Wenen, ich liebe dich!

Wenen, mijn nummer één bestemming. Zoals ik in de post met mijn top 27 bestemmingen al aangaf: Wenen doet iets met me. Ik vind het zo’n fijne stad. Mijn oma woont in Hongarije, maar echt vijf minuten lopen vanaf de Oostenrijkse grens. Met de trein zit je binnen een uur in Wenen, dus ik ben al best een aantal keer geweest. Vorig jaar hebben we er heel de maand april gezeten om een Duits cursus te gaan volgen. Stond op m’n travel wishlist 🙂

Je kijkt in Wenen je ogen uit. Overal waar je kijkt zie je prachtige gebouwen. Er is in Wenen genoeg te zien en te beleven, wat ik graag met jullie wil delen.

Het centrum bevindt zich binnenin en langs de beroemde Ringstraβe. Voor degenen die niet bekend zijn in Wenen: de Ringstraβe is een boulevard rond het centrum van Wenen, aangelegd in de 17e eeuw in opdracht van Frans Jozef (je weet wel, die van Sisi). Het is gewoon al fijn om over de Ringstraβe te lopen en te genieten van alle mooie gebouwen die je tegenkomt, zoals het Parlament, Rathaus, Burgtheater, Votivkirche en Wiener Staatsoper. Kortom, genoeg te zien.

De bekendste en meest indrukwekkende bezienswaardigheid die zich binnenin de Ringstraβe bevindt, is het Hofburg. Zeker de moeite waard om hier even rond te lopen.

Tegenover het Hofburg vind je Maria-Theresien-Platz, met aan beide zijde een museum: Museum of Natural History Vienna en Kunsthistorisches museum. Ik heb alleen het Kunsthistorisches museum bezocht. Indien je wat meer de tijd hebt in Wenen, kan je het uiteraard een bezoekje brengen, maar ben je er maar one day, dan zou ik het overslaan. En echt, de buitenkant is al indrukwekkend genoeg om te bekijken.

Als je weer een stukje verder loopt, vind je aan de overkant van de straat het MuseumsQuartier. Hier vind je uiteraard verschillende musea, maar met lekker weer is het ook een super relaxte plek om te chillen in één van de vele gekleurde ‘lounge banken’ die er staan.

Een leuk tentje voor een hapje en een drankje is MQdaily. Ik ben er in de winter geweest, toen er geen terras was, en een groot nadeel (voor niet-rokers) is dat er binnen gerookt mag worden. Gelukkig hebben ze met lekker weer wel gewoon een terras, waarop je kan genieten van een lekker biertje en één van de heerlijke gerechten (en is ook genoeg aanbod voor vegetariërs en veganisten!).

Net iets buiten het centrum, maar absoluut de moeite waard, is Schloss Schönbrunn. Dit is het voormalig zomerpaleis van de keizerlijke familie. Het paleis is prachtig, maar ook in de omliggende tuin valt genoeg te zien.

SONY DSC

Ook leuk!

Er is zoveel te zien en te doen in Wenen! Hierbij nog een paar tips.

Sisi Museum

In het Hofburg vind je ook het Sisi Museum. Houd jij ook zo van de Sisi films? Dan zou ik het museum absoluut bezoeken!

Schloss Belvedère

Een paleizencomplex in het centrum van Wenen. Niet zo imposant als Schönbrunn, maar alsnog heel mooi om te zien.

Prater

Heel wat anders, maar wel leuk als je van attractieparken houdt. Verwacht geen Six Flags, maar wel leuk om geweest te zijn.

In een eerder geschreven artikel vind je meer tips over lekkere eettentjes!

Vinden jullie Wenen net zo geweldig als dat ik het vind? 

7 Thoughts on “Wenen, ich liebe dich!

 1. Wat een prachtige stad is het inderdaad! Ik ben er jaren terug een keertje geweest en kan me vooral schonbrun herinneren. Ik was er nogal van onder de indruk en daarna meteen de Sisi films gaan kijken. Ik zou graag nog eens naar de stad willen.

  • Linda on 10 juni 2015 at 09:31 said:

   Jaa, die Sisi films zijn zo leuk he?! Het is een prachtige stad waar ik elke keer weer iets nieuws ontdek.

 2. Pingback: Een nieuw avontuur!! | One Day Trip

 3. Pingback: Genomineerd voor de Liebster Award! | One Day Trip

 4. Pingback: Travel Tag: Mijn Mooiste Reisjaar | One Day Trip

 5. Pingback: One Day Trip is jarig!! (+ kadootje) | One Day Trip

 6. Pingback: 3 Stedentrips gepland staan | One Day Trip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation