weerfenomeen dat elke paar jaar voorkomt. Hij was er vorig jaar, maar toen was hij heel zwakjes, daarom was hij er dit jaar wederom, maar dan extra heftig. Gelukkig hebben wij er niet veel van meegekregen, omdat het ten noorden van ons was.

Vandaag zijn we naar Cafayate gereden, wat een heel leuk, maar extreem toeristisch dorpje is (vooral vergeleken met de rest van Zuid Amerika). We zaten in een heel gezellig en schoon hostel (Casa Arbol, een aanrader als je in Cafayate bent!), dat we van tevoren al hadden geboekt. Scheelt wel hoor, als je bij aankomst niet eerst een hostel hoeft te zoeken. Het hostel heeft ook een eettentje, waar we echt super lekkere pizza hebben gegeten (wat hier echt uitzonderlijk is), met een paar wijntjes 🙂

Woensdag 13 januari

Chillen! Vandaag hebben we heerlijk gerelaxed. Rondgelopen in Cafayate, kippetje van de grill gehaald, aan m’n blog gewerkt, kaartspelletjes gedaan. Prima hoor…

Donderdag 14 januari

Op naar Salta! Vandaag hebben wederom niet de Ruta 40 genomen, maar de Ruta 68. Waarom? Hierom…

De route kwam eerst langs duinen…

…en ging daarna door de Quebrada de Cafayate gebergte.

We sliepen vandaag op de gemeentecamping, met tegenover ons een Chileens stel met hun zoontje. Zij dachten uiteraard dat ook wij Chilenen waren, dus nodigden ons uit voor de barbecue (ook toen ze erachter kwamen dat we Nederlanders zijn, vonden ze ons nog leuk 😉 ). Super gezellig!

Vrijdag 15 januari

De camping waar we vannacht hebben geslapen was eigenlijk echt te vies. Dat we vandaag weg zouden gaan, was dus zeker. We hadden verder nog geen plannen voor vandaag , tot Aldo en Alejandra (de Chilenen) voorstelden met z’n vijven naar de teleferico (zo’n wintersport lift, maar in dit geval zonder sneeuw 😉 ) in het centrum te gaan. Leuk! Wat is Salta een gigantische stad zeg!

Aan het eind van de middag zijn we met z’n vijven wat gaan eten, voordat we op zoek gingen naar een nieuwe camping voor vannacht. En we vonden echt een geniale. Het was een Sindicato Empleados Comercio, wat inhoudt dat de camping van een paar lokale bedrijven is, die iets terug willen door voor de gemeenschap. Je betaalt daardoor ook heel weinig (rond de €3,-). En daarvoor krijg je een groen veld, met prachtig uitzicht, en niemand om je heen. Naja, toen wij er waren dan…

Zaterdag 16 januari

Het heeft vannacht zo ontzettend hard geregend. Vanmorgen moest we dus eerst wachten totdat het stopte met regenen, zodat de tent kon drogen.

Vandaag gingen we naar Humahuaca, waar de Seven Coloured Mountain is. Het grootste deel van de route bestond uit smalle kringelweggetjes, middenin de bergen. En die Argentijnen alsnog kei- en keihard rijden. Pff, ongelooflijk. Onderweg zagen we al rotsformaties bestaande uit verschillende kleuren, maar omdat het slecht weer was en we morgen toch naar de Seven Coloured Mountain zouden gaan, zijn we niet uitgestapt om foto’s te maken.

En oh, wat werd het duidelijk dat Argentijnen Chilenen niet zo aardig vinden. Het merendeel van de mensen op camping waren Argentijns, en wij werden serieus genegeerd. Onze buren hadden suiker nodig, ze gingen aan iedereen suiker vragen, behalve aan ons. Echt waar. Heel jammer…

Zondag 17 januari

Wáárom staat overal en zegt iedereen dat de Seven Coloured Mountain bij Humahuaca ligt terwijl dat niet zo is?! Waar hij wel ligt? Bij het dorpje Purmamarca. En ja, dat is waar we gisteren langsreden. We vonden het een beetje onzin om terug te rijden, zodat we alsnog foto’s konden maken, dus hebben het gelaten voor wat het is. Maar we zijn vandaag wel de bergen in Humahuaca op gaan lopen. En die vonden we ook best mooi…

Niets missen van onze reis door Zuid Amerika? Volg One Day Trip op Facebook en Instagram!

14 Thoughts on “Onze reis door Zuid Amerika • Week 13

 1. Wauw wat is het daar mooi zeg! Die zandduinen.. schitterend!
  Wat apart zeg dat die Argentijnen niet eens suiker willen vragen aan mensen waarvan zij denken dat ze Chileens zijn, kan ik me echt niets bij voorstellen haha 🙂

  • Linda on 11 februari 2016 at 15:24 said:

   Jaa, het is zo prachtig. En het landschap veranderd constant.

   Tsja, wat zal ik erover zeggen. Vind het serieus jammer en best een beetje teleurgesteld. Maar echt, we werden compleet genegeerd..

 2. Wauw, die ruta 68 is prachtig! En jouw bovenste foto is ook heel mooi vind ik 🙂

 3. Ik kan me niet meer herinneren waar de gekleurde bergen precies waren, maar mooi was het wel! 😀

  • Linda on 12 februari 2016 at 15:40 said:

   Jaa, wij hebben ze niet vanaf het mooiste punt (naar het schijnt) gezien, maar het is heel indrukwekkend om te zien!

 4. Oh die foto’s!!!! Stuk vor stuk schitterend!! En jullie avonturen natuurlijk ook! Hoe is het met de road blocks inmiddels?

 5. Ah, een nieuwe favoriet erbij. De natuur bij de Ruta 68 is echt te gek. Onwijs mooooie foto’s! <3

 6. Wat een geweldig mooi land en ik snap wel waarom je die Ruta 68 hebt genomen; prachtige natuur! Weer heel veel plezier op de rest van je trip!

 7. Pingback: Onze reis door Zuid Amerika • Week 14 | One Day Trip

 8. Pingback: De Ruta 40 in Argentinië afrijden | One Day Trip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation