Te voet van Dubrovnik naar Rovinj!

Op het moment dat deze post wordt gepubliceerd, staat het vliegtuig waar Paul en ik in zitten op het punt om op te stijgen. Waarheen? Dubrovnik! Dit is een kustplaats in het zuiden van Kroatië. Wat we gaan doen? Wandelen naar Rovinj (Istrië), waar mijn opa en oma wonen. Sorry, wandelen? Ja, wandelen. Oke, ik zal het zo wel een beetje nuanceren, want we gaan niet de volledige 550 km lopen.

Maar eerst hoe we op het idee zijn gekomen. Een pelgrimstocht naar Santiago de Compostela staat al een tijdje hoog op mijn travel wishlist. Niet uit geloofsovertuiging, maar puur omdat het mij een hele mooie uitdaging lijkt. Dit is het uitstekende moment om dat te doen. Ik wilde echter ook graag naar mijn opa en oma in Kroatië. Ik heb ze in 2012 voor het laatst gezien en aangezien ze beiden rond de 90 jaar zijn, zou ik het wel heel fijn vinden om ze na drie jaar weer te zien. Toen zei Paul: ‘waarom gaan we dan niet in Kroatië hiken?!’. Twee vliegen in één klap, top!

Maar even voor jullie informatie: wij zijn alles behalve ervaren wandelaars. Daarom kwam manlief met het idee om van Den Haag naar Rotterdam te lopen, inclusief backpack uiteraard. Dit om een beetje het idee te krijgen hoe het zal zijn. Het viel ons eigenlijk bestwel mee. We hebben beiden niet zo’n sterke rug, dus hadden het zwaarder verwacht. Tuurlijk, één dag +- 18 km lopen is anders dan dagen achter elkaar +- 25 km lopen (zijn we van plan, maar moeten natuurlijk eerst ervaren hoe het daadwerkelijk is), maar toch.

Hoe we ons verder hebben voorbereid? Uhh, niet echt. We hebben natuurlijk wel goede wandelschoenen gekocht en ze even ingelopen, maar we hebben niet een hele concrete route uitgestippeld of research gedaan naar waar we het best kunnen lopen. We laten ons graag verrassen…

En nog even over de te lopen afstand, we zullen niet de gehele kust aflopen. We gaan namelijk ook via de eilanden, dus zullen stukken per boot afleggen. Het totaal aantal wandelkilometers zal dus niet op 550 km uitkomen, maar dat is ook niet belangrijk. Waar het ons om gaat is dat we een uitdaging aangaan en het een geweldige ervaring zal worden…

Om onze backpacks zo licht mogelijk te houden, heb ik besloten om mijn laptop niet mee te nemen. Ik wil echter wel proberen om elke week een dagboek online te zetten, zodat ik jullie mee kan nemen in dit avontuur!

Benieuwd naar hoe het ons is bevallen? Hier, hier en hier vind je de dagboeken!

8 Thoughts on “Te voet van Dubrovnik naar Rovinj!

 1. Wow, dat zijn nogal wat kilometers! Maar wat een gave uitdaging! Je hebt inmiddels al de eerste km in de benen en leest dit vast pas als je weer terug bent bij je laptop, maar heeeel veel plezier!!

  • Linda on 10 juni 2015 at 09:29 said:

   Het was heel vet! Hebben helaas wel minder kunnen lopen dan gepland, omdat we 1,5 week regen hebben gehad. Maar het was een hele mooie ervaring 🙂 zal uiteraard nog een verslag schrijven op m’n blog!

 2. Pingback: 5x doen in Kroatië! | One Day Trip

 3. Pingback: Rotsen, drukke wegen en regen: dagboek hiken in Kroatië week 2 | One Day Trip

 4. Pingback: Travel Tag: Mijn Mooiste Reisjaar | One Day Trip

 5. Pingback: Best in Europe volgens de Lonely Planet (2016) | One Day Trip

 6. Pingback: Hikes in Europa die op mijn wishlist staan | One Day Trip

 7. Pingback: Dubrovnik, het beginpunt van onze wandeltocht | OneDayTrip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation