Traveltag: Mijn 10 mooiste reisfoto’s

Een aantal weken geleden heeft Lotte van Scratchingmymap.com mij getagd voor de ‘Mijn 10 mooiste reisfoto’s tag’ (van Travelbysan.nl). Oke, hoe ga ik dat doen? Ik hou van foto’s maken en ben altijd een eeuwigheid bezig met het maken van een selectie voor in mijn fotoalbum. Dus hoe kies ik mijn 10 mooiste foto’s? Ik heb het iets breeder genomen dan alleen maar mooie foto’s. Er staan foto’s tussen waar ik warme herinneringen aan heb, waar ik de tijd van mijn leven heb gehad en waar ik als 18-jarig meisje voor het eerst buiten Europa was. Het zijn foto’s die meteen in mij opkomen als ik aan mijn favoriete foto’s denk. Ik heb een top 10 samengesteld, enjoy…

1. Georgetown (Penang, Maleisië)

Wie in Georgetown is geweest, is vast en zeker de meest geweldige street art tegengekomen. Het varieert van muurschilderingen, kunstwerken van staal en een combinatie hiervan: een muurschildering die tot leven is geroepen met fysieke voorwerpen. Echt super cool. Dit was één van mijn favorieten.

2. Hoi An (Vietnam)

Er hangt zo’n relaxte sfeer in Hoi An. Hele fijne stad.

3. Kampot (Cambodja)

Tijdens onze reis door Zuidoost Azië, kwamen we ook in Kampot terecht. Dit was echt een verrassing. Een klein dorpje, niet té toeristisch, met heerlijk eten en prachtige zonsondergangen. Echt een aanrader als je in Cambodja bent.

4. Sa Pa (Vietnam)

Sa Pa heeft zoveel indruk op mijn gemaakt. We hadden niet bepaald geluk met het weer. Het was extreem mistig, waardoor we weinig van de prachtige rijstvelden hebben gezien, en het was nat, heel erg nat. Maar wat was het bijzonder. Tijdens een wandeling kwamen we een groepje H’mong kinderen tegen. Prachtig.

5. Montenegro

Twee jaar geleden gingen we voor een weekje naar Bosnië en Kroatië, en hebben we een prachtige hike gemaakt, welke ook door Montenegro ging. De natuur was echt adembenemend mooi.

6. Split (Kroatië)

Inmiddels ben ik al meerdere keren in Split geweest. Ik hou ervan om rond te lopen in de old town en elke keer weer nieuwe straatjes te ontdekken.

7. Rovinj (Kroatië)

Absoluut één van de mooiste plekjes in Kroatië!

8. Ljubljana (Slovenië)

Een maand heb ik in Ljubljana mogen verblijven en ik ben verliefd geworden op deze stad. Klein, rustig, vriendelijke mensen, heerlijk eten. Ik ga er héél graag nog een keer naar terug!

9. Dubrovnik (Kroatië)

Afgelopen mei heb ik voor het eerst Dubrovnik bezocht. Vanaf de oude muur heb je prachtig uitzicht over Stari Grad (oude stad).

10. Sahara (Marokko)

marokko.Oke, ik weet dat dit niet de mooiste foto is, hij is zelfs gemaakt met een wegwerpcamera (is denk ook wel te zien 😉 ), maar het is wel een bijzondere foto voor mij. Als 18-jarig meisje ging ik samen met mijn zus een maand land Interrailen door Europa, en Marokko zat toen ook nog inbegrepen. Dat land heeft toen zoveel indruk om mij gemaakt, met als hoogtepunt slapen in een bedouinetent middenin de woestijn.

Dit waren mijn 10 favoriete foto’s! Ik geef deze tag heel graag door aan Marcella van Marcellamolenaar.nl, naamgenootje Linda van Meisjevandewereld.nl en Edith van Travelcreaterepeat.nl. Ben benieuwd naar jullie foto’s!

14 Thoughts on “Traveltag: Mijn 10 mooiste reisfoto’s

 1. Mooie gevarieerde lijst! Die Streetart in Penang is echt heel tof, helaas was dat er nog niet toen ik in de stad was…

  • Oww joh, jammer. Heb ook echt geen idee hoe lang het er al is. Maar er zaten echt hele vette dingen tussen.
   Wat vond je verder van Georgetown?

 2. Wat een leuke tag, dank voor het doorgeven! Ik ga er zeker mee aan de slag – en ben nu al mijn hersens aan het pijnigen welke foto’s het dan moeten gaan worden, haha. Die foto in Kampot is echt prachtig! En die van Montenegro ook; daar gaan wij later dit jaar heen en ben benieuwd met wat voor plaatjes wij terugkomen, als het daar hartje winter is… 😉

  • Alsjeblieft! Ben heel erg benieuwd naar jouw foto’s! Verwacht dat er ook wat foto’s van Zuid-Amerika tussen zullen zitten 🙂
   Dankjewel! Ben benieuwd hoe Montenegro in de winter is…

 3. Prachtige foto’s! En hoe leuk is die laatste?! Echt zo lekker korrelig en rauw 🙂
  Jouw reizen door Kroatië/Bosnië/Slovenië hebben duidelijk een diepe indruk nagelaten aangezien ik deze landen toch enkele keren zie terug keren in jouw top tien. Daar kan ik je, na mijn roadtrip van deze zomer, alleen maar volmondig gelijk in geven!

  • Jaa, ben ook wel heel blij dat ik die foto heb! Hij staat ook niet in het lijstje omdat het zo’n mooie foto is, maar echt om de herinneringen die ik eraan heb 🙂

   Naast dat ik het hele mooie landen vind, kom ik er ook regelmatig omdat ik er familie heb wonen 😉 In Slovenie niet, maar dat land heeft mij echt heel erg verrast.

 4. Wat een leuke tag is dit. Mooi lijstje. Lijkt me wel lastig keuzes maken. Die streetart in Georgetown is echt cool en die Vietnamese meisjes zo schattig!

 5. Die streetart, ik had hem al eerder gezien ( op jouw instagram denk ik) maar hij blijft zo mooi! Grappig, wij hadden helemaal geen goed gevoel bij Hoi An, veel te toeristisch. We hadden er trouwnens alleen maar regen dus dat werkt ook niet mee. Op Vietnam zijn we allebei echt verliefd geworden, zo’n mooi en gevarieerd land..Leuke tag, ik ben gek op mooie foto’s.

  • Linda on 5 oktober 2015 at 13:32 said:

   Dankjewel!
   Grappig he, hoe verschillend de meningen soms kunnen zijn. Ik ben het wel met je eens dat het toeristisch is hoor. Wij hebben fietsten gehuurd, en dan kom je ook op de minder toeristische plekken, dat was heel leuk.

   Feel free om de tag ook in te vullen! 🙂

 6. Wauw die eerste in Maleisië! Supermooi!

 7. Wat een gave foto’s, heel veelzijdig! De streetart is te gek, heel bijzonder. De hike in Bosnië ziet er gaaf uit en de lucht in Kampot is echt prachtig. De steden in Kroatië lijken me stuk voor stuk tof, ik heb er heel wat bij op mijn wishlist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation