Penang! Mijn favoriete bestemming in Maleisië

Penang, wat ben je geweldig! Penang is een eiland aan de westkust van Maleisië. Je hoeft geen boot te pakken, want er zijn bruggen die het eiland met het vaste land verbinden. Wij zijn naar de ‘hoofdstad’ Georgetown geweest. Twee keer: op de ‘heenweg’ en op de ‘terugweg’ van onze reis door Zuidoost Azië. Toen we de eerste keer in Georgetown aankwamen regende het en zag het er maar grauw uit. Wat doen we hier?! Maar dat gevoel veranderde al snel, we werden verliefd op Penang. Er hangt zo’n relaxed sfeertje. Ik mis het…

Ik heb voor jullie één van de leukste dagen in Georgetown eruit gepikt (Paul’s verjaardag!) en een verslag van de dag gemaakt.

Het ‘hostelontbijt’ (white toast and egg) komt soms wel je neus uit, en aangezien dit een speciale dag was, zijn we gaan ontbijten bij Roti Bean (Lorong Chulia). Een heel knus en gezellig tentje, met super vriendelijk personeel. Ze staan bekend om de heerlijke eitjes en hun signature soy milk.

We hebben die dag de street art route gelopen. Een hele leuke manier om Georgetown te leren kennen! Je vindt de kunstwerken verspreid over de stad en er zitten zulke vette dingen tussen.

Lunchen deden we bij Pitstop Café (zit in hetzelfde straatje als Roti Bean). Naast Aziatische gerechten, serveren ze ook soep en pasta. En oh ja, de taartjes zijn ook erg lekker!

Je vermaakt je al zo goed in Georgetown door alleen maar rond te lopen. Er is genoeg te zien en elk straatje is weer anders. En die Franse koloniale gebouwen, prachtig!

Ik was van plan om taart te gaan eten bij Passion Heart (Jalan Muntri), maar die was op Paul’s verjaardag helaas dicht (zijn daarom ook voor een taartje naar Pitstop Café gegaan). Omdat ik er zulke goede verhalen over had gelezen, zijn we er de volgende dag alsnog heengegaan. Houd je van taart? Dan moet je hier absoluut heen! Alles wordt vers gebakken door de eigenaresse. Haar zoon helpt in de bediening. En echt, de taarten zijn heerlijk.

Oke, nu komt het. Heaven voor Indian food lovers: Sri Ananda Bahwan (Lebuh Penang). Soms aten we hier wel drie keer per dag (ontbijt, lunch en diner). Gewoon, omdat het heerlijk is. Verwacht niet een net restaurant, waar je met mes en vork een kippenpoot moet eten. Nee hoor, het enige wat je hier moet doen is genieten van het eten…

Penang moet je voelen, ervaren, leren kennen en er natuurlijk van genieten! Hopelijk kom ik er nog een keer terug…

Ook leuk!

Penang Time Tunnel Museum

Wil je de hitte even ontvluchten en wat extra cultuur opsnuiven? Dan is het Penang Time Tunnel Museum een aanrader. Dit museum vertelt het verhaal van Penang door de jaren heen. Heel interessant.

Het Strand

Hoewel het niet aan m’n foto’s is te zien, is Penang toch echt een eiland en kan je er dus ook terecht als je wil relaxen aan het strand. Wij zijn niet naar het strand gegaan, dus kan helaas geen tip geven voor de beste plekjes, maar er schijnen er een paar mooie tussen te zitten.

Ben jij weleens in Maleisië geweest? Zo ja, wat was jouw favoriete bestemming?

7 Thoughts on “Penang! Mijn favoriete bestemming in Maleisië

 1. Leuk bericht. En super gave street art!

  • Linda on 18 april 2015 at 14:07 said:

   Jaa er zaten zoveel mooie tussen! Daarnaast zou ik Penang iedereen willen aanraden die naar Maleisie gaat 🙂

 2. Pingback: Traveltag: top 5 favoriete eettentjes in… Zuidoost Azië! | One Day Trip

 3. Pingback: Genomineerd voor de Liebster Award! | One Day Trip

 4. Pingback: Tag: Mijn 10 mooiste reisfoto’s | One Day Trip

 5. Pingback: Hieperdepiep hoera! | One Day Trip

 6. Pingback: Slapen in de Colca Canyon in Peru | One Day Trip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation