Travel Wishlist 2019

De meeste mensen beginnen 2019 met hun goede voornemens; stoppen met roken, meer sporten, minder snoepen, je kent ze wel. Ik begin 2019 met een lijstje van bestemmingen die ik dit jaar héél graag wil bezoeken.

1. Albanië en Montenegro

Geen idee eigenlijk waarom ik dit als één bestemming noem. Of naja, eigenlijk wel. Ik heb deze twee landen in m’n hoofd als één trip. Albanië is een bestemming waar ik steeds vaker (erg positieve) verhalen over hoor. En nadat vriendin Geertje vol enthousiasme over haar trip naar Albanië vertelde, was ik om. Hier wil ik ook heen! Een combi-tripje met Montenegro zie ik dus wel zitten, maar met één van de twee ben ik al blij.Bron foto: Geertjevanbeelen.com

2. IJsland

Deze bestemming staat echt al jarenlang op mijn wensenlijstje, maar op de één of andere manier komt het er niet van. Heel stom. Want ik bedoel, zo ver is het toch niet? Misschien heeft het ook een beetje met de geadviseerde reisperiode te maken; ik heb gelezen dat oktober een goede maand is om IJsland te bezoeken omdat je dan wel het (typisch IJslandse) winterse weer hebt, maar nog geen 4×4 nodig hebt om de wegen te trotseren. Maar ooit gaan we erheen, wie weet in 2019.

3. Lapland

Lapland lijkt mij fan-tas-tisch. Normaal ben ik meer van de warme bestemmingen; ik zou absoluut een zomerse bestemming boven een winterse bestemming verkiezen. Maar er zijn een aantal winterse bestemmingen waar ik echt heel graag heen wil. Zoals Lapland. IJsland én Lapland in hetzelfde jaar lijkt mij een beetje teveel van het goede. Ik bedoel, téveel kou is ook niet nodig. Maar met één van de twee maak je me al gelukkig.Bron foto: paradijsvogelsmagazine.nl

4. Porto

Een aantal jaar geleden waren we drie weken naar Portugal, waarvan we 12 dagen in Lissabon verbleven. Ik vond het heerlijk. Ook over Porto heb ik hele goede verhalen gehoord en is daarom een bestemming die al even op mijn wensenlijstje staat. Lekker weertje, lekker eten, een portje erbij, heerlijk.Bron foto: zoover.nl

5. Zuid-Spanje

Ik houd van Spanje en de Spaanse taal, het Spaanse eten. Vorig jaar waren we in Sevilla en deze Zuid-Spaanse stad is ons errûg goed bevallen. Daar komt bij dat deze regio ook buiten de lente en zomer al een heerlijke bestemming is. Steden waar ik nog wel benieuwd naar ben is Malaga en Granada. Iemand nog andere tips?

Welke Europese bestemmingen zou jij in 2019 heel graag willen bezoeken?

3 Thoughts on “Travel Wishlist 2019

  1. Ik heb natuurlijk meteen even je lijstje bekeken. Porto lijkt me ook leuk. Wel hoorde ik dat een kort weekend daarvoor voldoende is. En Lapland, ja! Gaaf!

  2. Pingback: Doen in eigen land | OneDayTrip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation