Road trip met James (’98)

“Heh, je vriend heet toch Paul?” Dat klopt. Ik wil jullie graag voorstellen aan James, onze Opel Astra sedan (’98), die de roadtrip helaas niet heeft overleefd. Daarover later meer. Want James heeft ons op heel veel mooie plekken gebracht!

In 2010 kwamen we op het idee om een oude auto te kopen en daarmee door Europa te toeren. We hadden hem enkel voor de road trip gekocht, en zouden hem daarna weer verkopen. Het was echt super! Heerlijk rondtoeren, alles op je gemakje, en slapen op de camping…

Welke route we hebben afgelegd?

Onze eerste bestemming was Nice! We zijn hier trouwens niet in één dag heen gereden, maar hebben overnacht in Dijon. Maar terug naar Nice, wat was het daar heet! En even voor jullie informatie: voor mij kan het niet warm genoeg zijn. Ik hou echt van warmte en de zon. Maar in Nice was het wel errug warm. Zoals sommigen wellicht weten, ligt het strand in het centrum van Nice lager dan de straat. Hierdoor zit je heel erg beschut en dus uit de wind. Met 30+ graden is een briesje wel lekker, maar die was ver te zoeken. Buiten dat is Nice een prachtige stad. Er hangt een heel relaxed sfeertje.

DSC03392

DSC03412Nice was de enige bestemming in Frankrijk, dus op naar Italie! Op niet eens 100 km vanaf Nice ligt Cervo. Een heel schattig, pittoresk dorpje. Er gebeurd niet veel, maar het is een perfecte bestemming om lekker te ontspannen en te genieten van een goed boek aan het strand.

We vinden het heerlijk om een paar dagen niets te doen en alleen maar te ontspannen, maar daarna verheugen we ons toch wel weer op een stad. Dus op naar Genova! We sliepen op een camping in Bogliasco, een dorpje waar vandaan we met de trein naar Genova gingen. Toen vonden we Genova een beetje tegenvallen, nu denk ik dat we toen niet op de goede plekken zijn geweest….

Toen was Toscane aan de beurt. Wow, wat is Toscane prachtig! Zodra we in Toscane aankwamen heb ik echt mijn ogen uitgekeken naar het prachtige landschap, vol met druivenboomgaarden en olijfbomen. We sliepen op een camping in de buurt van Tavarnelle Val di Pesa (waar de Koninklijke familie een vakantiehuis heeft). Zie je het al voor je, ’s avonds met een glas wijn in je hand genieten van het prachtige uitzicht? Heerlijk!

DSC03730Vanaf de camping deden we dagtrips naar zowel Florence als Siena. Een campingmedewerker wist een gratis parkeerplaats net buiten het centrum van Florence. Ideaal natuurlijk! Vanaf de parkeerplaats was het een paar minuutjes lopen naar het centrum. Ik vond Florence een hele fijne stad, vol met prachtige gebouwen.

DSC03720

DSC03724We zijn ook een dagje naar Siena geweest. Het is een heel mooi stadje, maar zo extreem toeristisch. Het begint met de roltrap die is aangelegd om bij het hoger gelegen deel te komen. Tuurlijk, ik snap dat dat handig is voor mensen die slecht ter been zijn, maar het ziet er zo vreemd uit, een hele moderne roltrap in zo’n mooi, oud stadje.

DSC03651Na Italië zijn we naar Kroatië gereden, om langs te gaan bij mijn Kroatische opa en oma die in Rovinj wonen. Dit was voornamelijk een familiebezoekje, dus hebben niet heel veel actiefs gedaan. Wel kwam een vriend van Paul ons opzoeken en het plan was om samen naar Oostenrijk te rijden, om daar de laatste week van onze road trip door te brengen.

Dit liep helaas anders dan gepland. In de Tauertunnel (een 6,5 km lange tunnel in Oostenrijk) maakte de auto voor ons (een luxe Audi Q5 met hele goede remmen) een noodstop, waardoor wij erop zijn gebotst. Gelukkig reden we helemaal niet hard (er stond file), dus het klinkt heftiger dan het was, maar onze James is wel total loss verklaard. Zaten we dan, in een klein dorpje in Oostenrijk, ik met een neksteun om (ik was een boek aan het lezen, waardoor de klap onverwachts kwam en een beetje last had van m’n nek. Niets ernstigs gelukkig!), te balen dat de reis erop zat…

Hebben jullie weleens een road trip gemaakt? Zo ja, waarheen? Zo nee, lijkt het je wat?

9 Thoughts on “Road trip met James (’98)

 1. Wat een geweldige roadtrip! Ik zou het ook graag eens doen en dan zo ongeveer dezelfde route lijkt me wel wat. Wauw, wat is Florence toch mooi.

  • Linda on 23 maart 2015 at 12:46 said:

   Ik vind het echt heerlijk. Nergens van afhankelijk, alles op je gemakje doen. Een voorwaarden is wel dat het lekker weer is (als je gaat kamperen dan).
   In 2011 hebben we ook een road trip gemaakt, maar dan door Hongarije en Kroatie. Zal daar ook een keer over schrijven 🙂

   • Oh dat lijkt me ook heel tof! Op de een of andere manier denk ik daar wel aan kouder/natter weer. Maar dat zal vast niet terecht zijn. Ik kijk er naar uit!

    • Linda on 23 maart 2015 at 13:24 said:

     In Kroatie is het over het algemeen prachtig weer, al helemaal aan de kust. Hongarije heeft een landklimaat, dus strenge winter en warme zomers. Maar heb daar ook weleens mindere zomers meegemaakt…

 2. Wat een fantastisch leuke roadtrip! Leuk om te lezen (en te zien!!) Heerlijk om het zo lekker rustig te doen, het is immers ook vakantie ;-)!

 3. Heerlijke plaatjes! Je krijgt meteen zin om zelf te gaan roadtrippen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation