Traveltag: top 3 bestemmingen onderaan mijn bucketlist

Twee weken geleden postte Karin van Traveladdict.nl haar top 3 bestemmingen die onderaan haar bucketlist staan. Ook al zou ik heel de wereld wel willen ontdekken, iedereen heeft denk ik wel een aantal bestemmingen waarvan je het niet erg zou vinden als je die over zou moeten slaan. Ik heb er even over moeten nadenken, maar hierbij mijn top 3 bestemmingen die ergens helemaal onderaan mijn Travel Wishlist staan.

1. Sunny Beach, Bulgarije 

En hier bedoel ik eigenlijk niet alleen Sunny Beach mee, maar al die badplaatsen waar je niets anders vindt dan jongeren die zich lamzuipen. Tuurlijk, ook ik ben op feestvakantie gegaan naar Blanes aan de Costa Brava, maar nu zal je mij er niet snel vinden. Naar Bulgarije zelf zou ik wel graag een keer heen willen. Ik heb eigenlijk geen goed beeld van hoe het eruit ziet. Verwacht dat het heel erg op Hongarije lijkt (en dan bedoel ik voornamelijk de dorpjes), maar of Sofia een mooi stad is? Geen idee.

2. Engeland 

Het trekt mij gewoon niet zo. Ik ben wel een keer in London geweest, vette stad, maar naar andere delen van Engeland zou ik niet snel heengaan. Zuid-Europese landen trekken mij veel meer. Het klimaat, het eten, de mensen. Dat past meer bij mij (misschien ook niet zo gek, gezien mijn afkomst). Naar Schotland zou ik echter wél graag een keer heen willen. En dan niet zozeer om de cultuur of de mensen, maar de natuur lijkt mij echt prachtig.

3. Centraal-Afrikaans Republiek 

Over dit land hoor je niets goeds. Er is al tientallen jaren een oorlog gaande, er is geen degelijk bestuur en er heerst grote armoede. Triest, want misschien is het wel een prachtig land met ook zijn mooie kanten. Maar het is denk niet zo gek, dat je een oorlogsgebied liever mijdt.

Het was toch moeilijker dan ik dacht, deze top 3 samenstellen. Hierbij daag ik ook Daphne van Livethelifeyoulove.nl, Ester van Beyondbrussels.nl en Leonie van Troikatripper.nl uit om deze tag in te vullen! Good luck ladies 🙂

Naar welke bestemming of welk land zou jij niet heel graag heen willen?

18 Thoughts on “Traveltag: top 3 bestemmingen onderaan mijn bucketlist

 1. Bulgarije en Centraal Afrikaanse Republiek snap ik. Engeland lijkt me juist wel mooi hoor….beetje zoals Ierland en Schotland toch? Alleen jammer dat het er zo vaak regent; durf nooit een vakantie te plannen daar

  • Heb het ook nergens op gebaseerd hoor, meer een gevoel 🙂 Op de één of andere manier denk ik bij Ierland en Schotland aan mooie natuur, bij Engeland niet. Maar misschien inderdaad wel onterecht… 🙂

 2. Leuke tag! In de bovenstaande landen kan ik mij redelijk vinden 🙂 . Al zou ik denk ik Engeland omruilen voor Syrië, daar zou ik op dit moment echt niet willen zijn..

  • Had ik ook in m’n hoofd! Heb het daarom maar als één geheel genomen: naast CAR bedoel ik ook andere oorloggebieden…

 3. Ha, dit vind ik een grappige tag. Nummer 1 en 3 snap ik maar Engeland ziet er toch wel heel mooi uut. Vanwege het weer stel ik een reis die kant uit ook steeds maar uit dus ik snap ook wel een beetje wat je bedoelt hoor!

  • Misschien vind ik het wel een prachtig land, als ik het daadwerkelijk heb bezocht. Who knows. Maar geef mij eerst naar andere Europese landen 😉

 4. Ik snap ze alle drie wel. Londen vond ik heel cool. Engeland zal vast heel mooi zijn en ooit wil ik er wel een keertje heen, maar het staat bij mij ook niet hoog op mijn lijstje.

  • Precies, wil het echt wel een keer ontdekken, maar er zijn meer dan genoeg bestemmingen waar ik eerder en veel liever heen wil 🙂

 5. Ik begrijp ze helemaal! Ik heb al héél wat van Engeland gezien, maar echt meestal gewoon omdat er vrienden op tour in bepaalde steden waren. Voor de rest zou ik er eerlijk gezegd nooit uit mezelf naar toe gaan. Wales & Schotland vind ik dan wel weer geweldig.

 6. Leuke tag dit! Engeland staat mij ook een beetje tegen vanwege de regen, maar het schijnt er wel heel prachtig te zijn! Je andere 2 bestemmingen kan ik me helemaal in vinden 🙂

 7. Oh god, plekken als Sunny Beach, wat een nachtmerrie. Moet er niet aan denken om daarheen op vakantie te gaan. Dat is toch ook geen vakantie? Als je jezelf lam wilt zuipen kun je net zo goed thuis blijven lijkt me. Gekke mensen.

 8. Beter laat dan nooit, maar leuk dat je mij nomineert voor de tag 🙂 Sunny Beach lijkt mij ook niet zo boeiend haha. Denk dan vooral aan ‘het nieuwe Lloret’, dus die tijd heb ik wel gehad haha. En oorlogsgebieden mijd ik liever ook. Ik ga nadenken over wat ik zal kiezen! Leuk! 🙂

 9. Geinige tag is dit. Ik zal mijn top 3 binnenkort ook bloggen. Daar staan echt weer totaal andere landen in 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation