Wien im Winter

Wien, ich liebe dich! Ik ben al meerdere keren in Wenen geweest, maar elke keer in de lente of zomer. Dit keer ben ik in de winter gegaan, inclusief sneeuw…

Toen we vijf maanden gingen reizen, hebben we veel spullen opgeborgen bij onze ouders, waaronder mijn snowboots. ‘Als we met kerst bij m’n ouders zijn, moet ik niet vergeten m’n snowboots mee te nemen’, zei ik tegen Paul. Vergeten mee te nemen vanaf m’n ouders ben ik niet, maar omdat we enkel met handbagage reisden, besloot ik om ze niet mee te nemen naar Wenen.

Een paar minuten voor de landing riep de piloot om: ‘Het is een paar graden boven het vriespunt, maar er is wat sneeuw gevallen.’ Op de dagen die volgden vroor het een aantal graden en heeft het gesneeuwd, heel veel gesneeuwd. Liep ik daar, met m’n mooie, nieuwe, leren laarsjes. Typisch Linda… Dus tip nummer 1 als je in de winter naar Wenen gaat: zorg ervoor dat je sneeuw proof bent 😉

Wenen is een plaatje in de sneeuw. Het heeft in de winter een hele andere sfeer dan met lekker weer. Where to go and what to do in the winter?

Schönbrunn is één van de bekendste bezienswaardigheden van Wenen. Het is een prachtig plaatje in de sneeuw en je kan een mooie wandeling maken in het omliggende park.

Na het bezoek aan Schönbrunn heb je vast trek gekregen. Een tip is Maschu Maschu. Dit is een oriëntaals restaurant waar ze onder andere falafel, shoarma en burgers serveren. Je kan hier terecht voor zowel lunch als diner en is te vinden op vier locaties in Wenen (Neubaugasse, Rabensteig, The Mall Wien Mitte en in Donau Plex).

Wenen heeft heel veel musea. Op MuseumsQuartier vind je er meerdere, waaronder MUMOK (Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien). Zoals de naam het al zegt, dit is een modern museum. Er zaten hele interessante stukken tussen, maar je moet er wel van houden. Het museum is dagelijks geopend en je betaalt €10,- (studenten €7,-) entree.

Eén van mijn favoriete tentjes, om wat te eten of alleen wat te drinken, is Orient Occident op de Naschmarkt. Een gezellig tentje waar je heerlijk kan eten voor een heel goed prijsje (hoofdgerechten tussen de €7,- en €13,- en een glas huiswijn heb je al voor €2,50). Een aanrader is de Melanzani Curry en Satespieβe. Je kan hier niet alleen terecht voor lunch en diner, maar ook voor ontbijt.

De Naschmarkt is trouwens sowieso echt een aanrader als je in Wenen bent. Niet alleen voor de restaurantjes, maar ook als je houdt van olijven, tapenade, baklava, Turks Fruit en ander lekkers. Dit verkopen ze in verschillende tentjes en  stalletjes

Heb je trek in een lekker biertje? Ga dan naar Pickwick’s (Marc-Aurel-Straße 10-12). Dit is een grand café waar je relaxed kunt zitten en, als je zin hebt, een boek uit de boekenkast kan lezen.

Wat we nog meer hebben gedaan toen we afgelopen december een week in Wenen waren? Vrienden bezocht, kopjes koffie gedronken en Oud & Nieuw gevierd! Op Oudjaarsavond hebben we een Russisch diner gehad bij onze Russische vriendin die in Wenen studeert, en de jaarwisseling hebben we gevierd voor het Rathaus…

Ook leuk!

– Asia Time vind je ook op de Naschmarkt. Je kan hier sushi eten, maar ze hebben ook verschillende wokgerechten en salades. Heel lekker!

– Hofburg met het Sisi Museum is eigenlijk een must als je in Wenen bent. Het Sisi Museum heb ik al eerder bezocht, vandaar dat ik er dit keer niet ben geweest, maar het is absoluut een leuke bezienswaardigheid/activiteit als je in de winter in Wenen bent. Een ticket voor het Sisi Museum kost €11,50 (kinderen betalen €7,-).

One Thought on “Wien im Winter

  1. Pingback: 5x Stedentrips in de winter | One Day Trip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation